Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Jurčo má pred novom sezónou dve priority

Tomáš Jurčo sa z hokejové Edmontonu presťahuje do mesta z púšte, ktoré sa spája skôr s bujarým nočným životom, ako so zimným športom. Na pôsobenie v ňom sa však teší.

Tím Vegas Golden Knights si veľmi rýchlo vydobyl kvalitné renomé, pokiaľ ide o atmosféru v jeho domácej T-Mobile Aréne. A slovenský útočník, ktorého kasína nelákajú, sa okrem dobrých koncertov či súbojov UFC teší práve na ňu.

„Zatiaľ som mal šťastie na mestá, kde ľudia hokejom naozaj žili. Vegas síce na prvý pohľad nepôsobí ako hokejové mesto, ale fanúšikovia robia skvelú atmosféru a človek má pocit, že v NHL pôsobia už roky a vyhrali niekoľko Stanleyho pohárov,“ povedal Jurčo pre denník SME.

Jurčo doteraz pôsobil v tímoch s bohatou históriou – vyskúšal si dva tímy z „Original Six“ (Detroit, Chicago) a naposledy hrával za Oilers, ktorí v dobách najväčšej slávy získali päť Stanleyho pohárov. Vegas má však za sebou len tri sezóny.

Článok pokračuje pod reklamou

„Históriu príliš neriešim. Sústredím sa najmä na to, že tím je veľmi kvalitný,“ poznamenal Jurčo. „Zatiaľ mám o klube len pozitívne informácie. Navyše, klub je veľmi sympatický a v prvých sezónach sa pohyboval na vysokých priečkach.“

Dvadsaťsedemročný košický rodák nemal v posledných rokoch šťastie na zdravie a zdravotné problémy mu ovplyvnili aj minulý ročník, v ktorom odohral za Oilers či Bakersfield Condors v AHL dokopy len 20 zápasov. Preto nie je prekvapivé, s akými ambíciami vstúpi do nového ročníka.

„Najzákladnejšie bude, aby som ostal zdravý. V minulých rokoch som toľko šťastia nemal, ale verím, že teraz sa trochu prikloní na moju stranu. Druhou prioritou bude etablovať sa v NHL na dlhší čas. Ak to vyjde, budem veľmi rád,“ dodal Jurčo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies