Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Hodnotenie mladíkov Senators: Jaroš si medziročne výrazne pohoršil

Na Silver Seven zostavili každoročný rebríček 25 najlepších hráčov organizácie Ottawa Senators do 25 rokov. Slovenský obranca Christián Jaroš si v ňom pohoršil. Citeľne.

Jedna z najstarších nádejí v rebríčku obsadila 21. miesto pri hlasovaní redakcie a rovnaké miesto jej patrilo aj pri hlasovaní fanúšikov. Oproti minuloročnému umiestneniu si košický rodák pohoršil o 10 miest.

„Na moment bol Jaroš považovaný za najlepšiu pravorukú nádej do obrany v organizácii. Nie je potrebné hovoriť, že jeho pád z 11. miesta nášho minuloročného rebríčka na 21. miesto v tom tohtoročnom hovorí príbeh o nádeji, u ktorej sa postupne oslabuje jej postavenie v organizácii,“ napísali na Silver Seven.

Jaroš odohral v sezóne 2018/19 v NHL 61 zápasov s priemerným časom 14:22, čo bolo zhruba toľko, koľko by ste očakávali od obrancu tretieho páru. Bol požiadaný o defenzívny, fyzický štýl hry a vo väčšej miere splnil to, o čo ho žiadali. Defenzívne sa tímu darilo lepšie, keď bol na ľade, ako keď na ňom chýbal. Ofenzívne to už bol iný príbeh.

Článok pokračuje pod reklamou

Po tej sezóne urobili Senators zmeny, Cody Ceci odišiel, ale prišli Nikita Zajcev a Ron Hainsey. Jaroš nakoniec strávil väčšinu ďalšieho ročníka 2019/20 v nižšej AHL.

Generálny manažér Pierre Dorion nebol spokojný s pravou stranou obrany, a tak po sezóne získal Arťoma Zuba, Erika Gudbransona a Josha Browna. Okrem nich sa však tímu rozvíjajú aj Jacob Bernard-Docker a Lassi Thomson, ktorí boli draftovaní v prvom kole draftov 2018, resp. 2019.

„Ak by Senators videli Jaroša ako súčasť riešenia na tej pravej strane, neubrali by sa takou cestou, aby pridali až päť obrancov medzi neho a miesto v lige. Jaroš má stále len 24 rokov a v AHL sa ukázal byť dobrým adeptom. Ak hľadáte ďalší dôvod na optimizmus, do kempu by mal vstúpiť úplne zdravý po prvýkrát za dlhší čas. Pierre Dorion dokonca vyhlásil pri oznamovaní novej zmluvy, že Jarošova posledná sezóna bola ovplyvnené zranením.“

„Možno čistý štít zdravia bude pre neho tou vstupenkou. Okrem toho, Thomson ani Bernard-Dockers ešte nie sú v plánoch pre budúci ročník. Nebudeme príliš preháňať, ak si predstavíme situáciu, v ktorej Jaroš bude podávať lepšie výkony, ako pár hráčov, ktorí sú momentálne projektovaní do tohtoročnej obrany Senators. Bude mu to však stačiť na to, aby sa vrátil to najlepšej ligy sveta? Alebo, bude len hráčom na rozmedzí?“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies