Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Pánik a Chára sa tešili z výhry, Ovečkin prekonal Gordieho Howea

Jozef Struhár  
27.03.2021

V piatok sa v NHL odohrali štyri zápasy, v ktorých sme videli aj dvoch Slovákov. Nebodovali, ale tešili sa z víťazstva.


WSH - NJD 4:0

Ovečkin, Samsonov doviedli Capitals k výhre nad Devils

Alex Ovečkin zaznamenal svoj 148. viacgólový zápas, čím prekonal Gordieho Howea na štvrtom mieste historického poradia ligy. Prvý z dvojice gólov bol jeho 124. otvárací v kariére, s čím stráca na tretiu pozíciu Howea v historickom poradí ešte tri takéto presné zásahy. Jeho prvý gól bol aj víťazný, keďže Iľja Samsonov eliminoval všetkých 24 striel pri výhre Washingtonu 4:0 nad New Jersey. Bolo to jeho prvé čisté konto sezóny. Z gólov sa tešili aj Nicklas Bäckstrom, ktorý si s 13. gólom sezóny prekonal svoj minuloročný zápis, a Conor Sheary, ktorý si pripísal aj asistenciu. Po dve zaznamenali Jevgenij Kuznecov a Tom Wilson. Slováci nebodovali. Scott Wedgewood čelil 31 strelám, pričom dve boli z hokejky Zdena Cháru a jedna z hokejky Richarda Pánika. Chára odohral 17 a pol minúty a pripísal si aj dva plusové body a dve trestné minúty za sekanie. Pánik sa prezentoval aj jedným bodyčekom počas 10 odohraných minút. Ich tím vyhral deviaty zápas z posledných desiatich a proti New Jersey uspel v posledných šiestich vzájomných dueloch. Jesper Brat prišiel o bodovú sériu, ktorá sa nakoniec zastavila na šiestich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. I. Samsonov, 2. A. Ovečkin, 3. C. Sheary (všetci WSH)

STL - ANA 1:4

Gibson doviedol Ducks k výhre nad Blues

John Gibson pri návrate zo zranenia zneškodnil 33 striel a Max Jones strelil víťazný gól, aby pomohli Anaheimu ukončiť trojzápasovú sériu prehier víťazstvom 4:1 nad St. Louis, ktoré prehralo tretí duel po sebe. Sam Steel, Derek Grant a Rickard Rakell tiež skórovali a kalifornskému tímu sa podarilo zdolať Blues po prvýkrát od 16. novembra 2019 – ukončil tak aj šesťzápasovú séru prehier vo vzájomných zápasoch. Jediným mínusom bolo zranenie Jamieho Drysdalea. Jediný gól St. Louis vsietil Ryan O’Reilly, kým Jordan Binnington kryl 20 z 22 striel. Grant a Rakell skórovali do prázdnej brány.

Článok pokračuje pod reklamou

Zranenie Drysdalea:

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. S. Steel (ANA), 3. R. O'Reilly (STL)

CGY - WPG 2:3

Jets si natiahli víťaznú sériu, Flames opäť prehrali

Winnipeg v prvom zápase proti Calgary z trojzápasovej série vzájomných duelov vyhral 3:2, aby si natiahol víťazné ťaženie na tri zápasy. Paul Stastny strelil víťazný gól a pridal asistenciu, s bilanciou 1+1 skončili aj Blake Wheeler a Kyle Connor. Connor Hellebuyck čelil 26 strelám, z ktorých ho v tretej tretine prekonali Milan Lucic a Matthew Tkachuk. Pri oboch góloch asistoval Noah Hanifin, Jacob Markström urobil 26 zákrokov. Flames prehrali štvrtý zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Ďalšie dve stretnutia oboch tímov sú naplánované na sobotu a pondelok.

Lucic narazil zozadu Appletona na mantinel:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. P. Stastny (WPG), 3. N. Hanifin (CGY)

ARI - SJS 5:2

Kessel vo svojom 1100. dueli pomohol k výhre gólom

Phil Kessel nastúpil na svoj 1100. zápas kariéry a strelil v ňom gól, aby pomohol Arizone k výhre 5:2 nad San Jose. Gól bol jeho 382. v kariére a len traja aktívny hráči ich mali v čase odohrania 1100. zápasu na konte viac – Ovečkin (669), Eric Staal (397) a Patrick Marleau (383). Coyotes vyhrali tretí zápas z posledných štyroch aj vďaka gólom Nicka Schmaltza, Drydena Hunta a Christiana Dvoraka, ktorý dokonca skóroval dvakrát. Adin Hill urobil 20 zákrokov a prekonali ho Tomáš Hertl a Marleau. Pre Hertla to bol 300. bod v kariére. Martin Jones opustil duel s 23 zákrokmi. Sharks sa snažili vyhrať tretí zápas po sebe. Duel nedohral pre zranenie obranca Arizony Jakob Chychrun.

Kessel skóroval v 1100. zápase kariéry:

Hviezdy duelu: 1. C. Dvorak, 2. P. Kessel, 3. N. Schmaltz (všetci ARI)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 17:34 0 0 0 +2 2 2 0
R. Pánik (WSH) 10:04 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies