Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar prvýkrát v modrom bodoval, Chára s Pánikom zbierali mínusky

Osem štvrtkových zápasov NHL nám prinieslo koniec dlhej série prehier, prepisovanie histórie, dva hetriky, dva päťbodové výkony, prvý gól Patrika Laineho v Columbuse i jeden slovenský bod.


MTL - OTT 2:3

Stützle a Murray pomohli Senators ukončiť čiernu sériu, Tatar asistoval

Po dorážke strely Tomáša Tatara otvoril Brendan Gallagher skóre zápasu, no Montreal hrajúci v modrých reverzných retro dresoch nakoniec nedokázal natiahnuť víťaznú sériu na tri zápasy proti trápiacej sa Ottawe. Tá si ukončila deväťzápasovú sériu prehier vďaka devätnásťročnému Timovi Stützlemu, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie ako druhý najmladší trojbodový hráč v klubovej histórii po Alexovi Daiglem. Senators vyhrali 3:2 aj vďaka 36 zákrokom Matta Murraya a gólom dvojbodového Thomasa Chabota a Connora Browna. Carey Price kryl 19 striel. Okrem Gallaghersa skóroval aj Josh Anderson, pri ktorého góle v oslabení si Phillip Danault pripísal druhú asistenciu v zápase. Tatar odohral 16 minút a 18 sekúnd, z toho minútu a 22 sekúnd v presilovkách a 49 sekúnd v oslabeniach. Okrem asistencie, ktorou si ukončil štvorzápasovú sériu bez bodu, si pripísal päť striel (najviac v zápase), štyri bodyčeky a dve trestné minúty za narazenie.

Hviezdy duelu: 1. T. Stuetzle (OTT), 2. M. Murray (OTT), 3. P. Danault (MTL)

NYR - WSH 4:2

Ovečkin prekonal Gartnera, ale Capitals podľahli Rangers

V akcii sme videli ešte dvoch Slovákov a ani tí sa netešili z víťazstva. Richard Pánik a Zdeno Chára však ani nebodovali – obaja si pripísali po dva mínusové body a jeden bodyček. Chára, ktorý odohral 20 minút a 40 sekúnd, sa prezentoval aj dvoma strelami, Pánik počas necelých 13 minút v akcii jednou. Zaznamenal aj menší trest za vysokú hokejku. Ich Washington prehral s Rangers 2:4, keď Vítka Veněčka z 30 striel prekonali dvakrát Ryan Strome a Anthony Bitetto (jeho prvý gól od 18. novembra 2017). Pavel Bučnevič pridal poistku do prázdnej brány. V tom čase si tretiu asistenciu pripísal Artemij Panarin, ktorý nazbieral tri body v dvoch zápasoch po sebe a nazbieral už 15 bodov v prvých 10 zápasoch sezóny ako štvrtý hráč Rangers za posledných 30 rokov. Napodobnil Jaromíra Jágra, Marka Messiera a Darrena Turcottea. Igor Šesťorkin pomohol k triumfu 31 zákrokmi. Recept na neho našli len Carl Hagelin a Alex Ovečkin, ktorý sa so 709. gólom kariéry osamostatnil na siedmom mieste historického poradia NHL.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. R. Strome, 2. I. Šesťorkin, 3. A. Panarin (všetci NYR)

CBJ - DAL 4:3

Laine strelil prvý gól po výmene, Columbus zdolal Dallas

Jack Roslovic a Patrik Laine strelili svoje prvé góly v drese Columbusu, aby pomohli k výhre 4:3 nad Dallasom hrajúcim stále bez Andreja Sekeru. Roslovic sa stal piatym rodákom z Ohia, ktorý skóroval gól v drese Blue Jackets a Laine potvrdil, že sa mu proti Stars darí – strelil proti nim už 19 gólov, najviac v kariére. Víťazný gól strelil Cam Atkinson a presadil sa aj Oliver Bjorkstrand (200. gól v NHL). On a Roslovic pridali aj po asistencii, Seth Jones si pripísal 200. asistenciu v kariére. Joonas Korpisalo čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali Roope Hintz, Jason Dickinson a Jamie Benn. Alex Radulov asistoval pri každom z gólov Dallasu. Anton Chudobin urobil 21 zákrokov a Stars prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Prvý Laineho gól v novom drese:

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand, 2. J. Roslovic, 3. C. Atkinson (všetci CBJ)

FLA - NSH 5:6 PP

Forsberg zakončil päťbodový výkon gólom v predĺžení, Huberdeau dosiahol hetrik

Nashville strelil dva góly v posledných dvoch minútach tretej tretiny predtým, ako Filip Forsberg v predĺžení rozhodol o výhre 6:5 nad Floridou. Forsberg si z duelu odniesol dva góly a tri asistencie, aby vyrovnal klubový rekord v počte bodov získaných v jednom zápase. Matt Duchene strelil dva góly, po jednom pridali Calle Jarnkrok a Roman Josi. Juuse Saros inkasoval päť gólov z 24 striel, Pekka Rinne následne zastavil všetkých 12 striel. Jonathan Huberdeau dosiahol hetrik a pridal aj dve asistencie, aby sme len po tretíkrát za posledných 30 rokov videli dvoch súperov nazbieral v jednom zápase päť bodov. Dosiahol ich ako šiesty hráč v klubovej histórii. Z gólu sa tešili aj Aaron Ekblad a Alexander Barkov, ktorý sa osamostatnil na druhom mieste historického poradia tímu so 158 gólmi. Na rekord Olliho Jokinena mu chýba ešte 30 presných zásahov. Sergej Bobrovskij inkasoval šesť gólov z 41 striel.


Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. M. Duchene (NSH)

CHI - CAR 6:4

Kane pomohol ukončiť víťaznú sériu Hurricanes

Patrick Kane zaznamenal gól a tri asistencie, aby so svojím 14. štvorbodovým výkonom v kariére pomohol Chicagu vylepšiť si bilanciu doma na 4-1-1 výhrou 6:4 nad Carolinou, ktorá prišla o päťzápasovú víťaznú šnúru. Dominik Kubalík zaregistroval gól a dve asistencie, Alex DeBrincat strelil dva góly (druhý do prázdnej brány). Mattias Janmark a Andrew Shaw strelili dva z troch presilovkových gólov Blackhawks a Kevin Lankinen urobil 30 zákrokov. Dvakrát v rozmedzí 8 sekúnd ho v druhej tretine prekonali Nino Niederreiter a Andrej Svečnikov, ktorí tým vyrovnali klubový rekord od presťahovania tímu z Hartfordu. Skórovali aj Sebastian Aho a Brock McGinn. James Reimer, ktorý prvýkrát v sezóne prehral, kryl 29 striel. Duel nedohral jeho spoluhráč Martin Nečas.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. D. Kubalík, 3. A. DeBrincat (všetci CHI)

STL - ARI 3:4

Raanta a Coyotes odolali náporu Blues

Arizona odolala záverečnému náporu St. Louis a nakoniec mu vrátila utorkovú prehru triumfom 4:3. Coyotes viedli 3:0 po góloch Tylera Pitlicka, Nicka Schmaltza a Conora Garlanda. V tretej tretine strelou do prázdnej brány obnovil ich trojgólové vedenie Christian Dvorak, no Blues sa podarilo streliť dva góly v rozmedzí 46 sekúnd a mali ešte 25 sekúnd na vyrovnanie. Antti Raanta pomohol k výhre 40 zákrokmi, pričom 31 ich urobil od druhej tretiny. Jordan Binnington musel zastaviť 26 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali dvakrát Mike Hoffman a raz Ryan O’Reilly. Tímy sa po novom stretnú aj v sobotu a pondelok.

Binnington zažil rušný úvod zápasu:

Hviezdy duelu: 1. C. Garland (ARI), 2. M. Hoffman (STL), 3. J. Oesterle (ARI)

TOR - VAN 7:3

Spezza pomohol s hetrikom k výhre nad Canucks

Jason Spezza dosiahol hetrik, Mitch Marner zaznamenal gól a dve asistencie a William Nylander tri asistencie, aby Toronto zdolalo Vancouver 7:3 a ušetrilo mu tretiu porážku v sérii. Auston Matthews strelil dva góly, aby skóroval v šiestom zápase po sebe, v ktorom hral (22. januára nehral pre zranenie). John Tavares tiež skóroval, Frederik Andersen kryl 16 striel. Recept na neho našli Tanner Pearson, Bo Horvat a J.T. Miller. Thatcher Demko inkasoval sedem gólov z 37 striel. Duel nedohral obranca Toronta Travis Dermott, ktorý po kolízii s Tylerom Mottem utrpel zranenie nohy.


Matthewsov prienik viedol k prvému gólu duelu:

Hviezdy duelu: 1. J. Spezza, 2. A. Matthews, 3. M. Marner (všetci TOR)

WPG - CGY 4:1

Hellebuyck vytvoril nový klubový rekord výhrou nad Flames

Connor Hellebuyck urobil 23 zákrokov, aby vytvoril nový klubový rekord so 153 víťazstvami a doviedol Winnipeg k výhre 4:1 nad Calgary. Flames síce vyhrávali zásluhou Andrewa Mangiapaneho, ale následne kapituloval už len Jacob Markström, ktorého z 26 striel prekonali Mason Appleton, Kyle Connor a Mark Scheifele. Appleton potom ešte pridal poistku do prázdnej brány. Mathieu Perreault nazbieral tri asistencie. Jets si zlepšili bilanciu proti Calgary na 5-0-1 v posledných šiestich vzájomných dueloch. Duel nedohral obranca Winnipegu Dylan DeMelo, útočník Flames Johnny Gaudreau prvýkrát v sezóne nebodoval.

Markström okradol Ehlersa o gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. M. Perreault, 3. M. Appleton (všetci WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 20:40 0 0 0 -2 0 2 1
R. Pánik (WSH) 12:53 0 0 0 -2 2 1 1
T. Tatar (MTL) 16:18 0 1 1 0 2 5 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies