Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Húska je opäť v „taxíku“. Prečo takto „cestuje“ hore-dole?

Tím New York Rangers v utorok po druhýkrát po sebe aktivoval slovenského brankára Adam Húsku z taxi zostavy. Po druhýkrát po sebe ho na druhý deň do taxi zostavy vrátil. Prečo dochádza k týmto presunom?

V skutočnosti ide o papierové transakcie, ktoré majú ľahké vysvetlenie. Tentoraz nejde o manažovanie platového stropu, ale o chránenie si brankára Keitka Kinkaida, ktorý býva na aktívnej zostave len v deň zápasov, aby mohol chytať alebo kryť chrbát Alexandarovi Georgievovi.

Ak by išlo o platový rozpočet, nebolo by to vhodné riešenie. V skutočnosti totiž každý pobyt Húsku v prvom tíme stojí newyorskú organizáciu viac peňazí, ako keby bol v aktívnej zostave Kinkaid. Nad ním však visí hrozba waiver listiny, preto Rangers vo voľné dni povolávajú Húsku.

New York sa takto snaží oddialiť deň, kedy by musel Kinkaida zapísať na waiver listinu, na ktorej by tím riskoval jeho stratu. Po strede mu k tomu chýba už len 13 dní. Do prestupovej uzávierky, po ktorej limit 23 hráčov v zostave vyprší, pritom zostáva ešte 12 zápasových dní a 25 kalendárnych.

Kinkaid je pre tím potrebný najmä teraz počas absencie Igora Šesťorkina. Rusov stav sa oficiálne posudzuje na dennej báze, no aj tieto transakcie naznačujú, že zrejme ešte nie je blízko k návratu zo zranenia slabín.

Tridsaťjedenročný Američan si zachytal v piatich z posledných šiestich zápasov, keďže Georgiev nemal v ostatnom čase práve najlepšiu formu. Vo štvrtok však vychytal nulu. Húska má medzitým za sebou len jeden zápas v AHL.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies