Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černák odohral 24 minút v dueli proti Sekerovi, Vasilevskij útočí na rekord NHL

V utorok sme v NHL videli v akcii dvoch slovenských obrancov, ktorí sa stretli v jedinom zápase. Boli sme svedkami aj čistého konta, ukončení sérií i 200. gólu Nathana MacKinnona.

DAL - TBL 1:2

Vasilevskij vychytal 12. výhru po sebe

Dvaja slovenskí obrancovia sa proti sebe postavili v Dallase. Repríza finále bola vyrovnaná, no nakoniec mal opäť lepšiu náladu Erik Černák, ktorého Tampa vyhrala aj štvrtý vzájomný zápas, tentoraz pomerom 2:1, aby ako prvý tím v sezóne dosiahla na 50-bodovú métu. Len Montreal pritom v minulosti pri obhajobe titulu zdolal svojho finálové súpera v prvých štyroch vzájomných dueloch v nasledujúcej základnej časti. Andrej Vasilevskij tentoraz urobil 16 zákrokov, aby si vychytal výhru už v 12. zápase po sebe a vytvoril tým nový klubový rekord. K ligovému sa priblížil na rozdiel dvoch výhier. „Bolts“ vyhrali piaty zápas v sérii aj vďaka Stevenovi Stamkosovi a Yannimu Gourdemu, ktorí v druhej tretine otočili stav. Stars viedli po góle Roopeho Hintza, Anton Chudobin kryl 24 striel. Texaský tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Slováci nebodovali. Černák bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu s časom 23:56 a pripísal si plusový bod, tri strely, bodyček, dva bloky a jeden menší trest za sekanie. Ten si neodsedel celý, keďže práve počas jeho vylúčenia skóroval Hintz. Musel sa vyrovnať aj s bolesťou, keď ho do nohy trafil puk. Duel však dohral. Andrej Sekera sa prezentoval jedným blokom počas 14 minút v akcii. Stamkos skóroval po presmerovaní puku od korčule bojnického rodáka.

Stamkosov gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. R. Hintz (DAL), 3. S. Stamkos (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

PHI - NJD 3:4

Vo forme hrajúci Devils zdolali trápiacich sa Flyers

Mladíci nakombinovali osem bodov a pomohli New Jersey k výhre 4:3 nad Philadelphiou. „Urobili sme veľa dobrých veci. Všetky štyri útoky hrali dobre, obrana hrala dobre, prechody z nášho pásma boli skutočne dobré. Myslím si, že až do tretej tretiny to bola možno naša najlepšia hra v sezóne,“ poznamenal tréner Lindy Ruff. Jegor Šarangovič zaznamenal gól a asistenciu, Janne Kuokkanen a Ty Smith si pripísali po dve asistencie, Michael McLeod gól a Jesper Bratt asistenciu. Presadili sa však aj veteráni – Kyle Pamieri a Travis Zajac, ktorého gól bol víťazný. Devils vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich aj vďaka 30 zákrokom Mackenzieho Blackwooda. Recept na neho našli Joel Farabee a dvakrát Sean Couturier. James van Riemsdyk a Jakub Voráček zaznamenali po dve asistencie, Carter Hart 28 zákrokov. Flyers prehrali štvrtý duel z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. J. Šarangovič (NJD), 2. T. Zajac (NJD), 3. S. Couturier (PHI)

CHI - FLA 3:2

Kane prekonal Tkachuka, Chicago si ukončilo sériu prehier

Chicago sa v tretej tretine bálo o výsledok, ale nakoniec sa tešilo z výhry 3:2 nad Floridou, ktorou si ukončilo štvorzápasovú sériu prehier. Patrick Kane zaznamenal dve asistencie, aby pomohol vybudovať trojgólové vedenie a zároveň vyrovnať a prekonať Keitha Tkachuka na štvrtom mieste historického bodovania Američanov. Momentálne má na konte 1066 bodov. Dominik Kubalík, Pius Suter a Carl Söderberg skórovali a Kevin Lankinen kryl 33 striel. Anton Stralman a Alex Wennberg po prihrávkach Noela Acciariho znížili stav, Chris Driedger urobil 29 zákrokov. Panthers, ktorým pre zranenie chýbal Aleksander Barkov, prehrali tretí zápas z posledných štyroch. V tejto sezóne prehrali s Blackhawks po prvýkrát. Predtým vyhrali štyri vzájomné zápasy.

Hviezdy duelu: 1. K. Lankinen, 2. P. Kane, 3. B. Hagel (všetci CHI)

NSH - DET 2:0

Saros vynuloval Detroit, Josi sa vrátil do akcie

Juuse Saros zneškodnil všetkých 31 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v tejto sezóne a doviedol Nashville k výhre 2:0 nad Detroitom. V posledných šiestich zápasoch má fínsky brankár bilanciu 4-1-0. „Cítim sa dobre. Dnes to bol dobrý tímový výkon a cítil som, že každý ťahá za jeden povraz. Je vždy zábavné chytať, keď tomu tak je,“ povedal Saros. Predators vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich aj vďaka gólom Mikaela Granlunda a Mathieua Oliviera. Roman Josi pri návrate do akcie raz asistoval. Thomas Greiss urobil 32 zákrokov a Red Wings neskórovali ani raz v druhom zápase po sebe.

Sarosov najväčší zákrok večera:

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. M. Granlund, 3. M. Olivier (všetci NSH)

ARI - COL 5:4 SN

Coyotes otočili zápas proti Avalanche, MacKinnon strelil 200. gól

Arizona prišla o dvojgólové vedenie, ktoré v prvej tretine vybudovali Jakob Chychrun a Alex Goligoski, aby v tretej tretine prehrávala aj ona o dva góly. Lawson Crouse a Phil Kessel však dokázali ešte vynútiť predĺženie a štvrtý viacgólový obrat Coyotes v sezóne zavŕšil v nájazdoch Christian Dvorak. Adin Hill zneškodnil 35 striel. Jonas Johansson pri svojom debute v drese Avalanche urobil 28 zákrokov. Nathan MacKinnon zaznamenal dve asistencie a potom strelil svoj 200. gól kariéry ako ôsmy hráč organizácie Nordiques/Avalanche. Skórovali aj Gabriel Landeskog, Mikko Rantanen a Valerij Ničuškin, no víťazná séria nezostala nažive. Skončila na siedmich dueloch.

MacKinnonov 200. gól:

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. C. Garland, 2. P. Kessel, 3. A. Hill (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 23:56 0 0 0 +1 2 3 1
A. Sekera (DAL) 14:08 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies