Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar sa tešil z výhry, Toffoli opäť zažiaril. Laineho zatienil Pavelski

Jozef Struhár  
03.02.2021

V utorok, ktorý bol ochudobnený o dva zápasy, sa v akcii predstavil zo Slovákov len Tomáš Tatar. Nebodoval, ale mohol sa tešiť z ďalšej výhry nad Canucks.


MTL - VAN 5:3

Toffoli a Anderson dvojgóloví pri ďalšej výhre nad Canucks

Josh Anderson skóroval dvakrát, aby si upevnil pozíciu druhého najlepšieho strelca Montrealu za Tylerom Toffolim. Ten sa stal tretím hráčom v modernej ére NHL (od ročníka 1943/44), ktorý strelil deväť gólov v prvých 10 zápasoch v drese Canadiens. V utorok ich pridal dva, aby opäť pomohol zdolať jeho bývalý tím. Montreal zdolal Vancouver 5:3. Toffoli prihrával aj na gól Jeffa Petryho, ktorý dal bodku za zápasom gólom do prázdnej brány. K piatej výhre z posledných šiestich duelov prispel 36 zákrokmi aj Jake Allen, ktorého prekonali Antoine Roussel, Elias Pettersson a Tanner Pearson. „Habs“ však v zápase ani raz neprišli o vedenie. Quinn Hughes nazbieral tri asistencie a Thatcher Demko zastavil 28 striel, vrátane jednej z hokejky Tomáša Tatara. Slovenský útočník nebodoval. Odohral 14 a pol minúty a prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi. Významný duel to bol pre jeho spoluhráča Sheu Webera, ktorý ako piaty obranca z draftovej triedy 2003 odohral 1000. zápas v NHL (skôr to zvládli Ryan Suter, Brent Burns, Brent Seabrook a Dion Phaneuf). Canadiens majú proti Canucks aktuálne bilanciu 4-0-1.

Toffoliho pekný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Weber, 2. T. Toffoli, 3. J. Anderson (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

CBJ - DAL 3:6

Laineho pri debute zatienil Pavelski

Joe Pavelski zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby vrátil Dallas na víťaznú koľaj triumfom 6:3 nad Columbusom a stal sa druhým najstarším hráčom organizácie po Sergejovi Zubovovi, ktorý zaznamenal dva štvorbodové duely v jednej sezóne. Jamie Benn, Denis Gurianov a Radek Faksa sa trafili do čierneho, Alexander Radulov do prázdnej brány. Benn pridal aj dve asistencie. Tie zaznamenal aj John Klingberg, ktorý dosiahol svoj 300. bod v NHL, čím sa osamostatnil na štvrtom mieste historického poradia obrancov tímu. K piatej výhre zo siedmich zápasov pomohol s 23 zákrokmi aj Jake Oettinger. Prekonali ho Seth Jones, Michail Grigorenko a Dean Kukan. Patrik Laine pri svojom debute v novom tíme odohral 21 minút, ale nebodoval. „Na začiatku to bolo náročné, nemal som zabehnuté nohy a ani myseľ a ruky neboli na správnom mieste. Nový systém, noví spoluhráči. Nebudem sa vyhovárať, ale nebol som na úrovni, na ktorej musím byť,“ povedal po zápase. Joonas Korpisalo inkasoval päť gólov z 23 striel, Elvis Merzlikins zneškodnil zvyšných 9 striel Stars.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. M. Grigorenko (CBJ)

CHI - CAR 3:4 SN

Reimer vychytal pre Hurricanes ďalšiu výhru

Carolina síce prišla o vedenia 2:0 aj 3:2, ale James Reimer zostal v tomto ročníku nezdolaný. Vo svojom štvrtom zápase predviedol 30 zákrokov a kryl všetky tri samostatné nájazdy, aby pomohol k triumfu 4:3 nad Chicagom. Rozhodol o ňom Andrej Svečnikov, ktorý sa trafil do čierneho aj v normálnom hracom čase. K predlženiu víťaznej série na päť zápasov pomohli gólmi aj dvojbodový navrátilec Warren Foegele a Vincent Trocheck. Jordan Staal zaznamenal dve asistencie. Kevin Lankinen urobil 38 zákrokov a z jeho spoluhráčov skórovali Philipp Kurashev, Patrick Kane a Dylan Strome. Dominik Kubalík dvakrát asistoval. Kane dosiahol svoj 1033. bod v kariére, čím sa zaradil na šieste miesto historického rebríčka Američanov po bok Douga Weighta. Blackhawks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. W. Foegele (CAR), 2. J. Staal (CAR), 3. A. DeBrincat (CHI)

STL - ARI 4:3

Blues odolali Coyotes a vyhrali štvrtý zápas po sebe

St. Louis odpovedalo dvakrát na gól Arizony dvoma presnými zásahmi, aby nakoniec vyhralo 4:3 a predĺžilo si víťaznú sériu na štyri zápasy. Víťazný gól nakoniec strelil Ryan O’Reilly, ktorý v tretej tretine nadviazal na góly Mikea Hoffmana, Justina Faulka a dvojbodového Vincea Dunna. Najproduktívnejší „Bluesman“ Jordan Kyrou zaznamenal dve asistencie, aby štvrtýkrát v ročníku bodoval viac ako raz. Jordan Binnington kryl 30 striel a dosiahol 60. výhru len v 88. štarte – rýchlejšie v klubovej histórii to nikto nedokázal. Dvakrát ho prekonal Christian Dvorak, raz Nick Schmaltz. Darcy Kuemper urobil 28 zákrokov, čo nestačilo na odvrátenie tretej prehry Coyotes z posledných štyroch zápasov. Duel sledovalo 1400 divákov.

Skvelý gól obrancu Justina Faulka:

Hviezdy duelu: 1. V. Dunn (STL), 2. R. O'Reilly (STL), 3. C. Dvorak (ARI)

WPG - CGY 3:2

Jets oplatili Calgary prehru

Nikolaj Ehlers strelil víťazný gól a Laurent Brossoit urobil 29 zákrokov, aby sa Winnipeg mohol po dvoch prehrách tešiť z triumfu 3:2 nad Calgary. Skórovali aj Trevor Lewis a Derek Forbort, ktorí poslali Jets do vedenia 2:0. Kontaktné gól strieľal Matthew Tkachuk. Pri druhom si pripísal prihrávku Johnny Gaudreau, ktorý je šiestym americkým rodákom v histórii NHL s deväťzápasovou bodovou sériou od štartu ročníka. David Rittich predviedol 25 zákrokov.

Tri góly za zhruba minútu:

Hviezdy duelu: 1. D. Forbort (WPG), 2. M. Tkachuk (CGY), 3. T. Lewis (WPG)

EDM - OTT 4:2

Puljujärvi doviedol Oilers k výhre nad Senators

Jesse Puljujärvi strelil svoje prvé dva góly v NHL za viac ako dva roky, aby pomohol Edmontonu k výhre 4:2 nad Ottawou. Connor McDavid zaznamenal dve asistencie, aby predĺžil svoju sériu zápasov s viacbodovými výkonmi na šesť. Darnell Nurse a Leon Draisaitl, ktorý bodoval v ôsmom zápase po sebe, tiež skórovali a Mikko Koskinen urobil 23 zákrokov, aby Oilers prvýkrát v sezóne vyhrali tri zápasy po sebe. Marcus Högberg urobil 21 zákrokov, ale deviatu prehru Senators v sérii neodvrátil. Jeho tím prehrával 0:4, keď skórovali Cedric Paquette. V poslednej minúte zápasu na neho nadviazal Tim Stützle, ktorý sa tak stal štvrtým tínedžerom z tímu za posledných 20 rokov, ktorý skóroval v dvoch zápasoch po sebe. Napodobnil Bradyho Tkachuka (2018/19), Miku Zibanejada (2012/13) a Martina Havláta (2000/01). Do zostavy „Sens“ sa vrátil Thomas Chabot.

Puljujärvi si dorazil do brány vlastnú strelu:

Hviezdy duelu: 1. J. Puljujarvi, 2. T. Barrie, 3. E. Bouchard (všetci EDM)

COL - MIN 2:1

Grubauer pomohol Avalanche k prvej výhre bez MacKinnona

Philipp Grubauer kryl 27 striel, aby doviedol Colorado k výhre 2:1 nad Minnesotou v prvom zápase bez hviezdneho Nathana MacKinnona. Logan O’Connor a Valerij Ničuškin pomohli k štvrtej výhre z posledných piatich duelov gólmi, Cale Makar zaznamenal asistenciu, aby si predĺžil bodovú sériu na päť zápasov, čím vyrovnal svoj rekord z nováčikovskej sezóny. Jediný gól Wild vsietil Kirill Kaprizov. Cam Talbot opustil duel s 29 zákrokmi. Obranca Jared Spurgeon duel nedohral pre nešpecifikované zranenie.

Rantanen sa preletel vzduchom:

Hviezdy duelu: -

LAK - ANA 1:3

Ducks si ukončili trojzápasovú sériu prehier

David Backes strelil víťazný gól, Nicolas Deslauriers strelil gól do prázdnej brány a pridal asistenciu, aby si Anaheim ukončil trojzápasovú sériu prehier víťazstvom 3:1 nad Los Angeles. Skóroval aj Danton Heinen, zatiaľ čo John Gibson urobil 20 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Artur Kalijev, ktorý hral svoj prvý zápas v NHL. Cal Petersen kryl až 40 zo 42 striel.


Hviezdy duelu: 1. C. Petersen (LAK), 2. D. Backes (ANA), 3. D. Doughty (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 14:28 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies