Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Tatar priznal: Bol to šok, ale chcete sa zachovať ako profesionál

Jozef Struhár  
18.02.2021

Útočník Montrealu Tomáš Tatar zažil v sobotu niečo, na čo nie je príliš zvyknutý. Po dlhej dobe sledoval zápas svojho tímu z tribúny. S odstupom niekoľkých dní priznal, že ho rozhodnutie trénera prekvapilo a že počas zápasu proti Torontu prežil vlnu emócií.

„Bol tom trochu nervózny. Keď vidíte, že sme po druhej tretine nestrelili gól, tak chcete ísť na ľad a pomôcť chlapcom. Ale bol som potom šťastný. Otočili to a vyhrali zápas. Bol to boj. Uvidíme, či mi to pomôže alebo nie,“ povedal Tatar, ktorý nečakal, že sa ocitne v takej situácii.

„Trochu ma to prekvapilo. Keď zažijete niečo takéto v základnej časti, tak je to trochu šok, ale na konci dňa to nebolo moje rozhodnutie a ja som ho musel rešpektovať. Chcete sa zachovať ako profík. Bol som veľmi šťastný, že sa chlapcom zadarilo a vyhrali dôležitý zápas. Nebol to ľahký duel.“

Tridsaťročný Dubničan prijal správu od Claudea Juliena, podebatoval si s ním aj o tom, čo by mal zlepšiť, a teraz bude odhodlaný tvrdo pracovať, aby ukázal svoje kvality v ďalších zápasoch.

Článok pokračuje pod reklamou

„Rád by som hral v určitých situáciách s väčším sebavedomím a možno trochu lepšie pracoval s pukom, mal viac striel na bránu a tvoril si pre seba viac miesta a šancí. Vždy, keď sa dostanem do šance, chcem byť o trochu pokojnejší. Už som bol v takýchto situáciách, takže sa toho príliš neobávam. Budem pracovať tvrdo a potvrdím svoje kvality,“ skonštatoval Tatar.

Montreal má teraz dlhšiu prestávku a Tatar ju využíva aj na sledovanie videí zo zápasov, aby zistil, kde presne potrebuje urobiť zlepšenia. Taktiež však s otvorenými rukami víta rady od trénera či kohokoľvek iného.

„Oceňujem každého, kto sa mi snaží poradiť alebo pomôcť. Či je to Kirky alebo Luke alebo iný člen nášho trénerského zboru, chcú vám pomôcť. Dávajú vám tipy na základe toho, čo vidia. Môj otec mi raz povedal, že nikdy nebolí, ak si vypočujete názor niekoho iného. Musíte byť rozumní. Každý tip, ktorý dostanem, si rád vypočujem a snáď ten ich pohľad pomôže a zlepší moju hru,“ priznal.

Dlhá prestávka dáva Tatarovi šancu pracovať na sebe, no na druhú stranu mu aj vadí to, že musí čakať na šancu zareagovať. Chápe však, že toto voľno môže byť prospešné z dlhodobého hľadiska. Rozpis sa aj pre Canadiens v nadchádzajúcich týždňoch a mesiacoch zintenzívni, preto bude tím potrebovať, aby sa darilo čo najväčšiemu počtu hráčov.

„Na to, aby sme mali úspešný rok, budeme potrebovať každého. To zahŕňa aj Tomáša Tatara. Je to hráč, ktorý nám môže skutočne pomôcť. uvidíme ho späť v zostave a dúfame, že bude schopný priniesť to, čoho je schopný. Pracovali sme s ním. Ukázali sme mu určité veci, ktoré by sme boli radi, ak by zlepšil. Chceme od neho o trochu viac, pretože vieme, že to v ňom je,“ skonštatoval tréner Julien.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies