Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Adam Ružička vyzerá čoraz viac ako hráč NHL, znie zo zámoria

Slovenský útočník Adam Ružička v prvých dvoch zápasoch sezóny nižšej AHL nebodoval. V posledných dvoch dueloch však dokázal nazbieral dokopy šesť bodov a jasne ukazuje, že už začína prerastať nižšiu úroveň.

Dvadsaťjedenročný bratislavský rodák sa v piatok stal prvým hráčom Heat od Alana Quineho (17. a 20. februára 2019), ktorý zaznamenal dva trojbodové výkony po sebe. V stredu aj v piatok dosiahol bilanciu 2+1 a po víťazstvách nad Torontom bol zaradený medzi hviezdy duelu.

„Dva trojbodové zápasy po sebe pre nádej Flames v AHL, Adama Ružičku. Pokračuj v tom a nebude trvať dlho, kým sa ozvú Flames,“ povedal Eric Francis z televízie Sportsnet.

V podobnom duchu sa vyjadril aj Peter Loubardias z rádia The Fan960: „Adam Ružička zažíva veľké popoludnie, keď za Heat pridal ďalšie dva góly a asistenciu. vyzerá to čoraz viac a viac tak, že robustný center bude hráčom NHL.“

Ružička, ktorého Calgary draftovalo v roku 2017 zo 109. miesta, vlani debutoval medzi profesionálmi a v 54 zápasoch v drese Stocktonu nazbieral 27 bodov (10+17).

To, že urobil pokroky, ktoré Flames potešili, dokumentovalo jeho pozvanie do širšej zostavy pre letnú dohrávku minulej sezóny NHL. V nej ešte neodohral ani jeden zápas, no ak nadviaže na svoje doterajšie výkony, zrejme to bude už len otázka času.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies