Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar bodoval, Černák odohral pri návrate cez 22 minút

V desiatich štvrtkových dueloch NHL sa predstavili štyria Slováci. Traja obrancovia mali spoločné, že si pripísali po „mínuske“. Útočník Tomáš Tatar zase ako jediný bodoval. Do akcie sa vrátil Erik Černák.


MTL - WPG 2:4

Tatar bodoval, z víťazstva sa však tešil Winnipeg

Slovenský útočník Tomáš Tatar zaznamenal primárnu asistenciu pri vyrovnávajúcom góle Phillipa Danaulta, no Winnipeg na to dokázal zareagovať dvoma gólmi po sebe a nakoniec si už vedenie udržal až do konca, aby vyhral 4:2 a zvýšil si náskok pred Montrealom na treťom mieste Severnej divízie na osem bodov. Svoj piaty víťazný gól v sezóne strelil Nikolaj Ehlers, no do čierneho sa trafili aj Josh Morrissey a Trevor Lewis. Andrew Copp pridal poistku do prázdnej brány, Connor Hellebuyck urobil 36 zákrokov. Okrem Danaulta ho pokoril aj Paul Byron. Jake Allen inkasoval tri góly z 26 striel a Canadiens prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Tatar odohral necelých 16 minút a okrem asistencie si pripísal plusový bod, dve strely, blok a dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. J. Kotkaniemi (MTL), 3. J. Morrissey (WPG)

CBJ - TBL 4:6

Černák sa vrátil, no Stamkos sa zranil pri výhre nad Columbusom

Slovenský obranca Erik Černák sa po sedemzápasovej absencii vrátil do akcie, no Tampe sa zranil kapitán Steven Stamkos. Černák odohral niečo cez 22 minút, pripísal si mínusový bod a predviedol dva bodyčeky. Stamkos pred zranením strelil gól. Dva góly pri výhre Tampy 6:4 nad Columbusom vsietil Ryan McDonagh. Gól a dve asistencie zaznamenali Blake Coleman a Barclay Goodrow, gól Ross Colton a štyri asistencie Yanni Gourde. Ten si vyrovnal osobné maximum so štyrmi bodmi, ktoré prvýkrát zaznamenal 7. marca. Andrej Vasilevskij pomohol k tretej výhre Lightning v sérii 32 zákrokmi. Prekonaliho Michael Del Zotto, Jack Roslovic, Zach Werenski a Max Domi. Roslovic pridal aj dve asistencie. Joonas Korpisalo striedal už v šiestej minúte, keď inkasoval tri góly zo šiestich striel. Elvis Merzlikins následne kryl 21 striel. Blue Jackets prehrali ôsmy zápas z posledných desiatich. David Savard nehral z preventívnych dôvodov, keďže by mohol byť pred uzávierkou vymenený.

Článok pokračuje pod reklamou

McDonagh skóroval menej ako sekundu pred koncom tretiny:

Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde (TBL), 2. B. Coleman (TBL), 3. J. Roslovic (CBJ)

CHI - DAL 1:5

Hintz štvorbodový pri výhre nad Blackhawks, Sekera urobil štyri bodyčeky

Roope Hintz zaznamenal gól a tri asistencie, aby sa stal tretím hráčom Dallasu, ktorý bol v tejto sezóne štvorbodový. Napodobnil Joea Pavelskiho a Jasona Robertsona, aby pomohol svojmu tímu k triumfu 5:1 nad Chicagom. Robertson strelil víťazný gól a skórovali aj Miro Heiskanen a dvakrát Blake Comeau. Svoj druhý gól strelil v oslabení. Anton Chudobin čelil 39 strelám, z ktorých ho prekonal len Dominik Kubalík. Kevin Lankinen opustil duel s 29 zákrokmi a Blackhawks prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 17 minút, počas ktorých predviedol dva bloky a štyri bodyčeky. Pripísal si aj mínusový bod. Na lavičke jeho tím už opäť stál Rick Bowness.

Hviezdy duelu: 1. R. Hintz, 2. B. Comeau, 3. A. Chudobin (všetci DAL)

WSH - BOS 2:4

Swayman opäť doviedol Bruins k víťazstvu, Chára nebodoval

Jeremy Swayman urobil 31 zákrokov, aby doviedol Boston k výhre 4:2 nad Washingtonom a vyhral svoj druhý štart po sebe od začiatku kariéry v NHL. Tým napodobnil napríklad aj Dana Vladařa či Tuukku Raska. Len štyria brankári Bruins vyhrali prvé tri štarty po sebe. Víťazný gól pripadol Bradovi Marchandovi, ktorý strelil svoj druhý gól v oslabení po sebe a 30. v kariére – na 22. mieste historického poradia ligy sa vyrovnal Bobovi Pulfordovi. Skórovali aj Jeremy Lauzon, Anton Blidh a Craih Smith. Marchand pridal aj asistenciu a Boston vyhral tretí zápas z posledných štyroch. Oba góly Capitals prišli v presilovkách. Strelili ich Alex Ovečkin a T.J. Oshie v rozmedzí 19 sekúnd. Prvý menovaný sa svojím 266. presilovkovým gólom v kariére osamostatnil na druhom mieste historického poradia ligy za Daveom Andreychukom (274) a ako ôsmy hráč história dosiahol na 20-gólovú métu v 16 sezónach po sebe. Len ako štvrtý to dokázal od začiatku kariéry. Iľja Samsonov opustil duel s 28 zákrokmi, Zdeno Chára s mínusovým bodom, dvoma strelami, blokom a dvoma bodyčekmi. Odohral rovných 16 minút.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. C. Smith (BOS), 3. A. Ovečkin (WSH)

BUF - NJD 3:6

Zacha pomohol Devils ukončiť sériu prehier dvoma gólmi

Dvadsaťdvaroční Jesper Boqvist, Jegor Šarangovič a Janne Kuokkanen (prázdna brány) skórovali v tretej tretine, aby doviedli New Jersey k výhre 6:3 nad Buffalom, ktoré v druhej tretine vyrovnalo stav na 3:3. Pavel Zacha strelil dva presilovkové góly v prvej tretine a Jack Hughes pred prvou prestávkou upravil na 3:1. Kuokkanen, Šarangovič a Hughes pridali aj po dvoch asistenciách a Aaron Dell urobil 24 zákrokov, aby si Devils ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Victor Olofsson, Tage Thompson a Jeff Skinner strelili góly Sabres, ktorí prišli o päťzápasovú bodovú sériu. Linus Ullmark zastavil 32 z 37 striel a Rasmus Dahlin zaznamenal asistenciu, aby ako druhý najmladší obranca tímu po Philovi Housleym dosiahol svoj 100. bod. Potreboval na to 180 zápasov, tiež bol rýchlejší len Housley. Devils majú po prvýkrát od ročníka 1991/92 štyroch brankárov, ktorí zaknihovali víťazstvo v rovnakej sezóne.

Hviezdy duelu: 1. P. Zacha (NJD), 2. J. Hughes (NJD), 3. R. Dahlin (BUF)

NYI - PHI 3:2 SN

Nelson rozhodol o výhre nad Flyers, Sorokin doma opäť víťazný

Brock Nelson uspel v samostatných nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Islanders 3:2 nad Philadelphiou. Nelson otváral aj skóre zápasu, aby spolu s Jordanom Eberlem poslali newyorský tím do dvojgólového vedenia. To zmazali Nicolas Aube-Kubel a Jakub Voráček. Iľja Sorokin inak predviedol 25 zákrokov a zlepšil si bilanciu v prvých siedmich domácich zápasoch kariéry na 7-0-0. Len dvaja brankári NHL mali dlhšiu sériu. Sorokin je aktuálne na úrovni napríklad aj Jaroslava Haláka. Islanders majú inak najvyššiu úspešnosť doma, keď zo 40 možných bodov získali 36. Carter Hart opustil duel s 21 zákrokmi a Flyers prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. V drese Islanders debutovali Kyle Palmieri a Travis Zajac. Hrali v útoku s Jean-Gabrielom Pageauom.

Na tento gól Sorokin tak ľahko nezabudne:

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. J. Eberle (NYI), 3. J. Voráček (PHI)

NYR - PIT 2:5

Penguins zdolali Rangers, Foxova séria stále pokračuje

Radim Zohorna, Evan Rodrigues, Jason Zucker a Kris Letang zaznamenali po góle a asistencii, Mark Jankowski pridal gól do prázdnej brány a Tristan Jarry urobil 22 zákrokov, aby Pittsburgh zdolal Rangers 5:2 a pripísal si prvú výhru za posledné tri zápasy. Colin Blackwell a Kevin Rooney strelili góly Rangers, ktorí prišli o štvorzápasovú bodovú sériu. O svoju sériu neprišiel Adam Fox, ktorý vďaka asistencii vyrovnal Brada Parka s 12-zápasovou bodovou sériou. V histórii organizácie už dlhšie série ťahali z obrancov len Brian Leetch a Reijo Ruotsalainen. Igor Šesťorkin kryl 27 z 31 striel a Chris Kreider nepremenil trestné strieľanie.

Hviezdy duelu: 1. R. Zohorna, 2. E. Rodrigues, 3. K. Letang (všetci PIT)

CAR - FLA 3:0

Nedeljkovic vychytal nulu, Trocheck opäť strelil Floride gól

Alex Nedeljkovic urobil 24 zákrokov, aby vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne (má ich najviac z nováčikov) a doviedol Carolinu k výhre 3:0 nad Floridou. V klubovej histórii mal pritom len jeden nováčik viac núl – Peter Sidorkiewicz ich ešte v ére Whalers vychytal štyri v ročníku 1988/89. Sebastian Aho otvoril skóre a dosiahol svoj 300. bod v kariére už v 349. zápase. Rýchlejšie to v histórii organizácie dokázali len hráči Hartfordu Ron Francis, Kevin Dineen a Sylvain Turgeon. Vincent Trocheck zvyšoval na 2:0, aby svojmu bývalému tímu strelil gól v šiestom zápase po sebe. Vyrovnal tým Iľju Kovaľčuka v počte zápasov s minimálne jedným gólom proti Floride v jednej sezóne. Poistku do prázdnej brány pridal Martin Nečas. On a Trocheck zaznamenali aj po asistencii. Hurricanes vyhrali tretí zápas po sebe. V bráne Panthers stál Chris Driedger, ktorý inkasoval dva góly z 21 striel.

Tocheckov gól od chrbta Driedgera:

Hviezdy duelu: 1. A. Nedeljkovic, 2. V. Trocheck, 3. M. Nečas (všetci CAR)

DET - NSH 1:7

Arvidson pomohol hetrikom k tretej výhre Predators v sérii

Viktor Arvidsson strelil hetrik na svoje 28. narodeniny, aby pomohol Nashvillu k výhre 7:1 nad Detroitom. Tretí gól pritom strelil z trestného strieľania. Erik Haula, Nick Cousins, Mikael Granlund a Jakov Trenin ho doplnili na streleckej listine a k 11. výhre z posledných 13 duelov pomohol aj Juuse Saros, ktorého z 26 striel prekonal len Darren Helm. Red Wings v zápase viedli, ale nakoniec prehrali druhý zápas po sebe. Jonathan Bernier ho opustil s 25 zákrokmi. Bol to jeho prvý štart od 18. marca, kedy utrpel zranenie dolnej časti tela.


Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. B. Harpur, 3. N. Cousins (všetci NSH)

OTT - EDM 1:3

Oilers uzavreli sezónnu sériu proti Ottawe s bilanciou 9-0-0

Devin Shore prelomil nerozhodný stav v 53. minúte a Mike Smith zneškodnil 39 striel, aby doviedli Edmonton k výhre 3:1 nad Ottawou. Kayler Yamamoto sa trafil tiež do čierneho, Jesse Puljujärvi do prázdnej brány a Oilers vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. V stredu zdolali Ottawu 4:2. Tyson Barrie proti nej nazbieral už 14 bodov, keď raz asistoval. Od ročníka 1990/91 mali viac bodov z obrancov proti jednému súperovi v jednej sezóne len Gary Suter a Ray Bourque – 15. Svoju sériu si natiahol aj Connor Brown, ktorý skóroval v šiestom zápase po sebe, aby vyrovnal klubový rekord, ktorý naposledy dosiahol jeho spoluhráč Drake Batherson. Anton Forsberg kryl 20 z 22 striel a Senators prehrali tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Oilers v zápase chýbal pre zranenie Ryan Nugent-Hopkins.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (EDM), 2. C. Brown (OTT), 3. J. Khaira (EDM)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 16:00 0 0 0 -1 0 2 2
T. Tatar (MTL) 15:41 0 1 1 +1 0 2 2
E. Černák (TBL) 22:10 0 0 0 -1 0 0 2
A. Sekera (DAL) 17:05 0 0 0 -1 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies