Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Slovenskí obrancovia pomohli k nulám, Coyotes opäť s veľký obratom

V NHL sa v stredu odohralo sedem zápasov, v ktorých sme videli aj dvoch slovenských obrancov. Obaja sa tešili z víťazstiev svojich tímov, ktoré neinkasovali ani gól. Videli sme aj hetrik.


TBL - CAR 3:0

Vasilevskij a Colton rozhodli o výhre Tampy nad Carolinou

Andrej Vasilevskij zneškodnil všetkých 25 striel a vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne, Ross Colton strelil víťazný gól pri svojom debute v NHL a Tampa Bay porazila Carolinu 3:0, keď sa do čierneho trafil aj Blake Coleman a do prázdnej brány Barclay Goodrow. „Bol to skvelý výkon od našich chlapcov. V prvých dvoch tretinách som veľa roboty nemal. V tretej na nás začali tlačiť, ale urobili sme skvelú prácu v obrane. Strelili sme dva dôležité góly a stačilo to na víťazstvo, pretože sme hrali dobre defenzívne,“ povedal Vasilevskij. Lightning zdolali Hurricanes v druhom zápase po sebe. Tí prehrali dva zápasy po sebe po prvýkrát v sezóne. Alex Nedeljkovic kryl 25 striel. Erik Černák ho ohrozil jednou strelou a prezentoval sa aj štyrmi bodyčekmi a troma blokmi. V akcii strávil 21 a pol minúty.


Hviezdy duelu: 1. B. Coleman, 2. R. Colton, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

FLA - DAL 0:3

Chudobin pomohol Dallasu ukončiť šesťzápasovú sériu prehier

Anton Chudobin po druhý raz vo svojej kariére urobil viac ako 40 zákrokov a vychytal nulu. Pri výhre Dallasu 3:0 nad Floridou ich urobil 43, aby s druhým čistým kontom v sezóne a desiatym v kariére pomohol svojmu tímu ukončiť šesťzápasovú sériu prehier. John Klingberg strelil prvý gól zápasu už po 53 sekundách hry a v tretej tretine ho na listine strelcov doplnili Esa Lindell a Joel Kiviranta. Chris Driedger urobil 23 zákrokov a Panthers prvýkrát v sezóne nestrelili ani gól. Ich obranca Keith Yandle odohral 884. zápas po sebe, čím vyrovnal tretiu najdlhšiu „železnú“ sériu v histórii NHL, ktorý ťahal aj Steve Larmer. Rekord drží Doug Jarvis s 964 duelmi. Tímu sa zranil Gustav Forsling. Stars zase v celom zápase chýbal Rooper Hintz. Nechýbal však Andrej Sekera. Slovenský obranca odohral 19 minút a viedol tím s piatimi minútami odohranými v oslabeniach. Zblokoval tri strely, urobil jeden bodyček a pripísal si plusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Khudobin (DAL), 2. J. Klingberg (DAL), 3. A. Barkov (FLA)

TOR - CGY 2:1 PP

Nylander otočil zápas, v predĺžení rozhodol o výhre nad Flames

William Nylander ako štvrtý hráč v histórii organizácie a prvý od roku 1995 (Benoit Hogue) strelil vyrovnávajúci gól v posledných dvoch minútach normálnej hracej dobe a následne rozhodol o výhre v predĺžení, aby Toronto zdolalo Calgary 2:1 a pripísalo si štvrtú výhru z posledných piatich duelov. Auston Matthews zaznamenal dve asistencie a Michael Hutchinson kryl 21 striel. Skóre stretnutia otvoril Andrew Mangiapane a David Rittich potreboval len minútu a pol k tomu, aby vychytal nulu. Nakoniec kryl 37 z 39 striel. Flames prehrali štvrtý zápas z piatich.

Nylanderov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. M. Hutchinson (TOR), 3. D. Rittich (CGY)

PHI - NYR 4:3

Giroux pomohol Flyers zdolať Rangers, Kreider dosiahol hetrik

Claude Giroux nazbieral pri návrate do akcie tri asistencie, aby pomohol k výhre Philadelphie 4:3 nad Rangers. Víťazný gól po jeho prihrávke strelil Kevin Hayes, ktorý nadviazal na presné zásahy Erika Gustafssona, Shaynea Gostisbehereho a Jamesa van Riemsdyka, ktorý so siedmym presilovkovým gólom v sezóne vyrovnal ligových lídrov Joea Pavelskiho a Austona Matthewsa. Brian Elliott urobil 24 zákrokov a recept na neho našiel len jeden muž – Chris Kreider ho prekonal trikrát. Igor Šesťorkin opustil duel s 35 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. C. Kreider (NYR), 3. S. Gostisbehere (PHI)

COL - MIN 2:6

Zuccarello a Parise dosiahli míľniky pri výhre nad Avs

Mats Zuccarello zaznamenal gól a asistenciu, aby dosiahol svoj 400. bod v kariére a ako šiesty hráč v histórii tímu otvoril skóre tretieho duelu po sebe. Zach Parise strelil gól, vďaka ktorému ako štvrtý aktívny Američan dosiahol métu 800 bodov v NHL (Patrick Kane, Phil Kessel a Joe Pavelski sú tí ďalší). Minnesota aj vďaka ním vyhrala štvrtý zápas po sebe, keď zdolala Colorado 6:2. Dva góly strelil Nico Sturm, gól a asistenciu si pripísali aj Marcus Foligno a Ryan Hartman. Kaapo Kahkonen čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali J.T. Compher a Nazem Kadri. Cale Makar zaznamenal svoju 50. asistenciu v kariére už v 71. zápase – rýchlejšie ju v histórii dosiahli len štyria obrancovia. Philipp Grubauer opustil duel s 19 zákrokmi. Druhý gól Sturma padol do prázdnej brány. Colorado prehralo dva zápasy po sebe po prvýkrát v tomto ročníku.

Hviezdy duelu: -

STL - LAK 1:2

Kings vyhrali už šiesty zápas po sebe, Petersen takmer s nulou

Los Angeles potvrdilo formu šiestym víťazstvom po sebe, ktorým vyrovnalo najdlhšiu víťaznú sériu sezóny, ktorú ťahala majstrovská Tampa Bay. Alex Iafallo a Andreas Athanasiou skórovali po sebe v druhej tretine a Calvin Petersen predviedol 34 zákrokov, aby Kings uspeli v St. Louis tesne 2:1. Petersen mal blízko k čistému kontu, keď ho až v 59. minúte prekonal Oskar Sundqvist. Blues sa však už stav nepodarilo vyrovnať a prehrali tak tretí zápas po sebe. Jordan Binnington opustil duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Petersen, 2. D. Brown, 3. D. Doughty (všetci LAK)

ARI - ANA 4:3 SN

Arizona to urobila opäť: Otočila zápas proti Ducks z 0:3

Po druhýkrát po sebe sa stretli Arizona s Anaheimom a po druhýkrát po sebe kalifornský tím viedol 3:0. A nakoniec opäť oslavovala výhru 4:3 Arizona. Iné bolo, že tím z Glendale na to teraz potreboval nájazdy. Ten víťazný premenil Christian Dvorak. Cestu za návratom začal v 51. minúte Tyler Pitlick, po ktorom ešte skórovali aj Jacob Chychrun a dvojbodový Phil Kessel. Darcy Kuemper čelil 21 strelám, z ktorých ho v prvých dvoch tretinách prekonali dvojbodový Max Comtois, Josh Mahura a Max Jones. Následne ho nahradil Adin Hill, ktorý zastavil 14 striel. Ryan Miller na druhej strane urobil 25 zákrokov. Ducks prehrali piaty zápas po sebe. Coyotes len ako druhý tím v histórii NHL zvrátili trojgólovú stratu v dvoch zápasoch proti tomu istému súperovi po sebe. Dokázali to aj Nordiques v roku 1983 proti Whalers.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. C. Dvorak, 2. P. Kessel, 3. O. Ekman-Larsson (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 19:05 0 0 0 +1 0 0 1
E. Černák (TBL) 21:36 0 0 0 0 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies