Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Penguins veria, že s Hextallom a Burkom dokážu predĺžiť svoju konkurencieschopnosť

Bývalý brankár a legenda Philadelphie Flyers, Ron Hextall, bol v utorok vymenovaný za nového generálneho manažéra Pittsburghu Penguins. Nahradzuje tak vo funkcii Jima Rutherforda. Brian Burke bol angažovaný na post prezidenta hokejových operácií.

Spojenie Rona Hextalla s organizáciou Pittsburghu Penguins mnohých prekvapuje. Starší pamätníci rivality medzi Flyers a Penguins si možno vybavujú Hextallove vyčíňanie v play-off sérii v roku 1989. Hextall naháňal na ľade útočníka Penguins Roba Brown po jeho oslave gólu, pričom svoju hokejku držal ako sekeru.

Po skončení jeho hracej kariéry sa takisto držal na strane Flyers, keď spočiatku pôsobil ako skaut. Na niekoľko rokov sa zdržal v organizácii Los Angeles Kings, s ktorou ako asistent generálneho manažéra vyhral v roku 2012 Stanley Cup. Napokon sa do Philadelphie vrátil a v roku 2014 bol vymenovaný za generálneho manažéra.

Hextall sa vo Philadelphii činil skôr ako budovateľ. Draftoval niekoľko mladých talentov, medzi ktorých patria Travis Konecny, Carter Hart, Ivan Provorov alebo Oskar Lindblom. Prestavba tímu trvala dlhšie než si mnohí priali, a tak vedeniu došla trpezlivosť a po štyroch rokoch dostal výpoveď. Teraz bude prvýkrát v rivalite medzi Flyers a Penguins na strane tímu z Pittsburghu.

V novej práci bude mať inú úlohu a to predĺžiť konkurencieschopnosť tímu a vyhrať Stanley Cup predtým, než príde na rad nevyhnutná prestavba. Všetci z hviezdneho jadra tímu, ktorí boli pri posledných oslavách Stanley Cupu a to Sidney Crosby, Jevgenij Malkin a Kris Letang, majú už vyše 33 rokov a podľa mnohých sa ich víťazná etapa už uzavrela. Preto sa ponúka otázka, či Hextall nezačne s prestavbou tak ako to bolo u Flyers. Nový generálny manažér Tučniakov chce však dokázať, že toho dokáže viac a nechce víťazné okno uzatvárať.

„Nie je pravda, že som schopný len jednej veci. Viem, že sa na mňa hľadí ako na budovateľa. Chceme byť, čo najlepší, ale musíme myslieť aj na budúcnosť.“

Spolu s Hextallom bol angažovaný na post prezidenta hokejových operácií Brian Burke. Ten má dlhoročné skúsenosti ako bývalý generálny manažér takých tímov ako Hartford Whlers, Toronto Maple Leafs a Calgary Flames.

Bude zaujímavé sledovať, ako spolu budú fungovať Burke s Hextallom. Aký má byť ich pracovný vzťah nie je známe. Nie je známe, ani to ako budú pristupovať k zlepšeniu tímu. Burke sa nechal pred takmer 10 rokmi počuť, keď reagoval na návrh reportéra, že Maple Leafs mali nasledovať „pittsburghský model“ trpezlivosti a dlhodobej prestavby, takto: „Viete, čo mi môžete s pittsburghským modelom! Vyhrali prekliatu lotériu a dostali najlepšieho hráča.“

Burke pokračoval: „Nie som trpezlivý človek. Narodil som sa netrpezlivý a aj zomriem netrpezlivý. Nepáči sa mi, čo sa tu stalo. (Toronto vtedy nepostúpilo do play-off, pozn. autora) Nepáči sa mi, že nerobíme progres. Myslel som, že budeme napredovať rýchlejšie.“

Po angažovaní k Tučniakom sa znovu vyjadril pozitívne na stranu kapitána svojho nového tímu a predsavzal, že jeho snaha bude vyhrávať teraz: „Mal som v tíme hráčov, ktorí sú v Sieni slávy a Sid je ten najlepší, akého som kedy mal. Ak máte takéto súčiastky, musíte sa snažiť víťaziť.“

Uvidíme ako trpezlivý bude Burke spolu s Hextallom v novom tíme. Avšak, je len otázka času kedy príde k nejakej veľkej zmene v zostave Penguins. Fanúšikovia však dúfajú, že očakávané zmeny prídu s úmyslom predĺžiť nádeje na zisk Stanley Cupu ešte s hviezdnym Crosbym v zostave.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies