Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar opäť zahviezdil, Pánik opäť nehral. Huberdeau vyrovnal Švehlu

V prvý aprílový deň sa v NHL odohralo deväť zápasov, v ktorých sa predstavili aj traja Slováci. Richard Pánik opäť nehral, no Andrej Sekera sa vrátil do akcie. Jaroslav Halák nechytal, Tomáš Tatar bol dvojbodový.


OTT - MTL 1:4

Tatar hviezdou duelu pri výhre nad Ottawou

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa po druhýkrát po sebe dostal medzi hviezdy zápasu. Tentoraz bol treťou, keď dvoma asistenciami pomohol Montrealu k výhre 4:1 nad Ottawou. Jeho spoluhráči z útoku, Phillip Danault a Brendan Gallagher, zaznamenali po góle a asistencii, Jake Evans prihrával na góly Paula Byrona a Coreyho Perryho. Byron strelil ôsmy gól „Habs“ v oslabení v tejto sezóne. Vedú s tým celú NHL. Jake Allen kryl 22 striel a Canadiens vyhrali tretí zápas po sebe a v šiestom po sebe bodovali. Jediný gól Senators strelil Connor Brown, ktorý v 59. minúte zničil Allenovi čisté konto. Filip Gustavsson opustil duel s 34 zákrokmi a Colin White so zranením hornej časti tela. Ottawa prišla o šesťzápasovú bodovú sériu. Tatar odohral v zápase 15 minút a zaregistroval aj tri plusové body a jednu strelu na bránu. Bodoval v piatom zápase po sebe.

Allen okradol Tkachuka o gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Danault, 2. B. Gallagher, 3. T. Tatar (všetci MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

NSH - DAL 1:4

Predators prišli o víťaznú sériu, Sekera sa vrátil do akcie

Po jednozápasovej absencii sa do akcie vrátil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 16 minút a 40 sekúnd v zápase Dallasu proti Nashvillu. Predviedol dva bloky a tešil sa z výhry 4:1. Nováčik Jason Robertson strelil svoj prvý víťazný gól v kariére, aby aj vyrovnal zápis Denisa Gurianova s trojzápasovou gólovou sériou nováčika Stars od presťahovania organizácie v roku 1993. Skórovali aj Esa Lindell, Jamie Benn a do prázdnej brány Miro Heiskanen. Anton Chudobin urobil 21 zákrokov, aby si Dallas ukončil sériu prehier po troch dueloch a vylepšil bilanciu proti Predators v tejto sezóne na 3-0-3. Jediný gól Nashvillu strelil Colton Sissons, ktorý v prvej tretine vyrovnával na 1:1. To však na predĺženie šesťzápasovej víťaznej šnúry nestačilo. Juuse Saros inkasoval tri góly z 30 striel. Duel nedohrali domáci Alexandre Carrier a hosťujúci Joel Hanley. Ryan Johansen mal tiež obmedzovaný čas na ľade pre zdravotné problémy.

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin, 2. R. Hintz, 3. E. Lindell (všetci DAL)

NYI - WSH 8:4

Päťbodový Barzal doviedol Islanders k výhre nad Capitals

Richard Pánik bol v druhom zápase po sebe len zdravým náhradníkom a Washington v oboch prípadoch prehral. Islanders strelili Capitals osem gólov po piaty raz v histórii a po prvýkrát od 30. novembra 1991, aby uspeli pomerom 8:4 a ukončili tak sériu dvoch prehier celkovo a troch vo vzájomných zápasoch. Prvou hviezdou duelu bol Mathew Barzal, ktorý dosiahol hetrik a pridal dve asistencie. Jordan Eberle zaznamenal dva góly a asistenciu, Josh Bailey gól a dve asistencie. Brock Nelson a Casey Cizikas sa tiež tešili z gólov, Semion Varlamov urobil 18 zákrokov. Dvakrát ho prekonal John Carlson, ktorý so 114 gólmi v kariére prekonal Mikea Greena a Calleho Johanssona na treťom mieste klubového poradia obrancov. Na streleckej listine ho doplnili aj Daniel Sprong a T.J. Oshie. Zdeno Chára nebodoval, ale predviedol šesť bodyčekov. Z duelu, v ktorom odohral 18 a pol minúty, si však odniesol aj dva mínusové body a väčší trest za bitku s Mattom Martinom. Iľja Samsonov štartoval, ale po 30 sekundách opustil bránu po kolízii s Oshiem. Vítek Vaněček následne inkasoval dva góly z deviatich striel predtým, ako sa Samsonov vrátil v 17. minúte. Kryl spolu 18 z 24 striel.


Kolízia Samsonova s Oshiem:

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal, 2. J. Eberle, 3. L. Komarov (všetci NYI)

BOS - PIT 1:4

Penguins po dlhom čase uspeli v Bostone. Halák nechytal

Dvanásť rôznych hráčov Penguins bodovalo a Casey DeSmith predviedol 30 zákrokov, aby Pittsburgh porazil Boston 4:1 a bodoval v siedmom zápase po sebe. K piatej výhre v sérii a šiestej zo siedmich duelov viedli góly Zacha Aston-Reeseho, Mikea Mathesona, Jasona Zuckera a Jakea Guentzela, ktorý skóroval do prázdnej brány. Prví traja menovaní prekonali Dana Vladařa, ktorý dostal prednosť pred Jaroslavom Halákom. Český mladík kryl 19 z 22 striel. O jediný gól Bruins sa postaral Brad Marchand. Pittsburgh uspel v Bostone po prvýkrát od 24. novembra 2014. Odvtedy mal bilanciu 0-8-2. Duel nedohral domáci obranca Brandon Carlo.

Hviezdy duelu: 1. M. Matheson, 2. C. DeSmith, 3. Z. Aston-Reese (všetci PIT)

TBL - CBJ 3:2

Lightning si ukončili sériu prehier tesnou výhrou nad Blue Jackets

Tampa Bay nastúpila opäť bez Erika Černáka, ale už s Ryanom McDonaghom a podarilo sa jej ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Ross Colton a Brayden Point skórovali v rozmedzí 66 sekúnd v tretej tretine, aby otočili stav a rozhodli o tesnej výhre 3:2 nad Columbusom. Pre Pointa išlo o druhý gól v zápase, keď aj otváral skóre. Andrej Vasilevskij čelil 38 strelám, z ktorých ho prekonali Zach Werenski a Eric Robinson. Obaja zaznamenali aj po asistencii, dve si pripísal Max Domi. Elvis Merzlikins kryl 31 striel a Blue Jackets prehrali piaty zápas z posledných šiestich.

Hedman na poslednú chvíľu zabránil gólu:

Hviezdy duelu: 1. B. Point, 2. A. Vasilevskij, 3. R. Colton (všetci TBL)

BUF - NYR 2:3 PP

Zibanejad rozhodol o výhre nad Sabres 28 sekúnd pred koncom predĺženia

Mika Zibanejad skóroval v poslednej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Rangers 3:2 nad Buffalom, ktoré zaknihovalo 19. prehru z posledných 20 zápasov. Pre švédskeho útočníka išlo o šiesty gól v predĺžení v kariére i v drese newyorského tímu – viac ich v klubovej histórii strelili len Cecil Dillon, Butch Keeling a Brian Leetch (7). Pri víťaznom góle asistoval Adam Fox, ktorý tak bodoval v deviatom zápase po sebe. Len štyria obrancovia v histórii tímu bodovali v dvojcifernom počte duelov, naposledy Brian Leetch v ročníku 1996/97. Svoju bodovú sériu si predĺžil aj Ryan Strome, ktorý bodoval v 11. zápase a asistoval v deviatom zápase po sebe. Colin Blackwell a Filip Chytil skórovali, Igor Šesťorkin kryl 21 striel. Prekonali ho Rasmus Asplund a Tage Thompson, ktorý vynútil predĺženie len štyri sekundy pred koncom tretej tretiny – išlo o tretí najneskorší vyrovnávajúci gól v histórii tímu. Dustin Tokarski predviedol až 44 zákrokov a bol prvou hviezdou zápasu.

Sabres si vybojovali predĺženie 3,6 sekundy pred koncom:

Hviezdy duelu: 1. D. Tokarski (BUF), 2. C. Blackwell (NYR), 3. A. Panarin (NYR)

FLA - DET 3:2 PP

Wennberg rozhodol v predĺžení o výhre nad Red Wings

Alex Wennberg skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Florida vyhrala nad Detroitom 3:2 napriek tom, že dvakrát v zápase prehrávala. Noel Acciari a dvojbodový Frank Vatrano vyrovnávali skóre a Chris Driedger zastavil 25 striel. Panthers si natiahli sériu výhier na štyri zápasy a Jonathan Huberdeau vyrovnal zápis slovenského obrancu Róberta Švehlu, keď odohral svoj 573. duel v drese tímu. Viac ich odohrali len Stephen Weiss (654) a Radek Dvořák (613). Adam Erne a Anthony Mantha poslali Red Wings dvakrát do vedenia, Patrik Nemeth dvakrát asistoval. Thomas Greiss opustil duel s 33 zákrokmi. Detroit prehral s Floridou v tomto ročníku šesť z ôsmich duelov.

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg (FLA), 2. C. Driedger (FLA), 3. T. Greiss (DET)

CHI - CAR 3:4

Fastov neskorý gól rozhodol o výhre Hurricanes nad Blackhawks

Jesper Fast prelomil nerozhodný stav 29 sekúnd pred koncom, aby sa stal siedmym hráčom klubovej histórie, ktorý dokázal rozhodnúť zápas v posledných 30 sekundách normálneho hracieho času. Warren Foegele sa stal druhým hráčom klubovej histórie po Ronovi Francisovi, ktorý oslávil narodeniny dvoma gólmi. Carolina aj vďaka tomu zdolala Chicago pomerom 4:3. Strelecky sa presadil aj Vincent Trocheck a k štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol s 22 zákrokmi aj James Reimer. Fast a Trocheck si pripísali aj po asistencii. Dominik Kubalík a Brandon Hagel vyrovnali na 2:2, Dylan Strome na 3:3. Kevin Lanekinen kryl 27 striel a Blackhawks prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. J. Fast (CAR), 2. W. Foegele (CAR), 3. D. Kubalík (CHI)

VGK - MIN 2:3 SN

Fiala rozhodol v nájazdoch o výhre nad Vegas

Kevin Fiala uspel v nájazdoch ako jediný, aby Minnesota zdolala Vegas 3:2 v zápase, v ktorom dvakrát prehrávala. Cam Talbot pomohol ukončiť dvojzápasovú sériu prehier 35 zákrokmi, medzi ktorými bolo aj niekoľko veľkých. Kirill Kaprizov zaznamenal gól a asistenciu, aby sa stal ôsmym nováčikom za posledných desať sezón, ktorý na prvých 30 bodov kariére potreboval odohrať 35 alebo menej bodov. Zároveň je tretí nováčikom v histórii Wild po Mariánovi Gáboríkovi (36) a Filipovi Kubovi (30), ktorý je tridsaťbodový v jednej sezóne. Do čierneho sa trafil aj Jared Spurgeon. Vegas prehralo druhý zápas po sebe aj napriek tomu, že ho William Karlsson a Brayden McNabb posielali do vedenia. Robin Lehner tiež predviedol 35 zákrokov.

Talbot urobil dva neskutočné zákroky:

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (MIN), 2. K. Fiala (MIN), 3. B. McNabb (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 18:32 0 0 0 -2 5 0 6
T. Tatar (MTL) 15:05 0 2 2 +3 0 1 0
A. Sekera (DAL) 16:40 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies