Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánikov víťazný debut, opäť hral aj Studenič. Hall hviezdou duelu

Štyroch Slovákov sme videli v akcii v deviatich štvrtkových dueloch NHL. Z víťazstiev sa tešili dvaja, vrátane Richarda Pánika, ktorý debutoval v drese Red Wings.


DET - CHI 4:1

Pánikov debut bol víťazný. Vrána skóroval

Slovenský útočník Richard Pánik odohral svoj prvý zápas v drese Detroitu. Na ľade strávil 13 minút, počas ktorých si pripísal jeden mínusový bod. Tréner ho vyskúšal v rôznych formáciách, vrátane kapitánovej. O niečo lepšie dopadol debut Jakubovi Vránovi, ktorý strelil rozhodujúci gól pri výhre 4:1 nad Chicagom. Dva góly po prvýkrát v NHL strelil Troy Stecher a Michael Rasmussen pridal poistku do prázdnej brány. Red Wings vyhrali tretí zápas po sebe aj vďaka 24 zákrokom Thomasa Greissa. Rovnaký počet ich urobil Kevin Lankinen. Z jeho spoluhráčov sa presadil Duncan Keith, ktorý otváral skóre. Detroit vyhral tri zápasy po sebe po prvýkrát od novembra 2019. Blackhawks ho pritom zdolali v piatich z predošlých šiestich vzájomných duelov.

Vrána skóroval z úniku:

Hviezdy duelu: 1. T. Stecher, 2. J. Vrána, 3. T. Greiss (všetci DET)

Článok pokračuje pod reklamou

TBL - FLA 3:2 PP

Hedman rozhodol o výhre nad Panthers

Victor Hedman strelil svoj šiesty gól v predĺžení v kariére, aby 54 sekúnd od začiatku nadstaveného času rozhodol o výhre Tampy 3:2 nad Floridou. Lightning vyhrali tretí zápas z posledných štyroch po tom, čo dvakrát dotiahli stratu. Alex Killorn vyrovnával na 1:1, Ross Colton na 2:2. Killorn si pripísal aj asistenciu pri víťaznom góle, asistoval raz aj Andrej Vasilevskij, ktorý kryl 36 striel. Prekonali ho Patric Hörnqvist a Anthony Duclair. Chris Driedger urobil 16 zákrokov a Panthers prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Slovenský obranca Erik Černák odohral v zápase rovných 22 minút ako štvrtý najvyťažovanejší hráč tímu. Pripísal si mínusový bod, dve strely a tri bodyčeky.

Vasilevského prihrávka na gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. A. Barkov (FLA), 3. V. Hedman (TBL)

NYR - NJD 4:0

Panarin a Šesťorkin doviedli Rangers k výhre nad Devils

Igor Šesťorkin sa stal druhým nováčikom Rangers, ktorý vychytal čisté konto v dvoch zápasoch po sebe. Vo štvrtok zneškodnil 16 striel, aby napodobnil Lorneho Chabota z ročníka 1926/27 a doviedol New York k výhre 4:0 nad rivalom z New Jersey. Artemij Panarin v 16. zápase od príchodu na Manhattan dosiahol tri body, keď dvakrát skóroval a raz asistoval – za rovnaké obdobie boli trojbodoví častejšie len Connor McDavid (24) a Leon Draisaitl (21). K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohli gólmi aj Jacob Trouba a Ryan Lindgren. MacKenzie Blackwood inkasoval štyri góly z 33 striel a Devils prehrali štvrtý zápas po sebe a ôsmy z deviatich. Svoj druhý zápas v NHL odohral Marián Studenič. Slovenský útočník viedol svoj tím so štyrmi bodyčekmi a zblokoval aj jednu strelu. Odohral pritom 12 a pol minúty.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. I. Šesťorkin, 3. C. Blackwell (všetci NYR)

WSH - BUF 2:5

Sabres zdolali Capitals v zápase, ktorý bol pre Bäckströma tisíci

Dustin Tokarski urobil 27 zákrokov pri svojej prvej výhre v NHL od roku 2015 a Buffalo pokazilo 1000. zápas Nicklasa Bäckströma v kariére, keď zdolalo Washington 5:2. Anders Bjork zaznamenal gól a asistenciu vo svojom druhom zápase v drese Sabres, ktorí bodovali v treťom zápase po sebe a vyhrali druhý z posledných troch. Do čierneho sa trafili aj Sam Reinhart, Victor Olofsson a Casey Mittelstadt, do prázdnej brány Tage Thompson. O góly Capitals, ktorí prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, sa postarali Dmitrij Orlov a Anthony Mantha, ktorý len ako ôsmy hráč v klubovej histórii strelil gól v každom z prvých dvoch duelov od príchodu do tímu. Naposledy to bol Sergej Berezin v ročníku 2002/03. Vítek Vaněček inkasoval štyri góly z 21 striel, Craig Anderson následne zastavil všetkých osem striel. Bäckstrom je len druhým hráčom, ktorý odohral 1000 zápasov s Washingtonom. Napodobnil Alexa Ovečkina. Zdeno Chára odohral vo svojom 1597. zápase bezmála 16 minút so ziskom mínusového bodu, strely, dvoch blokov a štyroch bodyčekov.

Capitals ocenili Bäckströma za 1000. duel:

Hviezdy duelu: 1. N. Backstrom (WSH), 2. A. Bjork (BUF), 3. D. Cozens (BUF)

BOS - NYI 4:1

Hall skóroval, Rask vychytal svoje 300. víťazstvo

Taylor Hall ako tretia hviezda duelu strelil svoj prvý gól v drese Bostonu a Tuukka Rask urobil 22 zákrokov pri návrate do akcie, aby Boston zdolal Islanders 4:1. Rask odohral svoj 552. zápas kariéry a dosiahol jubilejné 300. víťazstvo ako prvý brankár v klubovej histórii. Brad Marchand otvoril skóre zápasu, aby ako štvrtý hráč v histórii Bruins zaznamenal 10 alebo viac 20-gólových sezón. Dokázal to v ôsmej sezóne po sebe – viackrát to v sérii zvládli len Rick Middleton (9) a Johnny Bucyk (10). Z gólu sa tešil aj Craig Smith, Marchand ešte pridal poistku do prázdnej brány. David Pastrňák si pripísal dve asistencie. Jediný gól New Yorku, ktorý s Bostonom prehral prvý zápas v sezóne, strelil Travis Zajac, pre ktorého to bol tiež prvý gól po výmene. Semion Varlamov opustil duel so 41 zákrokmi, Josh Bailey s nešpecifikovaným zranením.

Hallov prvý gól od 4. marca:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. T. Rask, 3. T. Hall (všetci BOS)

CAR - NSH 4:1

Ani forma nepomohla Nashvillu zabrániť ďalšej prehre s Carolinou

Andrej Svečnikov a Vincent Trocheck zaznamenali po góle a asistencii, aby Carolina zdolala Nashville 4:1 a pripísala si šieste víťazstvo po sebe proti Predators od 18. februára 2020. Dlhšiu sériu ťahá len proti Buffalu (10 zápasov). Svečnikov skóroval len 14 sekúnd od začiatku druhej tretiny, čím sa postaral o najrýchlejší gól Hurricanes v tretine v tejto sezóne. To už na streleckej listine figuroval Warren Foegele. Ako posledný sa na ňu pridal Sebastian Aho. Petr Mrázek čelil 20 strelám, z ktorých ho prekonal len Erik Haula. V oslabení. Juuse Saros kryl 25 striel.

Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. A. Svečnikov, 3. W. Foegele (všetci CAR)

PIT - PHI 1:2 SN

Hart, Couturier rozhodli o výhre Flyers nad Penguins

Carter Hart predviedol 31 zákrokov, aby zaknihoval svoje prvé víťazstvo za ostatných osem duelov. Sean Couturier premenil rozhodujúci nájazd, aby Philadelphia zdolala Pittsburgh 2:1. Penguins v zápase viedli po góle Sidneyho Crosbyho z druhej tretiny, na ktorý v úvode tretej dvadsaťminútovky odpovedal Jakub Voráček. Tristan Jarry urobil 26 zákrokov a Penguins prišli o trojzápasovú sériu výhier. V ich drese debutoval Jeff Carter, ktorý odohral 18 minút s mínusovým bodom a dvoma strelami. Zápas nedohral Nolan Patrick, ktorého do tváre trafil puk z hokejky spoluhráča Philippea Myersa.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. C. Hart (PHI), 2. J. Voráček (PHI), 3. S. Crosby (PIT)

TOR - WPG 2:5

Connor doviedol Jets k výhre nad Leafs

Kyle Connor strelil dva góly a pridal asistenciu, aby pomohol Winnipegu zdolať Toronto hrajúce bez Austona Matthewsa 5:2. Stal sa pritom siedmym hráčom v histórii Thrashers/Jets, ktorý zaregistroval minimálne štyri sezóny po sebe s 20 a viac gólmi. Tím z Manitoby vyhral piaty zápas z posledných šiestich aj vďaka dvom gólom Nikolaja Ehlersa, presnému zásahu Marka Scheifeleho a 31 zákrokom Connora Hellebuycka. Jack Campbell inkasoval tri góly zo šiestich striel a od 14. minúty ho nahradil David Rittich, ktorý následne kryl 16 striel zo 17. Connor svoj druhý gól strelil do prázdnej brány. O góly Maple Leafs, ktorí prehrali tretí zápas po sebe, sa postarali Alex Galchenyuk a dvojbodový John Tavares.


Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers, 2. M. Scheifele, 3. K. Connor (všetci WPG)

DAL - CBJ 4:1

Gurianov doviedol Stars k výhre nad trápiacimi sa Blue Jackets

Denis Gurianov strelil dva góly a pridal asistenciu, aby Dallas hrajúci bez Andreja Sekeru zdolal Columbus 4:1 a bodoval v piatom zápase po sebe (3-0-2). Miro Heiskanen a Joe Pavelski sa tiež tešili z gólov, zatiaľ čo Jake Oettinger predviedol 17 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Jack Roslovic, ktorý poslal Blue Jackets do vedenia. Tím z Ohia nakoniec prehral štvrtý zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich. Elvis Merzlikins ho opustil s 27 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Gurianov, 2. M. Heiskanen, 3. J. Benn (všetci DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 15:55 0 0 0 -1 0 1 4
R. Pánik (DET) 12:56 0 0 0 -1 0 0 0
M. Studenič (NJD) 12:33 0 0 0 0 0 0 4
E. Černák (TBL) 22:00 0 0 0 -1 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies