Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Sekera pri návrate bodoval, Bruins vyhrali bez Haláka, Nečas štvorbodový

Na sobotu sa v kanadsko-americkej NHL naplánovalo 11 zápasov. Zo Slovákov bol v akcii len Andrej Sekera, ktorý bodoval. Videli sme čisté konto i tri hetriky.


DAL - FLA 3:4 PP

Ekblad, Verhaeghe doviedli Panthers k výhre, Sekera bodoval

Ako jediný Slovák v akcii bol v nedeľu Andrej Sekera, ktorý po jednozápasovej absencii zaznamenal svoju druhú asistenciu a štvrtý bod v sezóne. Dallasu však k víťazstvu nepomohol. Aaron Ekblad skóroval 10 sekúnd pred koncom nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Floridy 4:3. Krátko predtým mu nebol uznaný gól pre ofsajd. Vo všetkých štyroch góloch mal prsty Carter Verhaeghe, ktorý prvé tri strelil a pri poslednom asistoval. Sergej Bobrovskij urobil 31 zákrokov a Panthers si ukončili trojzápasovú sériu prehier. Stars otočili z 0:1 na 2:1 vďaka gólom Denisa Gurianova a Johna Klingberga. Potom prehrávali 2:3, keď v tretej tretine skóroval Joel L’Esperance. Anton Chudobin kryl 24 striel a texaský tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. Sekera odohral necelých 13 minút a pripísal si aj dva plusové body, strelu a blok. Keith Yandle sa stal tretím hráčom a prvým obrancom, ktorý odohral v NHL 900 zápasov po sebe.

Ekblad rozhodol o výhre na dvakrát:

Hviezdy duelu: 1. C. Verhaeghe (FLA), 2. N. Acciari (FLA), 3. J. Hanley (DAL)

Článok pokračuje pod reklamou

BOS - BUF 3:2

Boston predĺžil dlhú sériu prehier Sabres

Boston bez Jaroslava Haláka v bráne porazil Buffalo 3:2, aby vyhral tretí zápas z posledných štyroch a bodoval v štvrtom zápase po sebe. Dan Vladař urobil vo svojom druhom zápase kariéry v základnej časti 25 zákrokov, aby sa stal ôsmym gólmanom v klubovej histórii s víťazstvami v prvých dvoch dueloch kariéry. Bruins otočili zápas v tretej tretine, keď sa presadili Nick Ritchie a Craig Smith. Skóroval aj Matt Grzelcyk, ktorý vyrovnával stav na 1:1. On a Ritchie zaznamenali aj po asistencii. Sabres sa snažili ukončiť 16-zápasovú sériu prehier a dvakrát viedli po góloch Sama Reinharta, ktorý využil Vladařovo zaváhanie pri rozohrávke, a Kylea Okposa. Linus Ullmark pri návrate do akcie zastavil 33 striel. Bruins hrali bez Brada Marchanda, ktorý bol zapísaný na covidovu listinu.

Zaváhanie Vladařa viedlo ku gólu:

Hviezdy duelu: 1. C. Smith, 2. Ch. McAvoy, 3. N. Ritchie (všetci BOS)

PHI - NYR 2:1

Flyers si v zápase proti Rangers ukončili sériu prehier

Samuel Morin v 56. minúte skóroval po prvýkrát v kariére, aby zavŕšil obrat Philadelphie v zápase proti Rangers. Nolan Patrick v druhej tretine vyrovnával na 1:1 a Brian Elliott predviedol 24 zákrokov, aby Flyers triumfovali 2:1 a ukončili si štvorzápasovú sériu prehier. New York vstupoval do zápasu so šancou vyhrať štvrtý zápas v sérii a začalo to preň dobre, keď v prvej tretine otvoril skóre Mika Zibanejad. Ten však už ďalší šesťbodový výkon nepodal. Nakoniec nestačilo ani 35 zákrokov Igora Šesťorkina.


Adam Fox by sa uživil aj ako brankár:

Hviezdy duelu: 1. S. Morin (PHI), 2. N. Patrick (PHI), 3. I. Šesťorkin (NYR)

CAR - TBL 4:3

Nečas štvorbodový pri výhre nad Tampu

Martin Nečas zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby doviedol Carolinu k výhre 4:3 nad Tampou, ktorá prehrala aj druhý zápas bez slovenského obrancu Erika Černáka. Český útočník strelil aj víťazný gól. Cedric Paquette a Sebastian Aho tiež skórovali a k tretej výhre v sérii pomohlo aj 19 zákrokov Jamesa Reimera. Dougie Hamilton si vďaka asistencii natiahol bodovú sériu už na 14 zápasov, s čím sa mu v tejto sezóne už nikto nemôže rovnať. Za posledných 40 rokov je to šiesta najdlhšia bodové séria obrancu v NHL. Hurricanes vyhrali 10. zápas sezóny, v ktorom prehrávali. Tampa viedla 2:0 po góloch Blakea Colemana a Pata Maroona. Skóroval aj Mathieu Joseph a Andrej Vasilevskij urobil 36 zákrokov. Lightning po prvýkrát v sezóne prehrali dva zápasy po sebe v normálnom hracom čase.

Hviezdy duelu: 1. M. Nečas, 2. S. Aho, 3. C. Paquette (všetci CAR)

DET - CBJ 3:1

Red Wings si ukončili sériu prehier, Columbusu ju natiahli

Calvin Pickard urobil 21 zákrokov a Dylan Larkin prihrával na dva góly, aby pomohli Detroitu k ukončeniu trojzápasovej série prehier triumfom 3:1 nad Columbusom, ktorý teraz ťahá trojzápasovú sériu prehier. Pickard vyhral prvý zápas NHL od 23. novembra 2018. Robby Fabbri strelil svoj desiaty gól v sezóne a z toho piaty víťazný – v histórii tímy mali viac víťazných gólov z prvých desiatich len Ted Lindsay (6) a Carson Cooper (6). Adam Erne otvoril skóre a Anthony Mantha ho uzavrel. O jediný gól Blue Jackets sa v druhej tretine postaral Nick Foligno. Elvis Merzlikins opustil duel s 31 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin, 2. C. Pickard, 3. R. Fabbri (všetci DET)

CHI - NSH 1:3

Predators si natiahli víťaznú sériu výhrou nad Blackhawks

Luke Kunin zaznamenal dve asistencie pri návrate do akcie a prihrával aj na víťazný gól Rocca Grimaldiho pri výhre Nashvillu 3:1 nad Chicagom, ktoré sa snažilo vyhrať tretí zápas v sérii. Juuse Saros zastavil 29 striel, aby inkasoval jeden alebo menej gólov v posledných siedmich štartoch. Ryan Johansen otvoril stav zápasu, Mikael Granlund ho uzavrel a Predators vyhrali štvrtý zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. A to hrali bez Filipa Forsberga. Naopak, Chicagu sa do zostavy vrátil Kitby Dach, ktorý pri sezónnom debute odohral 19 minút. Jediný gól jeho tímu strelil Pius Suter, kým Kevin Lankinen urobil 31 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. L. Kunin, 2. J. Saros, 3. R. Johansen (všetci NSH)

TOR - EDM 4:3 PP

Matthews rozhodol v predĺžení o výhre nad Oilers

Auston Matthews strelil svoj 22. gól sezóny 54 sekúnd po začatí predĺženia, aby svojím ôsmym víťazným gólom sezóny rozhodol o výhre Toronta 4:3 nad Edmontonom. Maple Leafs prehrávali 1:3 na začiatku tretej tretiny, v ktorej na gól Pierra Engvalla z úvodu druhej dvadsaťminútovky nadviazali John Tavares a William Nylander. Jack Campbell urobil 17 zákrokov a zlepšili si bilanciu v prvých šiestich štartoch v sezóne na 6-0-0. Viac zápasov dokázali v histórii lubu vyhrať od začiatku sezóny len George Hainsworth (8) a Felix Potvin (9). Leon Draisaitl strelil gól a pridal dve asistencie, skórovali aj Darnel Nurse a Tyson Barrie a Mike Smith kryl 27 striel. Connor McDavid zaznamenal dve asistencie, aby bodoval v 10. zápase po sebe a zaregistroval svoju 40. asistenciu v 35 zápasoch, čo sa mu podarilo ako prvému z tímu od roku 1991, keď to v 34 dueloch zvládol Mark Messier. Edmonton prišiel o trojzápasovú sériu výhier, Toronto vyhralo tretí zápas celkovo a štvrtý vzájomný zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. A. Matthews (TOR)

CGY - WPG 4:2

Flames si ukončili sériu prehier výhrou nad Jets

Calgary si ukončilo najdlhšiu sériu prehier v sezóne, štvorzápasovú, keď zdolalo Winnipeg 4:2 po tom, čo v druhej tretine stratilo dvojgólový náskok. Vybudovali ho Josh Leivo a Mark Giordano, na ktorých v tretej tretine nadviazali Andrew Mangiapane a Sam Bennett. David Rittich čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Mason Appleton a Logan Stanleyho, pre ktorého to bol prvý gól kariéry. Laurent Brossoit urobil 29 zákrokov a víťazná séria Jets sa zastavila na troch stretnutiach. Johnny Gaudreau odohral svoj 500. zápas v NHL.


Brossoit venoval Calgary jeden gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Mangiapane, 2. J. Leivo, 3. M. Tkachuk (všetci CGY)

COL - VGK 2:3 PP

Pacioretty rozhodol o výhre nad Anavalanche

Dvojbodový Max Pacioretty skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Vegas 3:2 nad Coloradom. Bol to jeho štvrtý gól v predĺžení v sezóne a len štyria hráči ich v jednom ročníku strelili viac – päť zaznamenali Brad Marchand, Alex Galchenyuk, Jonathan Toews a Steven Stamkos. Alec Martinez a William Carrier reagovali na góly Joonasa Donskoia a Devona Toewsa, Marc-Andre Fleury predviedol 22 zákrokov. Jeho náprotivok Philipp Grubauer ich urobil o deväť viac. Denverský tím síce prehral, ale natiahol si bodovú sériu na 10 zápasov (8-0-2).


Hviezdy duelu: -

ARI - SJS 4:0

Kessel s Hillom doviedli Coyotes k výhre nad Sharks

Phil Kessel strelil čistý hetrik a Adin Hill predviedol 34 zákrokov, aby Arizona zdolala San Jose 4:0 a predĺžila si víťaznú sériu na tri zápasy. Pre Hilla išlo o druhé čisté konto v kariére. Clayton Keller pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich duelov gólom a dvoma asistenciami. Devan Dubnyk urobil 23 zákrokov a Sharks prehrali s Coyotes druhý zápas po sebe. Patrick Marleau odohral svoj 1756. zápas kariéry, aby na druhom mieste historického poradia vyrovnal Marka Messiera. Len 11 duelov ho delí od rekordu Gordieho Howea.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. A. Hill, 3. C. Keller (všetci ARI)

PIT - NYI 6:3

Rustov hetrik pomohol Penguins k výhre nad Islanders

Bryan Rust dosiahol hetrik, aby pomohol Pittsburghu zdolať Islanders 6:3. Sidney Crosby zaznamenal gól a asistenciu, aby proti newyorskému tímu nazbieral už 121 bodov v 74 dueloch. Penguins vyhrali tretí zápas po sebe a štvrtý z piatich aj vďaka gólom Fredericka Gaudreaua a Evana Rodriquesa, ktorí pomohli vybudovať vedenie 5:0. Až potom skórovali Mathew Barzal, Anthony Beauvillier a Jordan Eberle. Tristana Jarryho prekonali z 32 striel. Iľja Sorokin inkasoval štyri góly z deviatich striel a prišiel o osemzápasovú sériu výhier. Semion Varlamov následne kapituloval raz z 11 striel. Islanders prišli o trojzápasovú sériu výhier. Josh Bailey odohral 900. zápas kariéry za Islanders ako štvrtý hráč v histórii.

Barzal skóroval po peknom prieniku:

Hviezdy duelu: 1. B. Rust, 2. S. Crosby, 3. J. Guentzel (všetci PIT)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 12:45 0 1 1 +2 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies