Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

McAvoy je pripravený viesť obranu Bruins po odchode Cháru

Odkedy Charlie McAvoy vstúpil v 19 rokoch do NHL, hral v tieni. Hrával totiž v páre s legendou Bruins, ktorá mu dávala cenné lekcie. Po troch spoločných sezónach však Zdeno Chára z Bostonu odišiel a novým lídrom obrany sa stal práve jeho niekdajší partner.

„So Zdenom som hral každé striedanie každého zápasu odkedy som tu. Myslím si, že som mal neskutočne šťastie, že som mohol zdieľať tie skúsenosti s ním, hrať s ním a spoznať ho ako človeka... Nechcem od seba očakávať šialene veľa alebo si stanovovať šialené ciele,“ povedal McAvoy.

Okrem Cháru opustil Boston aj Torey Krug, ktorý je presvedčený o tom, že McAvoy je pripravený viesť defenzívu Bruins. Dôveru má aj od trénera Brucea Cassidyho, ktorý však od 23-ročného Američana očakáva ešte aj ďalší rast.

„Potrebujeme od neho, aby pokračovať v raste. Je to mladý chlapec, ktorý má stále toho pred sebou v tejto lige veľa, aby dosiahol na svoj strop – a keď to hovorím, nie som k nemu neúctivý. Je to však čas, čo je najlepším učiteľom, takže to má ešte pred sebou. Potrebujeme, aby hral dobrý hokej každý večer,“ povedal Cassidy.

Článok pokračuje pod reklamou

McAvoy síce hrával po boku Cháru, ale ako veterán v posledných rokoch spomaľoval, čoraz väčšiu zodpovednosť na seba v páre preberal McAvoy. Ten dokonca v poslednom play-off hrával cez 25 minút na zápas po tom, čo v základnej časti jeho priemerný „ice-time“ dosiahol hodnotu 23:10.

„Samozrejme, mal som po boku Zdena, ale odohral som dosť veľa minút. A hrával som proti najlepším hráčom súpera... Nesnažím sa prepracovať alebo zahltiť môj mozog a premýšľať, že v tomto ročníku budem robiť všetko, keď tomu tak nebude. Musím hrať rovnako, ako som hral doteraz,“ poznamenal McAvoy.

McAvoy už v nováčikovskej sezóne hrával cez 22 minút na zápas a vyťažovanejší v tíme bol len Chára. Po nej však nikto z hráčov Bruins nebol vyťažovanejší. Už v tíme nemá žiadneho mentora v podobe Kruga či Cháru, no podľa generálneho manažéra Dona Sweeneyho to už ani nepotrebuje.

„Charlie by skutočne nemal mať na sebe väčší alebo pridaný tlak. On už je na tej úrovni,“ skonštatoval Sweeney.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies