Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Halák si ukončil sériu prehier, Tatar pri návrate skóroval a bol hviezdou duelu

V siedmich utorkových zápasoch NHL sa ukázali aj traja slovenský hokejisti. S výnimkou Zdena Cháru sa tešili z výhier. Tomáš Tatar k nej dokonca pomohol gólom.


MTL - EDM 4:0

Price vynuloval Oilers, Tatar skóroval

Jesperi Kotkaniemi skóroval len 18 sekúnd po začiatku prvého zápasu Montrealu za ostatných desať dní, aby nasmeroval svoj tím k výhre 4:0 nad Edmontonom. Carey Price predviedol 17 zákrokov, aby vychytal svoje 49. čisté konto kariéry a vôbec prvé proti Oilers, čím ukončil aj 11-zápasovú bodovú sériu Connora McDavida. Canadiens si zlepšili bilanciu v posledných šiestich domácich zápasoch na 4-0-2 aj vďaka gólom Artturiho Lehkonena, Brendana Gallaghera a Tomáša Tatara, ktorý bol po zápase vyhlásený za druhú hviezdu. Odohral 13 a pol minúty, pričom zaznamenal aj jeden bodyček, dva plusové body a tri strely. Paul Byron a Phillip Danault zaregistrovali po dve asistencie a svoj prvý zápas od 7. marca 2020 odohral Michael Frolík. Mikko Koskinen urobil 28 zákrokov a Oilers prišli o päťzápasovú bodovú sériu.


Tatarov 7. gól v sezone:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Danault, 2. T. Tatar, 3. P. Byron (všetci MTL)

BOS - NJD 5:4 SN

Bruins otočili zápas, Halák si ukončil sériu prehier proti Devils

Charlie Coyle a David Pastrňák sa presadili v samostatných nájazdoch, aby Boston zdolal New Jersey 5:4 a po štvrtýkrát v sezóne otočil zápas, v ktorom prehrával v tretej tretine o viac gólov – vytvoril si tým nový klubový rekord. Charlie McAvoy a Matt Grzelcyk skórovali v tretej tretine, pred nimi sa tešili aj Nick Rotchie a Brad Marchand, ktorý sa vrátil do akcie po dvojzápasovej absencii. Craig Smith a David krejčí nazbierali po tri asistencie a Jaroslav Halák si ukončil sedemzápasovú sériu prehier proti Devils, keď kryl 31 striel a v nájazdoch nekapituloval. Prekonali ho Miles Wood, Michael McLeod, Travis Zajac a Kyle Palmieri. Zajac strelil ako štvrtý hráč klubovej histórii 200. gól v NHL a Palmieri si predĺžil gólovú sériu v zápasoch proti Bruins na štyri zápasy. Dokázal to ako druhý hráč organizácie po Ronovi Delormem (1978/79 ešte v ére Colorada Rockies). Mackenzie Blackwood opustil duel so 44 zákrokmi. New Jersey prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. D. Krejčí, 3. C. Coyle (všetci BOS)

NYR - WSH 5:2

Panarin doviedol Rangers k výhre nad Capitals

Artemij Panarin zaznamenal gól a dve asistencie v tretej tretine, v ktorej Rangers zavŕšili svoj obrat štyrmi gólmi, aby zdolali Washington 5:2. New York vyhral v tejto sezóne po prvýkrát, keď prehrával v úvode tretej tretiny. Podarilo sa mu to na 11. pokus, keď na gól Filipa Chytila nadviazali Kaapo Kakko a Adam Fox predtým, ako vedenie zveľadili Panarin a strelou do prázdnej brány Pavel Bučnevič. Ryan Strome asistoval v 9. zápase a bodoval v 10. zápase po sebe. Fox sa stal tretím obrancom, ktorá dosiahol métu 30 bodov v tejto sezóne. Potreboval na to 34 duelov – rýchlejšie to z obrancov Rangers za posledných 30 rokov dokázali len Brian Leetch a Sergej Zubov. Capitals viedli po góloch T.J. Oshieho a Nica Dowda, ktoré padli v rozmedzí dvoch minút. Kým Igor Šesťorkin kryl 30 zákrokov, Vítek Vaněček 22. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral necelých 16 minút a pripísal si mínusový bod, strelu, bodyček a menší trest za sekanie. Richard Pánik sa do základnej zostavy nezmestil.

Chytil ukradol puk a uspel z úniku:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. I. Šesťorkin, 3. K. Kakko (všetci NYR)

NSH - DAL 3:2 PP

Tolvanen rozhodol v predĺžení o výhre nad Stars

Eeli Tolvanen najskôr asistoval, aby si predĺžil svoju bodovú sériu na šesť zápasov a priblížil sa k tímovému rekordu nováčika, ktorý drží Filip Forsberg (7 zápasov), a potom skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Nashvillu 3:2 nad Dallasom hrajúcim bez Andreja Sekeru. Duel základnej časti rozhodol v nadstavenom čase ôsmy rôzny nováčik v klubovej histórii. Predators vyhrali šiesty zápas po sebe napriek tomu, že dvakrát prehrávali. Roman Josi a dvojbodový Calle Jarnkrok vyrovnávali skóre a Juuse Saros kryl 33 striel. Anton Chudobin robil o 10 zákrokov menej a z jeho spoluhráčov sa presadili Jason Robertson a Roope Hintz. Pri oboch góloch asistoval Miro Heiskanen. Stars prehrali tretí zápas po sebe a v posledných šiestich majú bilanciu 1-2-3.

Víťazný gól Tolvanena:

Hviezdy duelu: 1. E. Tolvanen, 2. C. Jarnkrok, 3. R. Josi (všetci NSH)

TBL - CBJ 1:3

Tampa opäť prehrala, nestačila na Columbus

Elvis Merzlikins predviedol 37 zákrokov, vrátane 20 v druhej tretine, aby doviedol Columbus k triumfu 3:1 nad Tampou Bay. Oliver Bjorkstrand, David Savard a Cam Atkinson skórovali, aby si Blue Jackets ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Savard strelil svoj prvý gól v základnej časti presne po dvoch rokoch. Jediný gól Lightning strelil Mathieu Joseph, ktorý v úvode tretej tretiny znížil na 1:2. Curtis McElhinney inkasoval dva góly z 20 striel – Atkinson skóroval, keď bol skúsený gólman v závere odvolaný z brány. Obhajca titulu prehral tretí zápas po sebe. V posledných troch mu chýba zranený Erik Černák. Victor Hedman, ktorý po nepríjemnom náraze do mantinelu na chvíľu opustil zápas, nakoniec skončil s 10 strelami na bránu.

Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikins (CBJ), 2. V. Hedman (TBL), 3. Z. Werenski (CBJ)

FLA - DET 4:1

Verhaeghe pomohol Panthers k výhre nad Red Wings

Carter Verhaeghe bol po druhýkrát v posledných troch zápasoch viacgólový, keď dvoma gólmi pomohol Floride k výhre 4:1 nad Detroitom a k dosiahnutiu 50-bodovej méty v tomto ročníku. Jonathan Huberdeau skóroval už po 17 sekundách hry a Brett Connolly strelil svoj 100. gól, aby Panthers aj s pomocou 35 zákrokov Sergeja Bobrovského vyhrali tretí zápas po sebe. Detroit to mohol dokázať po prvýkrát v sezóne, ale gól Filipa Zadinu na to nestačil. Calvin Pickard inkasoval tri góly z ôsmich striel a už v 13. minúte ho nahradil Thomas Greiss, ktorý urobil 24 zákrokov. Duel nedohral útočník Floridy Anthony Duclair, ktorý v posledných sekundách druhej tretiny utrpel pri náraze do mantinelu pravdepodobne zranenie ramena.


Hviezdy duelu: 1. C. Verhaeghe, 2. S. Bobrovskij, 3. J. Huberdeau (všetci FLA)

CHI - CAR 2:1

DeBrincat, Lankinen doviedli Chicago k výhre nad Hurricanes

Kevin Lankinen kryl 31 striel a Alex DeBrincat strelil víťazný gól, aby Chicago zdolalo Carolinu 2:1 a ukončením dvojzápasovej série prehier držalo krok s Nashvillom, štvrtým tímom Centrálnej divízie. Pre DeBricata išlo o 19. gól sezóny, čím si prekonal vlaňajší zápis. O tri a pol minúty skóroval Dylan Strome. Alex Nedejlkovic urobil 14 zákrokov a Andrej Svečnikov strelil kontaktný gól. Hurricanes prišli o trojzápasovú sériu výhier a nebodovali po prvýkrát v posledných šiestich dueloch. Do zostavy sa im vrátil Vincent Trocheck, ktorý asistoval.

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat, 2. K. Lankinen, 3. D. Strome (všetci CHI)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 31/35 (88,6%) - - - - - - -
Z. Chára (WSH) 15:45 0 0 0 -1 2 1 1
T. Tatar (MTL) 13:25 1 0 1 +2 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies