Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Rask chce ukončiť kariéru v Bostone. Ten riešil jeho výmenu

Skúsený brankár Tuukka Rask, ktorý sa po tejto sezóne môže stať neobmedzeným voľným hráčom, plánuje ukončiť svoju kariéru v tíme Boston Bruins.

„Nemám žiaden úmysel hrať niekde inde, ako v Bostone. Ak teda budem ešte schopný chytať v jednej, dvoch, troch či viac rokoch, tak to tak bude. Ak nie, tak nie,“ poznamenal Rask.

Tridsaťtriročný Fín sa neobáva toho, že nemá zmluvu pre ďalšie sezóny, najmä, keď teraz svetom hýbe pandémia koronavírusu.

„Všetko je teraz v hokejovom svete hore nohami a som si istý, že generálny manažér má toho momentálne veľa. Moja situácia so zmluvou zrejme nie je na vrchole jeho zoznamu úloh. Cítim sa však dobre tam, kde som. Ak sa začne rokovať počas sezóny, tak to tak bude. Ak nie, počkáme si a uvidíme, čo sa stane,“ povedal Rask.

Článok pokračuje pod reklamou

Či by aj Bruins chceli spojiť budúcnosť s Raskom je však neisté. Ešte aj teraz Pierre LeBrun z TSN rozdúchal špekulácie, keď informoval, že generálny manažér Don Sweeney koketoval s možnosťou jeho výmeny.

Podľa renomovaného „insidera“ Sweeney v mimosezónnom období vybavoval telefonáty so záujemcami o služby Raska, aby videl, čo by mohol za neho získať.

„Ako pasuje Rask do prechodovej fázy Bostonu? Myslím si, že odpoveď bude ležať v tom, ako bude chytať v tejto sezóne a či ho Bruins vidia ako brankára, ktorý by mohol ustrážiť ten prechod v nasledujúcich rokoch,“ poznamenal LeBrun.

O budúcnosti Raska sa špekulovalo už dlhšie, no na intenzite pridalo jeho rozhodnutie opustiť Bruins počas dohrávky minulej sezóny. Aj k tomu sa teraz Fín vrátil a prezradil o niečo viac podrobností.

„V noci pred zápasom som prijal telefonát, že našej dcére sa v tom čase nedarilo dobre. Museli zavolať sanitku a podobne. Bolo samozrejmé, že mi to v tom bode v mysli len vírilo. Potreboval som sa odtiaľ dostať preč,“ skonštatoval Rask.

Aj v novej sezóne sa očakáva, že si Rask podelí povinnosti s Jaroslavom Halákom. V predošlých dvoch sezónach chytal Fín v 55 percentách duelov a podobne by to malo byť aj teraz.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies