Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Joe Sakic: Teraz je čas zaútočiť na Stanleyho pohár

Mužstvo tímu Colorado Avalanche nadobudlo formu, ktorú si generálny manažér Joe Sakic vždy predstavoval. Jediná vec, ktorá to môže zastaviť, je platový strop. Aj preto je ambíciou tímu získať Stanleyho pohár už v tomto ročníku.

Denverský tím má dvoch brankárov, ktorí kryjú chrbát jednému z najlepších gólmanov súťaže. Majú tri vybalansované útoky, ktoré dopĺňajú tú elitnú vedenú Nathanom MacKinnonom. Obrana je plná mladých a skúsených obrancov, ktorí sa veľmi dobre dopĺňajú.

V budúcej sezóne však tím ovplyvní do veľkej miery platový strop. Preto sa Sakic pred prestupovou uzávierkou rozhodol doplniť mužstvo tak, aby zvýšil jeho šance na zisk majstrovského titulu v tomto roku.

„Toto je ten najhlbší tím, aký tu budeme mať. Počnúc budúcim ročníkom budeme niektoré pozície zlacňovať,“ poznamenal Sakic.

Článok pokračuje pod reklamou

Po tejto sezóne sa neobmedzenými voľnými hráčmi môžu stáť brankár Philipp Grubauer a kapitán Gabriel Landeskog. Zmluva končí aj obrancovi Calemu Makarovi, ktorý bude môcť byť obmedzeným voľným hráčom. Sakic na to však ešte nemyslí.

„Každý sa koncentruje na play-off, nie na rokovania o zmluvách. Dostaneme sa k tomu, keď sa k tomu dostaneme. Nemám o tom žiadne informácie. Myslím si, že sa koncentrujeme teraz len na hokej,“ skonštatoval člen posledného majstrovského tímu Avalanche z roku 2001.

Sakic posilnil mužstvo tým, že obetoval draftovú voľby a nádejných mladíkov zo systému. Získal pritom obrancu Patrika Nemetha z Detroitu, brankára Devana Dubnyka zo San Jose a útočníka Carla Söderberga zo Chicaga.

„Cítime, že máme veľa nádejí. Cítili sme, že toto bol ten správny čas, aby sme to urobili,“ povedal Sakic, ktorý nechcel narúšať chémiu tímu, a tak si na prestupovom trhu vybral Nemetha a Söderberga, ktorí už organizáciu z minulosti poznajú.

„Viem, akí nadšení sú z toho, že sa vracajú naspäť. Naša šatňa sa z toho tiež teší, chlapci sú nadšení, že sa vrátia. Obaja zaplnia potreby, ktoré sme chceli zaplniť.“

Colorado v tejto sezóne nemá k dispozícii brankára Pavla Francouza, a preto Sakic získal Dubnyka a ešte predtým Jonasa Johanssona z Buffala. Vlani tým na zranenie brankárov doplatil v play-off. Tomu sa tento rok chcel vyhnúť.

„Veríme v hráčov, ktorých tu máme. Ich očakávania sú, že budú vyhrávať a naším jediným cieľom je zisk Stanleyho pohára. Viem, že tento cieľ nemáme ako jediný tím. Je tam veľa kvalitných klubov, ktoré si myslia, že sú v dobrej pozícii, aby sa im to podarilo. My sme na tom rovnako,“ dodal Sakic.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies