Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chára s Pánikom sa tešili z výhry, Mrázek zahviezdil pri návrate proti Stars

V nedeľu sme v NHL videli hrať troch Slovákov, ale ani jeden nebodoval. Z výhier sa tešili Zdeno Chára a Richard Pánik, kým Andrej Sekera bol svedkom skvelého návratu Petra Mrázka zo zranenia. Videli sme aj ďalšiu nulu i jeden hetrik.


NJD - WSH 4:5

Ovečkin vyrovnal Hulla pri výhre nad Devils

Alex Ovečkin strelil svoj 265. gól v presilovke, aby vyrovnal Bretta Hulla na druhom mieste historického poradia NHL. Ku gólu pridal aj dve asistencie, aby pomohol Washingtonu k výhre 5:4 nad New Jersey, vďaka ktorej Capitals po prvýkrát vo svojej histórii vyhrali osem zápasov proti jedinému súperovi v jednej sezóne. T.J. Oshie, Conor Sheary, Carl Hagelin a Jevgenij Kuznecov tiež skórovali, aby Capitals strelil päť a viac gólov v zápase po 10. raz v ročníku. 11-krát to dokázali len Colorado, Florida a Vegas. Iľja Samsonov čelil 39 strelám, z ktorých ho prekonali Jegor Šarangovič, Jesper Bratt a dvakrát Travis Zajac, ktorý so svojím 202. gólom kariéry vyrovnal Bobbyho Holíka na treťom mieste historického poradia klubu. MacKenzie Blackwood inkasoval päť gólov len z 19 striel. Devils prehrali tretí zápas po sebe a prišli o trojzápasovú bodovú sériu. V akcii sme videli aj oboch Slovákov v službách Capitals, no nebodovali. Zdeno Chára odohral takmer 18 a pol minúty s jedným streleckým pokusom, dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi. Richard Pánik odohral necelých deväť minút a pripísal si dva mínusové body, strelu a dva bodyčeky.

Samsonov predviedol aj takýto veľký zákrok:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. J. Kuznecov (WSH), 3. T. Zajac (NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

CAR - DAL 1:0

Mrázek zažil skvelý návrat, Hurricanes vynulovali Stars

Petr Mrázek, ktorý chytal v NHL po prvýkrát od 30. januára, sa stal šiestym brankárom v modernej histórii ligy (od ročníka 1943/44), ktorý zaknihoval čisté konto v každom z prvých troch víťazstiev sezóny. Len Pascal Leclaire to dokázal pri väčšom počte výhier (4). Český gólman urobil 28 zákrokov, aby doviedol Carolinu k výhre 1:0 nad Dallasom. Víťazný gól strelil v druhej tretine Jordan Martinook a asistoval aj Vincent Trocheck, ktorý bodoval v desiatich dueloch po sebe. Jake Oettinger inkasoval jeden gól z 38 striel a slovenský obranca Andrej Sekera odohral necelých 16 minút s dvoma blokmi. Stars prišli o trojzápasovú bodovú sériu. Hurricanes, ktorí v zápase prišli o Brocka McGinna, vyhrali piaty zo šiestich vzájomných zápasov tejto sezóny. V sobotu vyhral Dallas 3:2.

Tvrdý bodyček Comeaua na Lorentza:

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek, 2. J. Martinook, 3. V. Trocheck (všetci CAR)

TBL - DET 1:5

Detroit ukončil dlhú sériu prehier na ľade Tampy

Tampa Bay vyhrala doma 17 zápasov proti Detroitu po sebe, no tím z „Hockeytownu“ jej zabránil predĺžiť sériu a po prehrách v posledných troch dueloch vyhral 5:1, keď skórovali piati rôzni hráči a Thomas Greiss predviedol 27 zákrokov. Dylan Larkin, Veltteri Filppula, Michael Rasmussen a Marc Staal sa trafili do čierneho, Darren Helm do prázdnej brány. Luke Glendening, Anthony Mantha a Vladislav Namestnikov zaznamenali po dve asistencie. Red Wings vyhrali v Tampe v základnej časti po prvýkrát od 17. februára 2011. O čestný úspech Lightning, ktorí sa snažili vyhrať tretí zápas po sebe po trojzápasovej sérii prehier, sa postaral Victor Hedman hrajúci vo svojom 800. zápase v NHL. Švédsky obranca sa so 112. gólom kariéry osamostatnil na 12. mieste historického poradia strelcov „Bolts“. Christopher Gibson kryl pri svojom prvom štarte v drese floridského tímu 13 striel a Erik Černák nebol tímu stále k dispozícii. Red Wings po tretíkrát v tejto sezóne strelili dva góly za menej ako 30 sekúnd – Filppula a Rasmussen sa v druhej tretine presadili v rozmedzí 29 sekúnd.

Red Wings strelili tri góly za menej ako 3 minúty:

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss, 2. L. Glendening, 3. A. Mantha (všetci DET)

FLA - CBJ 3:0

Driedger vynuloval Columbus, Panthers vyhrali šiesty duel po sebe

Chris Driedger urobil 32 zákrokov, Aleksander Barkov v druhom zápase od návratu do akcie zaznamenal gól a asistenciu a Florida zdolala Columbus 3:0, aby si natiahla víťaznú sériu už na šesť zápasov a dostala sa do čela poradia NHL. Pre Driedgera išlo o druhé čisté konto sezóny a tretie kariéry. Po góle pridali Frank Vatrano a Gustav Forsling, MacKenzie Weegar zaregistroval dve asistencie. Joonas Korpisalo tiež urobil 32 zákrokov, ale Blue Jackets nepomohol odvrátiť tretiu prehru v sérii a siedmu z posledných ôsmich duelov. Ani gól tím z Ohia nestrelil v tejto sezóne už v štvrtom zápase. V zápase sa mu zranil Riley Nash.

Hviezdy duelu: 1. C. Driedger, 2. A. Barkov, 3. N. Acciari (všetci FLA)

CGY - TOR 2:4

Maple Leafs zdolali Flames, Matthews strelil už svoj 25. gól

John Tavares a Auston Matthews skórovali v tretej tretine v rozmedzí dvoch minút a 21 sekúnd, aby rozhodli o výhre Toronta 4:2 nad Calgary, vďaka čomu Maple Leafs vyhrali tretí zápas po sebe a bodovali už v siedmom v sérii. Matthews strelil ako najlepší strelec NHL už svoj 25. gól v sezóne a stal sa jedným z piatich hráčov tímovej histórie, ktorý to v ére po expanzii dokázal v 35 alebo menej zápasoch. Rýchlejšie to dokázali len Wendel Clark, Dave Andreychuk a Rick Vaive. Morgan Rielly otvoril skóre zápasu a vyrovnal Bryana McCabea s 297 bodmi na šiestom mieste bodovania obrancov Toronta. Alex Galchyneuk strelil svoj prvý gól v modro-bielom drese a Michael Hutchinson opustil duel s 32 zákrokmi. Prekonali ho Joekim Nordstrom a Andrew Mangiapane, ktorý v prvej tretine otočili stav z 0:1 na 2:1. Flames však nakoniec prehrali tretí zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich. David Rittich urobil 26 zákrokov a Mark Giordano raz asistoval, aby ako tretí obranca v histórii Flames dosiahol na métu 500 bodov. Dokázali to aj Al MacInnis (822) a Gary Suter (564).

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. J. Nordstrom (CGY), 3. J. Tavares (TOR)

ANA - ARI 2:3 PP

Chychrun zavŕšil v predĺžení hetrik, aby Coyotes opäť zdolali Ducks

Obranca Jacob Chychrun zavŕšil svoj prvý hetrik v kariére v druhej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Arizony 3:2 nad Anaheimom, ktorý v stretnutí dvakrát vyhrával. Coyotes vyhrali piaty zápas z posledných šiestich aj vďaka 18 zákrokom Adina Hilla. Nikto iný z hráčov víťazného tímu ako Chychrun nebol viacbodový. Sam Carrick a Derek Grant strelili góly Ducks po prihrávkach Trevora Zegrasa, John Gibson urobil pri návrate do akcie 28 zákrokov, ale kalifornský tím si pripísal tretiu prehru v sérii. V piatok prehral s Arizonou 2:4. Kapitán Ryan Getzlaf nehral pre zranenie z posledného duelu, Adam Henrique odohral svoj 700. zápas v NHL.


Hviezdy duelu: 1. J. Chychrun (ARI), 2. T. Zegras (ANA), 3. J. Drysdale (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 18:22 0 0 0 0 0 1 2
R. Pánik (WSH) 08:43 0 0 0 -2 0 1 2
A. Sekera (DAL) 15:46 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies