Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Černák bodoval a bodyčekoval. Žiarili brankári, séria Matthewsa skončila

Pondelok priniesol dvoch Slovákov v akcii a jeden z nich bodoval aj sa tešil z víťazstva. Noc patrila brankárom – traja vychytali nuly, ďalší sa prezentovali kvalitnými výkonmi. Videli sme aj veľký obrat a koniec Matthewsovej série.


CAR - TBL 2:4

Lightning ukončili bodovú sériu Hurricanes, Černák asistoval

Tampa Bay po dvoch prehrách zaznamenala víťazstvo, keď pomerom 4:2 zdolala Carolinu, ktorá prišla o šesťzápasovú bodovú sériu. Ondřej Palát, Steven Stamkos a Victor Hedman zaznamenali po góle a asistencii, do prázdnej brány sa trafil Alex Killorn. Andrej Vasilevskij čelil 36 strelám a recept na neho našiel len Jesper Fast, ktorý strelil oba góly Hurricanes. James Reimer inkasoval tri góly z 31 striel. Trikrát ho ohrozil aj Erik Černák, ktorý prihrával na Killornov gól. Zahral si do sýtosti, keď odohral takmer 22 minút. Predviedol aj dva bloky a šesť bodyčekov, s ktorými spolu s Lukeom Schennom viedli celý zápas. Za celú noc ich nikto neurobil viac. Hedman už má v kariére na konte 490 bodov, čím nahradil Brada Richardsa na piatom mieste historického poradia tímu. „Zblokovali sme tonu striel a keď sme nejakú nezblokovali, bol tam Vasilevskij. Keď hráte proti dobrým tímom, tak na vás zatlačia. Som rád, že sme sa nezlomili,“ povedal po výhre tréner Jon Cooper.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. J. Fast (CAR), 3. A. Vasilevskij (TBL)

FLA - DAL 3:1

Chudobin urobil 49 zákrokov, ale z výhry sa tešili Panthers

Blake Comeau otvoril skóre zápasu v piatej minúte a Anton Chudobin predviedol 49 zákrokov, ale Dallas hrajúci po prvýkrát od 13. februára nakoniec neukončil sériu prehier a na Floride prehral 1:3. Panthers zaregistrovali po 13-krát v klubovej histórii 50 a viac striel a pripísali si štvrtú výhru z posledných piatich duelov, aby sa dostali do čela Centrálnej divízie. Aaron Ekblad vyrovnal stav a Keith Yandle strelil víťazný gól v druhej tretine, v ktorých si ich tím vytvoril nový rekord s 29 strelami. Aleksander Barkov pridal poistku do prázdnej brány a Chris Driedger kryl 23 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera ho neohrozil ani raz. Počas 17 minút v akcii sa prezentoval troma bodyčekmi a jedným blokom. Jeho spoluhráč Jason Robertson si vďaka asistencii predĺžil bodovú sériu na päť zápasov, Dallas prehral posledných šesť po sebe. Duel nedokončil čiarový rozhodca Devin Berg, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. A. Chudobin (DAL), 3. A. Ekblad (FLA)

NYI - BUF 3:2

Pageau rozhodol v závere o výhre nad Sabres

Jean-Gabriel Pageau strelil z dorážky presilovkový gól v 56. minúte, aby rozhodol o výhre Islanders 3:2 nad Buffalom. Newyorský tím tak bodoval v každom z prvých šiestich domácich zápasov sezóny po siedmy raz v klubovej histórii. Anders Lee a Matt Martin otočili stav z 0:1 na 2:1 a Semion Varlamov predviedol 34 zákrokov. Prekonali ho Curtis Lazar a zo vzduchu Sam Reinhart, ktorý v presilovke vyrovnal na 2:2. Linus Ullmark urobil 20 zákrokov. Sabres mali v prvej tretine streleckú prevahu 12:3. Duel im počas nej opustil Tobias Rieder.

Reinhart skóroval zo vzduchu:

Hviezdy duelu: 1. J. Pageau, 2. M. Martin, 3. N. Leddy (všetci NYI)

STL - LAK 0:3

Quick pomohol s nulou k piatej výhre Kings v sérii

Jonathan Quick zaznamenal už svoje 54. čisté konto v kariére, keď zneškodnil všetkých 31 striel a doviedol Los Angeles k triumfu 3:0 nad St. Louis. K piatej výhre v sérii pomohli aj Gabriel Vilardi, ktorý ako druhý najlepší strelec z nováčikov strelil už svoj piaty gól v sezóne, a Dustin Brown, ktorý ako piaty aktívny hráč NHL odohral 1200. zápas kariéry a okorenil ho dvojgólovým výkonom (druhý gól strelil do prázdnej brány). Dostal sa tak už aj na 10-gólovú métu – v 17 zápasoch, najrýchlejšie v kariére. Jordan Binnington inkasoval dva góly z 30 striel a Blues prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Tímu sa zranil obranca Carl Gunnarsson.

Brown skóroval pri páde:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. J. Binnington (STL), 3. D. Brown (LAK)

TOR - CGY 0:3

Rittich vynuloval Toronto, Matthewsova séria skončila

David Rittich pri nečakanom štarte po zranení Jacoba Markströma zneškodnil všetkých 34 striel, aby sa stal tretím brankárom v histórii Flames s nulou v Toronte po Yvesovi Belangerovi (1977) a Danovi Bouchardovi (1975). Ukončil aj bodovú sériu Austona Matthewsa, ktorý nebodoval po prvýkrát za posledných 17 zápasov. Podstatné však je, že doviedol Calgary k výhre 3:0, ktorou si jeho tím ukončil trojzápasovú sériu prehier. Matthew Tkachuk sa v 23 rokoch a 73 dňoch stal piatym najmladším hráčom organizácie, ktorý dosiahol na 100. gól v kariére a z rodiny je najmladší. Ukončil si deväťzápasové suchoty. Skórovali aj Sam Bennett a navrátilec Sean Monahan. Tkachuk a Monahan pridali aj po asistencii. V bráne Maple Leafs, ktorí prišli o sériu troch výhier, stál tiež neplánovane Michael Hutchinson, ktorý kryl 30 striel. Frederik Andersen nechytal pre zranenie dolnej časti tela. Toronto hralo aj bez Jakea Muzzina, Joea Thorntona a Zacha Hymana.

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich, 2. S. Monahan, 3. M. Tkachuk (všetci CGY)

COL - VGK 0:3

Fleury vyrovnal Lundqvista, vynuloval Avalanche

Marc-Andre Fleury eliminoval všetkých 34 striel, aby doviedol Vegas k výhre 3:0 nad Coloradom a so 64. čistým kontom kariéry vyrovnal zápis Henrika Lundqvista na 16. mieste historického poradia NHL. V tejto sezóne ide už o jeho tretiu nulu. Alex Tuch nadviazal na svoj efektný gól z víkendového duelu dvoma gólmi po sebe a skóroval aj Jonathan Marchessault. Philippa Grubauera prekonali z 28 striel. William Karlsson zaznamenal dve asistencie.

Fleury okradol o gól Kadriho:

Hviezdy duelu: -

ARI - ANA 4:3

Dvorak zavŕšil veľký obrat Coyotes proti Ducks

Christian Dvorak strelil dva góly, aby významne pomohol Arizona k triumfu 4:3 nad Arizonou. Druhý gól bol víťazný, prvý strelil efektným spôsobom z trestného strieľania, ktoré premenil ako tretí hráč organizácie za posledných desať rokov (Radim Vrbata a Lauri Korpikoski sú ostatní dvaja). Jakob Chychrun zaznamenal gól a asistenciu, Derick Brassard gól a Clayton Keller dve asistencie. Darcy Kuemper zabránil tretej prehre v rade 25 zákrokmi. Prekonali ho Jakob Silfverberg, Max Jones a Cam Fowler, ktorý vybudovali vedenie 3:0. Aj napriek tomu však Ducks prehrali štvrtý zápas po sebe. John Gibson kryl 21 striel a Trevor Zegras pri debute v NHL nebodoval. Coyotes otočili stav zápasu, v ktorom prehrávali o tri a viac gólov, po štvrtýkrát vo svojej histórii. Naposledy sa im to podarilo v roku 2006.

trestné strieľanie Dvoraka:

Hviezdy duelu: 1. C. Dvorak, 2. J. Chychrun, 3. D. Brassard (všetci ARI)

SJS - MIN 2:6

Wild zdolali Sharks, Zuccarello štvorbodový

Mats Zuccarello zaznamenal gól a tri asistencie, aby doviedol Minnesotu k triumfu 6:2 na ľade San Jose. Victor Rask pomohol k tretej výhre Wild po sebe gólom do prázdnej brány a dvoma asistenciami, po góle a asistencii zaregistrovali Kirill Kaprizov, Ian Cole a Marcus Foligno. Skóroval aj Jonas Brodin, zatiaľ čo Kaapo Kahkonen predviedol 30 zákrokov. Prekonali ho Brent Burns a Logan Couture. Martin Jones inkasoval štyri góly z 20 striel a v strede zápasu ho nahradil Devan Dubnyk. Ten kryl 11 striel z 12.

Hviezdy duelu: 1. M. Foligno, 2. M. Zuccarello, 3. V. Rask (všetci MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 17:01 0 0 0 0 0 0 3
E. Černák (TBL) 21:48 0 1 1 0 0 3 6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies