Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára a Tatar bodovali, slovenský obranca napodobnil legendy

Piatkové zápasy boli vyrovnané – štyri z piatich skončili rozdielom jedného gólu. V akcii boli traja Slováci a dvaja sa tešili z výhier. Zdeno Chára a Tomáš Tatar bodovali.


WSH - NYR 2:1

Ovečkin otočil zápas proti Rangers, Chára asistoval pri víťaznom góle

Alexander Ovečkin strelil dva góly v tretej tretine, aby predĺžil svoju gólovú sériu na päť zápasov a doviedol Washington k siedmej výhre v sérii, ktorá je jeho najdlhšia od marca 2019. Svojím 115. víťazným gólom kariéry rozhodol o triumfe 2:1 nad Rangers a priblížil sa na rozdiel troch k Philovi Espositovi na treťom mieste historického poradia NHL. Bol to jeho 147. viacgólový zápas kariéry, čím sa vyrovnal Gordiemu Howeovi na 4. mieste historického poradia. Pri rozhodujúcom góle asistoval aj Zdeno Chára, ktorý odohral ligový zápas ako štvrtý obranca vo veku 44 rokov a viac. Napodobnil Chrisa Cheliosa, Douga Harveyho a Tima Hortona. Vítek Vaněček pomohol k triumfu 32 zákrokmi. Bol to duel ruských strelcov. Ako jediný ho totiž prekonal Artemij Panarin. Alexandar Georgiev čelil len 18 strelám – Chára ho ohrozil raz, Richard Pánik ani raz. Chára odohral o niečo viac ako 17 a pol minúty a pripísal si aj plusový bod. Mal aj šancu na skórovanie, keď sa v druhej tretine dostal do čiastočného úniku. Pánik strávil na ľade 10 minút a ďalšie dve strávil na trestnej lavici za držanie hokejky. Prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi. Rangers hrali druhý zápas bez svojich trénerov.

Dva Ovečkinove góly:

Hviezdy duelu: 1. V. Vaněček (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. A. Panarin (NYR)

Článok pokračuje pod reklamou

MTL - VAN 2:3 PP

Miller rozhodol o výhre Canucks nad Canadiens, Tatar asistoval

Do bodovania sa zapísal aj Tomáš Tatar, ktorý zaznamenal svoju 13. asistenciu v sezóne, no z víťazstva sa tešiť nemohol. J.T. Miller strelil gól v tretej minúte predĺženia, aby svojím 100. bodom v drese Vancouveru rozhodol o triumfu nad Montrealom 3:2. Adam Gaudette a Nils Hoglander skórovali po sebe v druhej tretine, aby otočili stav z 0:1 na 2:1. Thatcher Demko čelil 31 strelám, z ktorých ho prekonali Corey Perry v prvej a Nick Suzuki v tretej tretine. Jake Allen vo svojom 300. zápase kariéry urobil 25 zákrokov. Kým Canucks vyhrali štvrtý zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich, Canadiens prehrali štvrtý zápas z piatich. Tatar odohral necelých 18 minút a pripísal si aj mínusový bod, dva bodyčeky a tri strely. Jeho spoluhráč Jeff Petry sa tiež podieľal na prvom góle duelu, aby sa pripojil k J.C. Tremblayovi a stal sa druhým obrancom „Habs“ s 10 bodmi proti Vancouveru v jednej sezóne. V drese Canucks debutoval Jimmy Vesey. „Kosatky“ nevyhrali v Montreale v normálnom hracom čase od 16. januára 2007. Canadiens majú za ten čas bilanciu 13-0-4.

Millerov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Miller (VAN), 2. J. Allen (MTL), 3. T. Demko (VAN)

TOR - CGY 3:4

Calgary zdolalo Toronto, ktoré prehralo tretí zápas po sebe

Calgary vyhralo štvrtý zápas z piatich od príchodu Darryla Suttera na lavičku, keď si v piatok poradilo 4:3 s trápiacim sa Torontom. Mark Giordano strelil víťazný gól v druhej tretine a Jacob Markström kryl 24 striel. Flames viedli 2:0 po góloch Matthewa Tkachuka a Dereka Ryana, Chris Tanev neskôr obnovoval dvojgólové vedenie. Tkachuk si ukončil osemzápasové gólové suchoty. Jason Spezza, Alexander Kerfoot a Mitchell Marner strelili góly Maple Leafs, ktorí v jednom bode skóre vyrovnali na 3:3. Nakoniec prehrali tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. Frederik Andersen urobil 14 zákrokov a Marner sa stal prvým hráčom tímu so 40 bodmi v tejto sezóne. Debut v drese Toronta zažil Alex Galchenyuk, do akcie sa vrátil Wayne Simmonds. Ten po zápase povedal: „Máme dosť dobré mužstvo. Robíme dobré veci, ale zároveň robíme aj malé chyby, ktoré končia gólmi v našej bráne. Musíme sa uistiť, že hráme celých 60 minút, nie 50, nie 55.“


Hviezdy duelu: 1. R. Andersson (CGY), 2. D. Ryan (CGY), 3. M. Marner (TOR)

LAK - VGK 2:4

Lehner pri návrate vychytal výhru v Los Angeles

Robin Lehner odchytal prvý zápas od 7. februára a s 23 zákrokmi pomohol Vegas zdolať Los Angeles 4:2. Svoj siedmy a ôsmy gól v marci strelil Max Pacioretty a o piatej výhre Golden Knights v sérii rozhodol William Karlsson. Po ňom skóroval ešte William Carrier. Shea Theodore raz asistoval, aby bodoval už v šiestom zápase po sebe a vyrovnal tím klubový rekord obrancu, ktorý v ročníku 2017/18 stanovil Colin Miller. Mark Stone tiež asistoval a svoju bodovú šnúru si natiahol na 10 zápasov. Alex Iafallo a Trevor Moore vyrovnali stav na 2:2, no to na odvrátenie tretej prehry z posledných štyroch zápasov nestačilo. V bráne Kings stál Jonathan Quick, ktorý urobil 29 zákrokov. Tiež sa vrátil do brány zo zranenia. Naposledy chytal 6. marca.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (VGK), 2. A. Martinez (VGK), 3. A. Iafallo (LAK)

SJS - STL 1:2 SN

Blues si ukončili v San Jose sériu prehier, rozhodli nájazdy

Jordan Binnington urobil 30 zákrokov a Vladimir Tarasenko premenil víťazný nájazd, aby St. Louis zdolalo San Jose tesne 2:1 a ukončilo si päťzápasovú sériu prehier. Tyler Bozak vyrovnal stav počas oslabenia v tretej tretine a Blues si vylepšili bilanciu v Kalifornii v tejto sezóne na 7-1-2. Len jeden tím v histórii NHL mal viac výhier v tomto slnečnom štáte – Dallas vyhral v ročníku 2006/07 osem zápasov. Domácich poslal do vedenia Ryan Donato, zatiaľ čo Martin Jones kryl 33 striel. San Jose prehralo tretí zápas po sebe. St. Louis sa v zápase zranil útočník Oskar Sundqvist.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. M. Jones (SJS), 3. R. Donato (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 17:38 0 1 1 +1 0 1 0
R. Pánik (WSH) 09:55 0 0 0 0 2 0 2
T. Tatar (MTL) 17:41 0 1 1 -1 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies