Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar hrdinom duelu, Sekera skóroval, McDavid už šesťdesiatbodový

Bohatý sobotný program priniesol aj piatich Slovákov v akcii. Tomáš Tatar sa stal prvou hviezdou zápasu a bodoval ešte aj Andrej Sekera. Obaja aj skórovali.


MTL - VAN 5:4 SN

Tatar rozhodol o výhre nad Canucks

Tomáš Tatar odčinil zaváhania z predošlého duelu a okrem toho, že ukončil svoje jedenásťzápasové suchoty vyrovnávajúcim gólom na 2:2, pridal aj asistenciu a rozhodol o výhre Montrealu 5:4 nad Vancouverom v šiestej sérii samostatných nájazdov. Zaslúžene sa tak stal prvou hviezdou zápasu. Nick Suzuki, Joel Edmundson a Brendan Gallagher tiež skórovali, Carey Price urobil 14 zákrokov a vylepšil si bilanciu proti Canucks v posledných 14 zápasoch na 11-0-3. Ide o druhú najdlhšiu bodovú sériu proti jednému tímu aktívneho brankára v NHL po tej, čo zhodou okolností tiež proti Canucks ťahá Marc-Andre Fleury (15 zápasov). Braden Holtby mal viac práce, keď čelil 40 strelám. Jake Virtanen a Brock Boeser otočili v druhej tretine stav z 0:1 na 2:1, podobný obrat sa podaril Bo Horvatovi a Tylerovi Mottemu v tretej tretine. Skórovali v rozmedzí 33 sekúnd a išlo o tretie najrýchlejšie dva góly v histórii tímu od začiatku tretiny. Horvat zaznamenal aj asistenciu, ktorá bola jeho 300. bodom kariéry. Tatar v zápase odohral 18 a pol minúty, pričom zaznamenal aj strelu, bodyček a tri plusové body. Jeho tím vyhral v predlžovanom zápase po prvýkrát v sezóne. Zlepšil si bilanciu na 1-9.

Tatarov 6. gól v sezóne:

Samostatné nájazdy:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar, 2. P. Danault, 3. B. Gallagher (všetci MTL)

DET - DAL 0:3

Chudobin vychytal nulu, k triumfu prispel aj Sekera

Anton Chudobin zneškodnil všetkých 21 striel, aby s tretím čistým kontom v sezóne doviedol Dallas k výhre 3:0 nad Detroitom. O prvej výhre Stars v posledných troch dueloch rozhodol Tanner Kero, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL od 12. novembra 2017. Na 2:0 zvyšoval slovenský obranca Andrej Sekera a tretí gól pridal Ty Dellandrea. Thomas Greiss zastavil 30 striel, no nestačilo to na to, aby Red Wings po prvýkrát v sezóne vyhrali tri zápasy po sebe. Sekera odohral 17 minút a okrem svojho druhého gólu v sezóne zaznamenal aj plusový bod, strelu a bodyček.

Druhý gól Sekeru v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Khudobin, 2. T. Kero, 3. T. Dellandrea (všetci DAL)

TBL - CHI 4:1

Vasilevskij vychytal 11. výhru po sebe a 20. v sezóne

Andrej Vasilevskij kryl 30 striel, aby vychytal svoje 11. víťazstvo po sebe a vyrovnal tak klubový rekord Louisa Domingueho z ročníka 2018/19. Výhra 4:1 nad Chicagom bola jeho 20. v sezóne a dosiahol ju v 24. zápase. Rýchlejšie to v histórii NHL dokázal len Tiny Thompson z Bostonu v ročníku 1929/30. Brayden Point, Anthony Cirelli, Yanni Gourde a Steven Stamkov vybudovali štvorgólové vedenie, ktoré v tretej tretine skresal Alex DeBrincat. Victor Hedman pomohol k tretej výhre Lightning v sérii troma asistenciami, Erik Černák nebodoval. V akcii strávil 22 minút, dostal dve trestné minúty za zdržovanie hry a prezentoval sa aj štyrmi blokmi, dvoma bodyčekmi a jednou strelou. Bola však z tých 25, ktoré Malcom Subban chytil. Blackhawks prehrali štvrtý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskjy, 2. V. Hedman, 3. Y. Gourde (všetci TBL)

WSH - NYR 1:3

Kinkaid, Zibanejad pomohli Rangers ukončiť Washingtonu sériu výhier

Keith Kinkaid prišiel o svoju sériu bez inkasovaného gólu na ľade súperov po 160 minútach a 59 sekundách, no s 28 zákrokmi doviedol Rangers k víťazstvu 3:1 nad Washingtonom. Mika Zibanejad strelil víťazný gól po tom, čo John Carlson odpovedal na gól Pavla Bučneviča. Zibanejad a Bučnevič pridali aj po asistencii, poistku do prázdnej brány pridal Brett Howden. Newyorským tím vyhral tretí zápas z posledných piatich a ukončil sedemzápasovú víťaznú šnúru Capitals. Iľja Samsonov urobil 22 zákrokov a Alex Ovečkin prišiel o päťzápasovú gólovú sériu. Traja hráči odohrali svoj 500. duel – Jacob Trouba, Jevgenij Kuznecov a Richard Pánik. Slovenský útočník však odohral len štyri a pol minúty a od 33. minúty do akcie nezasiahol. Zdeno Chára odohral necelých 14 minút a pripísal si mínusový bod, strelu a blok.

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. K. Kinkaid (NYR), 3. I. Samsonov (WSH)

NJD - PIT 1:3

Crosby, Guentzel pomohli Penguins zdolať Devils

Sidney Crosby zaznamenal dve asistencie, aby zažil svoj 201. zápas s viac ako jednou asistenciou a pomohol Pittsburghu k 16. výhre tejto sezóny, ktorá sa zrodila po obrate. Penguins prehrávali s New Jersey 0:1, keď v prvej tretine otvoril skóre Kyle Palmieri. V druhej tretine však otočili stav Zach Aston-Reese a Bryan Rust a v tretej upravil na konečných 3:1 dvojbodový Jake Guentzel. Casey DeSmith predviedol 24 zákrokov, Scott Wedgewood o dva viac. Kým Pittsburgh vyhral prvý zápas z posledných troch, Devils prišli o krátku dvojzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith, 2. B. Rust, 3. S. Crosby (všetci PIT)

FLA - NSH 2:0

Barkov a Driedger doviedli Panthers k výhre nad Predators

Chris Driedger vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a druhé v kariére, aby s 21 zákrokmi doviedol Floridu k tesnej výhre 2:0 nad Nashvillom, ktorý bojoval o tretie víťazstvo v sérii. Víťazný gól strelil v strede druhej tretine Aleksander Barkov, ktorý prekonal Juuseho Sarosa ako jediný zo 47 striel. Anthony Duclair ešte pridal v tretej tretine poistku do prázdnej brány. Florida vyhrala piaty zápas z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. J. Saros (NSH), 3. C. Driedger (FLA)

ANA - ARI 1:5

Brassard pomohol hetrikom ukončiť sériu prehier

Derick Brassard strelil tri góly, aby doviedol Arizonu k výhre 5:1 nad Anaheimom. Pri druhom góle mu asistoval Phil Kessel, pre ktorého to bola 500. asistencia v kariére. Z gólov sa tešili aj Jakob Chychrun a Clayton Keller, Antti Raanta pomohol k ukončeniu päťzápasovej série prehier 27 zákrokmi. Čisté konto mu zničil v 55. minúte Adam Henrique. Ryan Miller inkasoval tri góly zo 14 striel, Anthony Stolarz z rovnakého počtu striel dva. Ducks prehrali piaty zápas z posledných šiestich.


Hviezdy duelu: 1. D. Brassard (ARI), 2. J. Chychrun (ARI), 3. A. Henrique (ANA)

NYI - PHI 6:1

Islanders poľahky zdolali Flyers, Sorokin si natiahol víťaznú sériu

Casey Cizikas strelil dva góly po sebe, aby už v prvej tretine poslal Islanders do vedenia 4:0. To bolo základom triumfu 6:1 nad Philadelphiou, ktorý bol pre tím z Long Islandu prvý v posledných troch dueloch. Jean-Gabriel Pageau, Jordan Eberle, Anthony Beauvillier a Josh Bailey sa tiež zapísali do streleckej listiny, Iľja Sorokin urobil 23 zákrokov. V posledných siedmich dueloch má bilanciu 7-0-0. Islanders vyhrali doma už 13. zápas v sezóne. Jediný gól Flyers strelil Joel Farabee, Carter Hart urobil 22 zákrokov. Philadelphia hrala bez zraneného Seana Couturiera. Thomas Hickey sa vrátil do zostavy Islanders po takmer dvoch rokoch.


Hviezdy duelu: 1. I. Sorokin, 2. C. Cizikas, 3. T. Hickey (všetci NYI)

CAR - CBJ 2:3 SN

Bjorkstrand rozhodol v nájazdoch o výhre nad Hurricanes

Oliver Bjorkstrand premenil rozhodujúci samostatný nájazd a Elvis Merzlikins urobil 35 zákrokov, aby Columbus zdolal Carolinu 3:2 napriek tomu, že dvakrát prehrával. Bjorkstrand vyrovnával na 1:1 v prvej minúte tretej tretiny, Seth Jones na 2:2 v poslednej minúte normálneho hracieho času. Blue Jackets vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a bodovali v piatom po sebe. Andrej Svečnikov a Warren Foegele strelili góly Hurricanes, ktorí prehrali tretí zápas v sérii po osemzápasovej víťaznej šnúre. James Reimer urobil 29 zákrokov a Dougie Hamilton asistoval, aby vyrovnal klubový rekord Marka Howea s 11-zápasovou bodovou sériou obrancu Whalers/Hurricanes.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikins (CBJ), 2. S. Jones (CBJ), 3. W. Foegele (CAR)

TOR - CGY 2:0

Campbell vynuloval Calgary, Toronto si ukončilo sériu prehier

Jack Campbell urobil 31 zákrokov vo svojom prvom štarte od 27. februára, aby vychytal svoje druhé čisté konto po sebe a zlepšil si bilanciu v sezóne na 4-0-0 triumfom 2:0 nad Calgary. Toronto si ukončilo trojzápasovú sériu prehier aj vďaka gólom Jasona Spezzu a Zacha Hymana, ktorí prekonali Davida Ritticha z 31 striel. Český brankár chytal prvýkrát od 4. marca a Flames prehrali len druhý zápas z posledných šiestich od nástupu trénera Darryla Suttera.

Lucic si zozadu vyšliapol na Matthewsa:

Hviezdy duelu: 1. J. Campbell, 2. Z. Hyman, 3. J. Spezza (všetci TOR)

EDM - WPG 4:2

McDavid dosiahol 60-bodovú hranicu pri výhre nad Jets

Connor McDavid zaznamenal gól a asistenciu, aby v tejto sezóne dosiahol už na 60-bodovú métu a pomohol Edmontonu zdolať Winnipeg pomerom 4:2. Leon Draisaitl skóroval, aby dosiahol svoj 50. bod v ročníku. K tretej výhre v sérii pomohli aj góly Darnella Nurseho a Devina Shorea. Nurse si vyrovnal osobné maximum s 10 gólmi v sezóne, pričom odohral len 34 duelov. Jets prehrali tretí zápas z posledných štyroch napriek tomu, že viedli po góloch Andrea Coppa a Pierre-Luca Duboisa 2:0. Dubois si pripísal aj asistenciu, Nikolaj Ehlers dve. Mike SMith pomohol k triumfu 29 zákrokmi, Connor Hellebuyck ich urobil 33. Shore skóroval do prázdnej brány.

Smith napravil svoje zaváhanie:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. M. Smith (EDM), 3. P. Dubois (WPG)

COL - MIN 6:0

Grubauer vynuloval Wild, séria Avalanche pokračuje

Philipp Grubauer zneškodnil všetkých 31 striel, aby vychytal už svoj piaty „shutout“ v sezóne a zlepšil si bilanciu v posledných šiestich zápasoch na 6-0-0, čím si vyrovnal najdlhšiu víťaznú sériu kariéry. Aj Colorado vyhralo šesť zápasov po sebe, keď zdolalo Minnesotu hladko 6:0. Nathan MacKinnon nazbieral tri asistencie a bodoval v piatom zápase po sebe. Z gólov sa tešili Cale Makar, Gabriel Landeskog, Tyson Jost, Devon Toews a Valerij Ničuškin. Kaapo Kahkonen inkasoval šesť gólov zo 42 striel a prišiel o deväťzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: -

SJS - STL 2:5

O’Reilly a Perron štvorbodoví pri výhre nad Sharks

Ryan O’Reilly a David Perron zaznamenali po góle a troch asistenciách, Ville Husso urobil 29 zákrokov a St. Louis zdolalo San Jose 5:2. Jordan Kyrou si pripísal dva góly a asistenciu, Vince Dunn gól a asistenciu. Husso vyhral svoj šiesty zápas v sezóne, pričom všetky vyhral u súperov. Jeho náprotivok Devan Dubnyk inkasoval štyri góly z 20 striel, pretože Perron svoj gól strelil do prázdnej brány. O góly Sharks, ktorí prehrali štvrtý zápas v sérii, sa postarali Dylan Gambrell a Tomáš Hertl.

Sorensen za stavu 2:2 netrafil puk pred prázdnou bránou:

Hviezdy duelu: 1. R. O'Reilly, 2. D. Perron, 3. V. Dunn (všetci STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 13:44 0 0 0 -1 0 1 0
R. Pánik (WSH) 04:28 0 0 0 0 0 0 0
T. Tatar (MTL) 18:37 1 1 2 +3 0 1 1
E. Černák (TBL) 21:57 0 0 0 0 2 1 2
A. Sekera (DAL) 16:54 1 0 1 +1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies