Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

O Cháru mal veľký záujem odveký rival Bruins. Aká bude jeho pozícia u Capitals?

Zdeno Chára prekvapil v stredu hokejový svet, keď oznámil, že opúšťa Boston. Slovenský obranca nakoniec podpísal jednoročnú zmluvu v hodnote 795 000 amerických dolárov s tímom Washington Capitals. Ten však nebol jediným tímom s veľkým záujmom.

Kým vo Washingtone bude Chára spoluhráčom Richarda Pánika, pri inom scenári mohol vyť spoluhráčom iného slovenského útočníka – Tomáša Tatara. Veľký záujem vraj o neho totiž mal aj tím Montreal Canadiens.

„Canadiens sa veľmi snažili upísať si Zdena Cháru. Jemu sa páčilo, akým spôsobom bol budovaný tím v Montreale počas mimosezónneho obdobia, ale rozhodol sa nehrať za kanadský tím pre problémy súvisiace s koronavírusom. Jeho rodina zostane počas sezóny v Bostone,“ prezradil Renaud Lavoie z TVA Sports.

Chára ma jedenásťročnú dcéru a dvoch synov, ktorí čoskoro oslávia päť rokov. Je pochopiteľné, že chcel pôsobisko, ktoré bude blízko k Bostonu, ktorý bude môcť navštevovať, keď mu to rozpis umožní.

Článok pokračuje pod reklamou

Ken Campbell z The Hockey News medzitým uvažoval o tom, kde hokejista, ktorí počas ročníka oslávi 44. narodeniny, zapasuje do zostavy Washingtonu.

„Ak sa budeme držať teórie, že Chára opustil Boston, pretože chce byť stále každodenným hráčom, potom by bolo vhodné predpokladať, že ho Capitals pravdepodobne uistili, že dostane takú šancu aj napriek faktu, že majú teraz celkom preplnenú obranu,“ poznamenal zámorský odborník.

Campbell si myslí, že prvý pár vytvoria s určitosťou John Carlson s Brendenom Dillonom. Druhý pravdepodobne budú tvoriť Justin Schultz a Dmitrij orlov. Chárovi tak zostáva miesto v treťom páre, kde by ho mal doplniť Trevor van Riemsdyk.

„Bude to zrejme niečo, na čo si Chára bude musieť zvyknúť, ale ak dokáže hrávať pravidelne a bude naďalej jedným z elitných obrancov pre oslabenia, tak by toto mohol byť skvelý ťah zo strany Capitals. Už viac nie je vežou sily, ako bol na vrchole kariéry, ale stále je veľmi dobrým defenzívnym obrancom a naozaj ťažkým súperom,“ dodal Campbell.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies