Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Ružička je celkom blízko k NHL: Na ľade sa cítim veľmi dobre

Jozef Struhár  
10.01.2021

Slovenský útoční Adam Ružička prežil piatkové škrty v tréningovom kempe Calgary Flames, ktorý opustili piati hráči. Verí, že od NHL nie je ďaleko a dúfa v svoju šancu. Pred štartom sezóny je stále všetko otvorené.

„Myslím si, že každý tu má rovnakú šancu. Musíte len dúfať v to najlepšie, pracovať tvrdo, ukázať trénerom, čo ste urobili počas leta, a byť pripravení,“ povedal Ružička pre Flames TV.

„Tréningy sú v rýchlom tempe a modelový zápas bol celkovo skutočne dobrý. Hrali sme skutočne tvrdo a tím vyzerá skvelo. Je ťažké si tu vyslúžiť miesto. Musíte zo seba vydať sto percent zakaždým, keď idete na ľad.“

Dvadsaťjedenročnému rodákovi z Bratislavy pomohlo mimoriadne dlhé mimosezónne obdobie, počas ktorého sa mohol zamerať na svoje zdokonaľovanie.

Článok pokračuje pod reklamou

„Trénoval som na ľade trikrát do týždňa a trávil som veľa času v posilňovni. Nabral som trochu váhy a zosilnel. Na ľade sa teraz cítim veľmi dobre,“ skonštatoval Ružička.

Ružička má za sebou prvú profesionálnu sezónu, keď odohral 54 zápasov so ziskom 27 bodov (10+17) za Stockton v AHL. Jeho výkony zaujali vedenie natoľko, že bol aj v kempe pred dohrávkou minulej sezóny. Aj preto si myslí, že NHL už má pomaly na dosah.

„Myslím si, že som celkom blízko. Je to len otázku času, kým si tu vyslúžim miesto. Musím len robiť to, čo odo mňa chce vedenie. Od toho sa to bude odvíjať,“ poznamenal Ružička.

Medzitým mladík ešte môže nasávať skúsenosti a cenné lekcie od skúsenejších hráčov NHL, po boku ktorých trénuje. Z tejto príležitosti sa snaží vyťažiť maximum, či už na tréningoch alebo v modelovým zápasoch.

„Samozrejme, že vzhliadate k starším hráčom a v každom tréningu sa od nich niečo učíte a snažíte sa to implementovať do vašej hry. V modelových zápasoch sledujete každé striedanie a zameriavate sa na starších chlapcov. Je to pre mňa opäť dobrá učebná skúsenosť a som rád, že som tu,“ dodal Ružička, ktorého v pondelok čaká posledný modelový zápas, v ktorom sa bude môcť ukázať.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies