Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
SEA
2
BUF
5
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Magazín

Najhoršie kontrakty tímov NHL II. – Flames, Hurricanes, Blackhawks, Avalanche

Samu21
17.12.2020

Keďže už boli webe prezentované najlepšie kontakty tímov NHL, je vhodné pozrieť sa aj na tie najhoršie. Pri každom z 31 tímov budete môcť vďaka tomu vidieť, ktoré kontrakty si generálny manažér nezapíše s radosťou do životopisu.

V druhej časti sedemdielneho seriálu sa podrobnejšie pozrieme na tímy Calgary Flames, Carolina Hurricanes, Chicago Blackhawks a Colorado Avalanche.

Calgary Flames

Generálny manažér: Brad Treliving

Flames majú zazmluvnených všetkých kľúčových hráčov. Z dlhodobého hľadiska im vrásky robia predovšetkým Lucic a Backlund. Čo sa týka útoku, najdlhšia zmluva je na 4 roky (2 zmluvy) čo dáva generálnemu manažérovi priestor na prípadnú prestavbu tímu. Mužstvu chýba sekundárna produkcia a center 2. útoku.

Backlund, Mikael ($5,350,000, útočník 31 r., zmluva na 4 sezóny; príchod do klubu: draft 2007 – 24.pozícia) – kontrakt Backlunda nevyzerá v pomere na jeho produkciu nejako obzvlášť zle, problémom je jeho dĺžka. V poslednej sezóne nazbieral v 70 zápasoch 45 bodov (16+29); 0,64 bodu na zápas, čo je lepšie ako jeho kariérny priemer 0,53. Treba však podotknúť, že v minulej sezóne často nastupoval aj ako center prvého útoku namiesto nevýrazného Monahana. Hráč má navyše aj plnú klauzulu o nevymeniteľnosti.

Lucic, Milan ($6,000,000, útočník 32 r., zmluva na 3 sezóny; príchod z klubu výmenou z Edmontonu Oilers, júl 2019) – čakalo sa od neho viac ako len 8 gólov a 12 asistencií v 68 zápasoch, teda 0,3 bodu na zápas. Do Flames prišiel reštartovať svoju kariéru po nevydarenom angažmáne u Oilers, no to sa mu zatiaľ nepodarilo. Kariérne klesá k hodnote 0,5 bodu na zápas a to má v platnosti zmluvu ešte 3 roky. Posledné roky boduje menej ako v nováčikovskej sezóne. Hráč má navyše aj plnú klauzulu o nevymeniteľnosti.

Za zmienku stoja: Bennett, Sam ($2,550,000, útočník 24 r., zmluva na 1 sezónu), Markström, Jacob ($6,000,000, brankár 30 r., zmluva na 6 sezón)

Zaujímavosť: V minulej sezóne brankári chytali ako na hojdačke - niekedy mali úspešnosť zákrokov na úrovni 88% a niekedy 94%, čo je jeden z najväčších rozptylov v lige (ak počítame 5 zápasov po sebe). Najlepší strelec tímu, Lindholm, strelil len 24 gólov.

Carolina Hurricanes

Generálny manažér: Don Waddell

Čo sa týka útočníkov, Hurricanes majú pod dlhodobou zmluvou iba Aha a Teräväinena, čo otvára priestor k flexibilite kádra. V obrane majú dlhodobo zazmluvnených všetkých hráčov okrem Hamiltona. Mužstvu chýba hĺbka kádra

Niederreiter, Nino ($5,250,000, útočník 28 r., zmluva na 2 sezóny; príchod do klubu výmenou z Minnesoty Wild, január 2019) – Niederreiterov kariérny priemer je cca 0,5 bodu na zápas. Po prestupe od Wild v drese Hurricanes žiaril, keď dosahoval priemer takmer bod na zápas. Vytriezvenie prišlo hneď v ďalšej sezóne, keď jeho bodový prínos skončil na hranici 0,3 bodu na zápas (67 zápasov - 11+18). Hráč nemá žiadnu klauzulu o výmene.

Dzingel, Ryan ($3,375,000, útočník 28 r., zmluva na 1 sezónu; príchod do klubu cez trh voľných hráčov) – Dzingelov kariérny priemer je taktiež cca 0,5 bodu na zápas. Jedinú svetlú sezónu zažil v drese Ottawy, keď atakoval 0,8 bodu na zápas, následne bol vymenený do Columbusu a opäť sa dostal na svoje kariérne čísla, na ktoré nadviazal aj v drese Hurricanes. Hráč nemá žiadnu klauzulu o výmene.

Za zmienku stoja: Trocheck, Vincent ($4,750,000, útočník 27 r. zmluva na 2 sezóny), Mrázek, Petr ($3,125,000, brankár 28 r. zmluva na 1 sezónu)

Zaujímavosť: Svečnikova a jeho góly spomínať netreba. Ak Hurricanes v minulej sezóne vyhrávali po prvej alebo druhej tretine, na 95 % zvíťazili. Carolina bola najúspešnejšia v nájazdoch, keď zaknihovala bilanciu 5-0.

Chicago Blackhawks

Generálny manažér: Stan Bowman

Legendy, ktoré nie sú vymenené. Okrem „legiend“ sa hráči v Chicagu menia veľmi často a svižne, generálny manažér sa nebojí meniť hráčov, aby udržal mužstvo konkurencieschopné, avšak vysoké zmluvy legiend zaťažujú rozpočet a priestoru na manévrovanie je čoraz menej. Mužstvu chýba hĺbka kádra a brankár. Mužstvo trpí na nízku produktivitu.

Seabrook, Brent ($6,875,000, obranca 35 r., zmluva na 4 sezóny; príchod do klubu: draft 2003 – 19.pozícia) – Seabrook získal trikrát Stanley Cup a následne podpísal luxusnú zmluvu, ktorá ho zabezpečí do 39 rokov. Po podpise zmluvy prišiel výkonnostný prepad, strata rýchlosti, chyby v obrannom pásme a zranenia. Sám prehlasuje, že sa po zranení cíti lepšie, avšak nepredpokladá sa, že by predvádzal výkony hodné svojej zmluvy. Hráč má navyše aj plnú klauzulu o nevymeniteľnosti.

Zadorov, Nikita ($3,200,000, obranca 25 r., zmluva na 1 sezónu; príchod do klubu výmenou z Colorada Avalanche, október 2020) – Zadorov bol v minulej sezóne obrancom číslo 6 v drese Avalanche. Pretlak v obrane spôsobil, že bol vymenený do Chicaga. Nie len v minulej sezóne často chyboval a dostával spoluhráčov pod tlak. Nevyniká ničím, len tvrdosťou. Hráč nemá žiadnu klauzulu o nevymeniteľnosti.

Za zmienku stoja: Smith, Zack ($3,250,000, útočník 32 r. zmluva na 1 sezónu), Murphy, Connor ($3,850,000, obranca 27 r. zmluva na 1 sezónu)

Zaujímavosť: Jednu z najskúsenejších brankárskych tandemov vymenili za jednu z najneskúsenejších brankárskych tandemov – spolu odchytali len 84 zápasov v NHL. Brankári mali v priemer len 90,3% úspešnosť zákrokov. MacKinnon vyslal na bránu najviac striel - 318.

Colorado Avalanche

Generálny manažér: Joe Sakic

Po dlhom čase odmlky jeden z ašpirantov na Stanleyho pohár. Generálny manažér podpisuje krátkodobé kontrakty, čiže nikoho dlhodobo „neprepláca“. V predchádzajúcich sezónach mali Avalanche dostatok miesta na podpisy zmlúv, v najbližších ročníkoch sa očakávajú najmä zmluvy pre Landeskoga, Makara a Josta. Joe Sakic bude mať náročnú úlohu udržať kvalitnú zostavu pokope. Mužstvu chýba tvrdý útočník do 3. alebo 4. útoku.

Donskoi, Joonas ($3,900,000 útočník 28 r., zmluva na 3 sezóny; príchod do klubu cez trh voľných hráčov 2019) – Doinskoi u Sharks zlepšoval svoje výkony a tým aj bodovú produkciu. Pýtal si pozíciu v druhom útoku, ktorú bohužiaľ nedostal a ocitol sa v hľadáčiku Avalanche. V Denveri vinou zranení pozíciu neobhájil, a tak sa presunul do tretieho útoku. Hráč nemá žiadnu klauzulu o výmene.

Johnson, Erik ($6,000,000, obranca 32 r., zmluva na 3 sezóny; príchod do klubu výmenou zo St. Louis Blues, február 2011) – Johnsonova zmluva aktuálne nie je pre Avalanche problém, no bude. Do mužstva sa tlačia mladé talenty a jeho úloha sa mení, už nie je obrancom č. 1 a s pribúdajúcim vekom bude jeho pozícia len upadať. Hráč má aj plnú klauzulu o nevymeniteľnosti.

Za zmienku stoja: Cole, Ian ($4,250,000, útočník 31 r. zmluva na 1 sezónu), Graves, Ryan ($3,850,000, obranca 25 r. zmluva na 3 sezóny)

Zaujímavosť: Francouz a Grubauer spolu vynechali v minulej sezóne 26 zápasov pre zranenia. Graves viedol tabuľku plus/mínus so 40 plusovými bodmi.

V ďalšej časti seriálu sa spoločne pozrieme na najhoršie kontrakty tímov Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Detroit Red Wings a Edmonton Oilers.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anaheim priniesol nemilú správu o RegendoviLepší ako velikáni slovenského hokeja: Šimon Nemec má na dosah rekord! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuPôjde na koberec: Ruského obrancu čaká konfrontácia s disciplinárkou NHL Nemec viedol svoj tím, prvý tím so Slovákom je vyradený z hry o play-off!Mešár: Mužský hokej by mi pomohol. MS alebo AHL? Rastie nám hviezda: Dvorský má lepší gólový priemer aj ako najlepší strelec ligy!Nemec atakoval Top 10, na rekord stratil 5 minút. Nedrží ho Zdeno Chára Na ľade si nič nedarujú: Pospíšil hovoril o účasti na MS i incidente so SlafkovskýmSlafkovský klubový rekord neohrozí. Už je v top 40 všetkých čias, prekoná aj Tomáša Jurča? Nemec: K novému trénerovi máme bližšie, otočilo sa to v môj prospech Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies