Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Chára najvyťažovanejší v sezóne, Pánik viedol duel, Sekera sa tešil

V bohatom nedeľnom programe sme našli aj dva zápasy, v ktorých sa predstavili hráči spod Tatier.

DAL - NSH 3:2

Stars strelili tri presilovkové góly, aby opäť zdolali Predators

Tridsaťšesťročný Joe Pavelski strelil gól a na dva prihral, aby ako najstarší hráč v histórii NHL zaznamenal tri alebo viac bodov v každom z prvých dvoch zápasov svojho tímu v sezóne. V nedeľu pomohol k výhre 3:2 nad Nashvillom, ku ktorej viedli aj góly Denisa Gurianova a trojbodového Roopeho Hintza. Stars strelili deväť gólov bez odpovede súpera po sebe a k rekordu San Jose im chýbal už len jeden. Tiež vsietili v prvých dvoch dueloch 10 gólov v špeciálnych situáciách, čím vyrovnali rekord Pittsburghu z ročníka 1995/96 – v nedeľu padli všetky ich góly v presilovke. Anton Chudobin zaznamenal asistenciu a kryl 15 striel. Prekonali ho Filip Forsberg a Mikael Granlund. Juuse Saros opustil duel s 19 zákrokmi. V akcii bol aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý sa prezentoval dvoma bodyčekmi a troma blokmi počas necelých 18 minút, ktoré strávil v akcii. V oslabeniach odohral takmer 4 a pol minúty.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (DAL), 2. R. Hintz (DAL), 3. V. Arvidsson (NSH)

WSH - BUF 3:4 SN

Eichel rozhodol v nájazdoch o výhre nad Capitals

Jack Eichel asistoval v normálnom hracom čase a potom ako jediný uspel v samostatných nájazdoch, aby Buffalo vrátilo Washingtonu nájazdovú prehru z piatkového duelu. Duel skončil rovnakým pomerom 4:3. Colin Miller, Victor Olofsson a Eric Staal strelili presilovkové góly, Linus Ullmark kryl 28 striel. Viac práce mal Vítek Vaněček, ktorý urobil 45 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skórovali Justin Schultz, T.J. Oshie a Nicklas Bäckström – poslední dvaja menovaní v početnej výhode. V akcii boli aj dvaja Slováci. Zdeno Chára bol s časom 22:37 tretím najvyťažovanejším hráčom tímu a pripísal si dve strely, dva bodyčeky, dva bloky, plusový bod a dve trestné minúty – jeho sekanie bolo potrestané aj gólom. Richard Pánik odohral necelých 12 minút s dvoma strelami a štyrmi bodyčekmi – s nimi viedol zápas spolu s Garnetom Hathawayom. Bäckstrom odohral svoj 962. duel, čím prekonal zápis Petra Bondru na treťom mieste historického poradia Capitals.

Článok pokračuje pod reklamou

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. E. Staal (BUF), 2. J. Schultz (WSH), 3. R. Ristolainen (BUF)

NJD - NYI 2:0

Wedgewood vynuloval Islanders, Smith opäť bodoval

Scott Wedgewood zneškodnil 28 striel, aby s tretím čistým kontom pomohol New Jersey zdolať pomerom 2:0 Islanders. Bola to pritom jeho prvá výhra v NHL od 13. februára 2018. O góly sa postarali Jack Hughes a Pavel Zacha, pričom pri oboch asistoval Ty Smith. Ten sa stal šiestym obrancom histórie NHL, ktorý bodoval v každom zo svojich prvých piatich zápasov kariéry. Na rekord Mareka Židlického mu chýba jeden duel. V bráne New Yorku stál Iľja Sorokin, ktorý inkasoval dva góly z 24 striel. S ním v bráne „Ostrovania“ ešte neskórovali.

Hughes rozhodol o výhre:

Hviezdy duelu: 1. S. Wedgewood, 2. T. Smith, 3. J. Hughes (všetci NJD)

PIT - NYR 3:2

Guentzel zakončil Penguins zvrat jubilejným gólom

Jake Guentzel strelil svoj 100. gól v kariére minútu a pol pred koncom tretej tretiny, aby pomohol Pittsburghu k štvrtej výhre po sebe, ktorá sa navyše zrodila po „comebacku“, čím si tím vyrovnal najdlhšiu takúto sériu vo svojej histórii (naposledy ju dosiahol na prelome rokov 2016 a 2017). Penguins prehrávali 0:1 i 1:2, nakoniec zdolali Rangers 3:2. O vyrovnanie sa postarali Bryan Rust a Jared McCann. Sidney Crosby zaznamenal dve asistencie a Tristan Jarry 24 zákrokov. Recept na neho našli Colin Blackwell, ktorý zažil debut v drese Rangers, a Ryan Strome. Igor Šesťorkin kryl 16 striel a newyorský tím prehral tretíkrát po sebe. Zápas po vzájomnej kolízii v druhej tretine nedohrali Evan Rodrigues a Filip Chytil.

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (PIT), 2. B. Rust (PIT), 3. C. Blackwell (NYR)

CHI - DET 6:2

Suter strelil hetrik pri výhre nad Red Wings

Švajčiar Pius Suter mal pred nedeľným zápasom na konte 0 gólov v kanadsko-americkej NHL. Opúšťal ho však hneď s troma gólmi na konte, keď s prvým hetrikom v kariére pomohol Chicagu k triumfu 6:2 nad Detroitom, ktorému pre koronavírusový protokol chýbali piati hráči. Z gólu sa tešil aj jeho krajan Philipp Kurashev a do listiny strelcov sa zapísali aj Connor Murphy a Mattias Janmark, ktorí pridali aj po jednej asistencii. Dve si pripísal Patrick Kane. Kevin Lankinen pomohol Blackhawks k druhej výhre nad Red Wings po sebe, keď kryl 25 striel. Recept na neho našiel len Tyler Bertuzzi. Pri oboch jeho góloch asistoval Filip Hronek. Jonathan Bernier opustil duel s 29 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. P. Suter, 2. C. Murphy, 3. P. Kane (všetci CHI)

STL - LAK 3:6

Kopitar pomohol Kings zdolať Blues

Anže Kopitar zaznamenal gól a dve asistencie, aby so svojím 61. troj- a viacbodovým výkonom kariéry pomohol Los Angeles k výhre 6:3 nad St. Louis, ktoré od začiatku ročníka strieda výhry s prehrami. Do streleckej listiny sa zapísali aj Alex Iafallo, Carl Grundstrom, Gabriel Vilardi, Lias Andersson a Drew Doughty, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Jonathan Quick zastavil 28 striel. Dvakrát ho prekonal Brayden Schenn, raz Ryan O’Reilly. Ville Husso inkasoval päť gólov z 34 striel. Kalifornský tím vyhral po prvýkrát v sezóne na ľade súpera.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. B. Schenn (STL), 3. A. Kempe (LAK)

WPG - EDM 3:4

Draisaitl zavŕšil obrat Oilers v poslednej sekunde

Edmonton prehrával 0:1, ale vďaka Ryanovi Nugent-Hopkinsovi a Kyleovi Turrisovi otočil v druhej tretine stav. Necelých päť minút pred koncom duelu však opäť prehrával. Vtedy udreli Kailer Yamamoto a sekundu pred koncom Leon Draisaitl, ktorý najneskorším víťazným gólom v normálnom hracom čase v klubovej histórii rozhodol o výhre 4:3 nad Winnipegom. Connor McDavid prihrával na tri góly a Mikko Koskinen predviedol 35 zákrokov. Laurent Brossoit čelil rovnakému množstvu striel (38) a z jeho spoluhráčov skórovali Adam Lowry, Nikolaj Ehlers a Blake Wheeler. Ehlers predĺžil svoju gólovú sériu na štyri zápasy, čím vyrovnal svoj osobný rekord. Jets však prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Draisaitl porazil záverečný bzučiak:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. N. Ehlers (WPG)

CGY - TOR 2:3

Matthews rozhodol pri návrate zápas, Simmondsov 500. bod

Auston Matthews sa vrátil do zostavy a v úvode tretej tretiny strelil gól, ktorým rozhodol o triumfe Toronta 3:2 nad Calgary. Mitch Marner zaznamenal dve asistencie, Morgan Rielly dokonca tri – už po ôsmy raz v kariére. Viac takýchto duelov z obrancov Leafs dosiahli len Borje Salming (29) a Tomáš Kaberle (12). Marner zase pokoril 300-bodovú métu. Skórovali aj Jake Muzzin a Wayne Simmonds, pre ktorého to bol s prispením šťastia prvý gól v drese nového tímu a 500. bod v kariére. „Je fajn mať to už za sebou, ale je ešte lepšie, keď získate dva body. S našim výkonom však príliš spokojní nie sme, musíme pár vecí napraviť,“ poznamenal. Torontu k štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol aj Jack Campbell, ktorého z 33 striel prekonali len Sean Monahan a Matthew Tkachuk. Jacob Markström kryl 29 striel. Svoj prvý zápas proti Flames odohral TJ Brodie, ktorý v Calgary strávil predošlých 10 sezón.

Hviezdy duelu: 1. M. Rielly (TOR), 2. J. Campbell (TOR), 3. A. Mangiapane (CGY)

MIN - SJS 3:5

Burns rozhodol o výhre nad Wild

Brent Burns prelomil nerozhodný stav necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny, aby San Jose zdolalo Minnesotu 5:3. Bol to jeho 40. víťazný gól kariéry a 26. v drese „žralokov“. Ryan Donato, Evander Kane a Noah Gregor sa tiež trafili do čierneho, Matt Nieto do prázdnej brány. Martin Jones čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonali Zach Parise, Nick Bjugstad a Kevin Fiala. Kirill Kaprizov zaznamenal asistenciu, aby si ako prvý nováčik v histórii organizácie udržiaval po šiestich zápasoch priemer bod na zápas (1+5). Kaapo Kahkonen opustil duel s 31 zákrokmi.

5 hráčov Wild sledovalo, ako Burns prekonal Kahkonena:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. Z. Parise (MIN), 3. K. Kahkonen (MIN)

ARI - VGK 0:1

Karlsson rozhodol v poslednej minúte, Fleury vychytal nulu

William Karlsson skóroval 43 sekúnd pred koncom tretej tretiny a Marc-Andre Fleury zneškodnil všetkých 16 striel, aby Vegas vyhralo nad Arizonou futbalovo 1:0 a pripísalo si piatu výhru zo šiestich zápasov. Fleury zaregistroval svoje 62. čisté konto, s ktorým prekonal Turka Brodu na 17. mieste historického poradia NHL. Mark Stone prišiel o päťzápasovú bodovú sériu. Darcy Kuemper kryl 26 striel a Coyotes prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson (VGK), 2. D. Kuemper (ARI), 3. M. Fleury (VGK)

ANA - COL 3:1

Gibson doviedol Ducks k výhre nad Avalanche

John Gibson urobil 32 zákrokov, aby doviedol Anaheim k výhre 3:1 nad Coloradom, s ktorým kalifornský tím predošlý zápas prehral 2:3 po predĺžení. Jakob Silfverberg, Rickard Rakell a Hampus Lindholm sa postarali o góly Ducks. Phillipp Grubauer inkasoval dva góly zo 14 striel a jediný gól Avalanche vsietil Mikko Rantanen. Denverský tím trafil v prvej tretine až trikrát tyčku a v tretej prestrieľal svojho súpera pomerom 10:1.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson, 2. J. Silfverberg, 3. H. Lindholm (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 22:37 0 0 0 +1 2 2 2
R. Pánik (WSH) 11:50 0 0 0 0 0 2 4
A. Sekera (DAL) 17:43 0 0 0 0 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies