Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Černák a Pánik viedli svoj tím, Avalanche demontovali Blues

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov a v dvoch si zahrali Slováci. Nebodovali, ale všetci traja sa tešili z výhier. Tú oslávila aj Ottawa. Videli sme debakel, hetrik i čisté konto.

BUF - WSH 1:2

Vaněček zažil úspešný debut v NHL, Chára opäť odohral cez 20 minút

Zdeno Chára bol v druhom zápase za dva dni schopný opäť odohrať cez 20 minút. Prezentoval sa troma strelami, dvoma bodyčekmi, jedným blokom a pripísal si aj plusový bod a dve trestné minúty za držanie. Opäť sa tešil z výhry. Washington zdolal Buffalo tesne 2:1 vďaka 30 zákrokom Víta Vaněčka a gólom Jakuba Vránu a dvojbodového Toma Wilsona. Český gólman pritom zažil svoj premiérový štart v NHL. Richard Pánik odohral 12 a pol minúty a viedol svoj tím so štyrmi bodyčekmi. O gól Sabres, ktorí boli strelecky aktívnejší, sa postaral Rasmus Ristolainen. Linus Ullmark opustil duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Vrána (WSH), 2. L. Eller (WSH), 3. R. Ristolainen (BUF)

TBL - CHI 5:2

Tampa Bay opäť strelila Chicagu 5 gólov

Tampa Bay sa stala štvrtým obhajcom titulu za ostatných 30 rokov, ktorý v prvých dvoch zápasoch sezóny strelil minimálne 10 gólov (PIT 1992/93, DET 1997/98, WSH 2019/20), keď v piatok zdolala Chicago 5:2. Ondřej Palát, Alex Killorn a Blake Coleman vypracovali v druhej tretine trojgólové vedenie. To ešte do prestávky skresali dvojbodový Alex DeBrincat a Patrick Kane. V tretej tretine vedenie Lightning zveľadili Yanni Gourde a Steven Stamkos. Všetci autori gólov „Bolts“ s výnimkou Killorna pridali aj po asistencii. Obaja brankári, Andrej Vasilevskij i Collin Delia, čelili 37 strelám. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral 21 minút. Pripísal si dva plusové body, štyri strely a jeden blok. V oslabeniach odohral štyri minúty a dve sekundy, aby v nich spolu s McDonaghom viedol svoj tím.

Článok pokračuje pod reklamou

Vasilevskij vytasil v zúfalstve aj takýto zákrok:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. B. Coleman, 3. V. Hedman (všetci TBL)

OTT - TOR 5:3

Ottawe vyšiel otvárací duel proti rivalovi

„Nová“ Ottawa potvrdila vyššie očakávania fanúšikov a vo svojom prvom zápase za 310 dní zdolala provinčného rivala z Toronta pomerom 5:3. Brady Tkachuk zaznamenal gól a dve asistencie a darilo sa aj debutantom v drese Senators – Austin Watson a Derek Stepan skórovali, Matt Murray kryl 20 striel. Skórovali aj Thomas Chabot a Chris Tierney. Debutant Tim Stützle, ktorý oslavoval 19. narodeniny, zaznamenal jednu strelu a odohral niečo cez 12 minút. Maple Leafs dvakrát viedli o gól. O ich góly sa postarali Zach Hyman, Alex Kerfoot a dvojbodový John Tavares. Hyman a Tavares skórovali v presilovke. Frederik Andersen čelil 24 strelám. Ottawa vyhrala šiesty otvárací zápas sezóny, v ktorom prehrávala. Štyrikrát sa jej to podarilo proti Torontu. Oba tímy sa stretnú aj v nedeľu. Colin White, vlani center prvého útoku Senators, bol zdravým náhradníkom.

Hyman trafil puk vo vzduchu, aby otvoril skóre:

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. T. Chabot (OTT), 3. J. Tavares (TOR)

PHI - PIT 5:2

Konecny a Hart doviedli Flyers k ďalšej výhre nad Penguins

Pennsylvánske derby dopadlo opäť lepšie pre Philadelphiu a to najmä vďaka dvom mužom. Carter Hart zneškodnil 31 striel a Travis Konecny dosiahol hetrik a asistenciu, aby doviedli svoj tím k výhre 5:2 nad Pittsburghom, ktorý s Flyers prehral aj v stredu. Do čierneho sa trafil aj Ivan Provorov, skóre uzavrel strelou do prázdnej brány Oskar Lindblom. O góly Penguins sa v rozmedzí 32 sekúnd prvej tretiny postarali Sidney Crosby a Brandon Tanev. Znížili stav na 2:3. Tristan Jarry inkasoval tri góly zo šiestich striel, Casey DeSmith od 12. minúty jeden z 13 striel. „Pozitívom je, že máme štyri body. Je vždy ťažké poraziť tímy v dvoch dueloch po sebe, ale určite sme mali aj šťastie. Myslím si, že boli lepším tímom,“ povedal Jakub Voráček, ktorý zaznamenal dve asistencie. Duel nedohral Sean Couturier. Jeho tím strelil v prvých dvoch dueloch sezóny 11 gólov. Naposledy ich toľko v prvých dvoch dueloch dosiahol v sezóne 1982/83 (12).


Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. C. Hart (PHI), 3. O. Lindblom (PHI)

COL - STL 8:0

Perfektný odplata Colorada a 5 presilovkých gólov

Colorado prehralo úvodný zápas sezóny so St. Louis 1:4. V piatok chcelo revanš a ten bol nakoniec poriadny. Po bezgólovej prvej tretine prišla druhá, v ktorej Avalanche strelili štyri góly. Ďalšie štyri pridali v tretej tretine, aby nakoniec vyhrali 8:0. Čisté konto vychytal Philipp Grubauer, ktorý kryl 20 striel. Dôležité boli presilovky – denverský tím ich hral sedem a päť využil - vyrovnal si tým klubový rekord. Dva góly strelil Gabriel Landeskog, aby ako siedmy hráč v klubovej histórii dosiahol 200. gól v kariére. Mikko Rantanen strelil svoj 100. gól v NHL a pridal asistenciu, Nathan MacKinnon skončil s bilanciou 1+0 a Cale Makar nazbieral tri asistencie, aby po štvrtýkrát v kariére zažil trojbodový večer. Andre Burakovsky, Nazem Kadri, Joones Donskoi a Devon Toews sa tiež tešili z gólov. Jordan Binnington inkasoval štyri góly z 24 striel, Ville Husso štyri z 11 striel.

200. gól v NHL pre Landeskoga:

Hviezdy duelu: -

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 21:05 0 0 0 +2 0 4 0
R. Pánik (WSH) 12:24 0 0 0 0 0 0 4
Z. Chára (WSH) 20:06 0 0 0 +1 2 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies