Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Makar a Grubauer prepisovali históriu, Sabres premrhali trojgólové vedenie

V pondelok sa odohralo sedem zápasov síce bez Slovákov, no ponúkli nám zaujímavé predstavenia. Colorado, Pittsburgh aj Buffalo si predĺžili série, pričom Sabres už vyrovnali aj rekord v počte prehier po sebe.


BUF - PHI 3:4 PP

Provorov zavŕšil v predĺžení obrat Flyers, séria Sabres pokračuje

Buffalo bolo na dobrej ceste za ukončením rekordnej série prehier v období od zavedenia samostatných nájazdov v sezóne 2005/06. Po góloch Henriho Jokiharjuho, Codyho Eakina a Brandona Montoura vstupovalo do tretej tretiny s vedením 3:0. Nakoniec si pripísalo 18. prehru po sebe, keď sa Philadelphii po šiesty raz vo svojej histórii a po prvý od októbra 2016 (tiež proti Sabres) podarilo otočiť zápas, v ktorom prehrávala o tri góly ešte v tretej tretine. O výhre rozhodol v prvej minúte predĺženia Ivan Provorov, ktorý nadviazal na góly Kevina Hayesa, Claudea Girouxa a Seana Couturiera. Provorov, Couturier a Giroux pridali aj po asistencii, Bran Elliott došiel s 29 zákrokmi k 250. výhre v kariére. Linus Ullmark urobil 32 zákrokov. Sabres so sériou prehier vyrovnalo rekord Pittsburghu z ročníka 2003/04. Duel nedohral pre zranenie Dylan Cozens.

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier, 2. C. Giroux, 3. I. Provorov (všetci PHI)

PIT - NYI 2:1

Penguins vyhrali štvrtý zápas po sebe

Casey DeSmith kryl 19 striel z 20 po tom, čo po prvej tretine vystriedal zraneného Tristana Jarryho (5 zákrokov), aby doviedol Pittsburgh k výhre 2:1 nad Islanders. John Marino a Mike Matheson asistovali pri góloch Anthonyho Angella a Jareda McCanna, vďaka ktorým Penguins vyhrali štvrtý zápas po sebe a marec ukončili s 12 výhrami – v jednom mesiaci ich viac získali len raz. Zároveň sa stali štvrtým tímom v sezóne, ktorý bodoval v každom zápase série domácich duelov, ktorá trvala aspoň päť zápasov. Matt Martin dal New Yorku šancu na zvrat a Semion Varlamov urobil 20 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith (PIT), 2. J. Marino (PIT), 3. M. Martin (NYI)

TOR - EDM 2:3 PP

Nurse rozhodol v predĺžení o výhre Oilers nad Leafs

Darnell Nurse skóroval 17 sekúnd po začiatku predĺženia, aby rozhodol o výhre Edmontonu 3:2 nad Torontom. Zároveň vyrovnal klubový rekord Erica Brewera v počte strelených gólov v predĺžení obrancom – obaja ich strelili tri. Josh Archibalt otvoril skóre a Kyle Turris vyrovnal na 2:2. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov a predĺženiu bodovej série na päť stretnutí pomohol aj Mike Smith, ktorého z 31 striel prekonali len dvojbodový Mitchell Marner a Auston Matthews, ktorý s 23 gólmi vedie poradie strelcov o dva góly pred Connorom McDavidom. Ten asistoval, aby bodoval v 11. dueli po sebe. Michael Hutchinson urobil 20 zákrokov a v oboch góloch Maple Leafs mal prsty Justin Holl.

Nurse rozhodol po peknom protiútoku:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (EDM), 2. D. Nurse (EDM), 3. M. Marner (TOR)

CGY - WPG 1:5

Scheifele a Ehlers trojbodoví pri triumfe nad Flames

Mark Scheifele zaznamenal dva góly a asistenciu, aby Winnipeg porazil Calgary 5:1 a vyhral sériu troch vzájomných zápasov po sebe 2-1. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol s troma bodmi aj Nikolaj Ehlers, ktorý nazbieral tri asistencie. Nate Thompson, Andrew Copp a Pierre-Luc Dubois skórovali, Connor Hellebuyck kryl 29 striel. Ako jediný na neho našiel recept Elias Lindholm, ktorý otváral skóre zápasu v presilovke. Jacob Markstrom inkasoval štyri góly z 23 striel predtým, ako ho v tretej tretine nahradil David Rittich. Ten urobil päť zákrokov. Flames prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Scheifele zbúral Taneva:

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers, 2. M. Scheifele, 3. A. Copp (všetci WPG)

COL - ANA 5:2

Makar a Grubauer prepisovali dejiny pri výhre nad Ducks

Cale Makar zaznamenal tri asistencie po piatykrát v kariére a potreboval na to najmenej zápasov spomedzi obrancov v histórii NHL – len 79. Coloradu pomohol k výhre 5:2 nad Anaheimom, ktorou si denverský tím natiahol bodovú sériu už na 11 zápasov. Mikko Rantanen sa stal tretím 20-gólovým strelcom sezóny po Matthewsovi a McDavidovi a k deviatej výhre z posledných 11 duelov pomohli gólmi aj Tyson Jost, Gabriel Landeskog, J.T. Compher a Valerij Ničuškin. Philipp Grubauer, ktorý urobil 13 zákrokov pri svojej 100. výhre v lige, sa stal prvým brankárom v histórii Avalanche/Nordiques, ktorý v jednom mesiaci vychytal 11 výhier. Prekonali ho Troy Terry a Danton Heinen, zatiaľ čo Ryan Miller predviedol 43 zákrokov.

Makarova perfektná práca pred gólom Ničuškina:

Hviezdy duelu: -

VGK - LAK 4:1

Vegas zdolalo Los Angeles

Tomáš Nosek strelil víťazný gól pri výhre Vegas 4:1 nad Los Angeles, ktorým Golden Knights prelomili vznikajúci trend prehry nasledujúcej po výhre. K druhému triumfu po sebe viedli aj góly Reillyho Smitha, Nicolasa Haguea a Aleca Martineza, ako aj dve asistencie Jonathana Marchessaulta a 24 zákrokov Robina Lehnera, ktorého prekonal len Matt Roy. Po minúte hry otvoril skóre stretnutia. Jonathan Quick inkasoval štyri góly z 24 striel a kalifornským tím prehral tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. Golden Knights vyhrali osem zápasov z desiatich a aj v štvrtej sezóne v NHL zažili minimálne šesťzápasovú sériu domácich výhier. Lehner má od návratu z otrasu mozgu bilanciu 3-0-0.

Hviezdy duelu: 1. A. Martinez, 2. R. Smith, 3. J. Marchessault (všetci VGK)

SJS - MIN 4:3 SN

Karlsson rozhodol v nájazdoch o výhre nad Wild

Erik Karlsson strelil dva góly a potom premenil rozhodujúci samostatný nájazd v ôsmej sérii, aby San Jose zdolalo Minnesotu 4:3 a ukončilo jej trojzápasovú víťaznú sériu. Sharks vyhrali prvý duel z posledných troch aj vďaka presnému zásahu Radima Šimeka a 22 zákrokov Martina Jonesa, ktorý kryl aj šesť nájazdov. Ryan Donato zaznamenal dve asistencie a Patrick Marleau odohral svoj 1757. zápas v NHL, čím prekonal Marka Messiera. Osamostatnil sa tak na druhom mieste historického poradia. Marcus Johansson a Nick Bonino poslali Wild dvakrát do vedenie, skóroval aj Kevin Fiala. On a Johansson si pripísali aj po asistencii, Cam Talbot urobil 36 zákrokov. Doug Wilson zažil svoj 1300. duel v pozícii generálneho manažéra Sharks, aby sa stal štvrtým aktívnym generálnym manažérom, ktorý to dokázal v jednom tíme. Napodobnil Loua Lamoriella, Davida Poileho a Kena Hollanda.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (SJS), 2. M. Johansson (MIN), 3. R. Donato (SJS)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies