Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Ťažko prekonateľný: Patrick Marleau dnes vyrovná rekord Gordieho Howea

Wayne Gretzky ho o tento rekord nepripravil. Gordie Howe však nakoniec príde aj oň. Veterán Patrick Marleau zo San Jose totiž v sobotu odohrá svoj 1767. zápas v NHL, ktorým vyrovná historický rekord. O dva dni neskôr vytvorí nový.

„To prvé a najdôležitejšie je láska k hokeju,“ odvetil Marleau na otázku, čo ho pri hraní drží tak dlho. „Jednoducho milujem vykorčuľovanie na ľad a hranie. Samozrejme, sen každého dieťaťa je Stanleyho pohár, takže som sa ho snažil získať celý ten čas a ten cieľ sa mi nezmenil.“

Stanleyho pohár stále nezískal, no štyridsaťjedenročný Kanaďan toho v kariére dosiahol veľa. Strelil 566 gólov, nazbieral 1196 bodov, trikrát si zahral v zápase hviezd a dvakrát získal s Kanadou olympijské zlato.

Počas celej kariéry bol spoľahlivý a odolný. To mu umožnilo odohrať 896 zápasov bez prestávky. Naposledy vynechal zápas, keď mal 29 rokov. Hral cez choroby, zranenia a dokonca si objednal súkromné lietadlo, aby stihol zápas po narodení jeho syna. To bude jeho odkazom.

Článok pokračuje pod reklamou

„Keď raz skončím, chcem, aby sa na mňa pozeralo tak, že som zo seba vydal všetko. Že som si hru som užíval, že som ju miloval, že som miloval spoločnosť spoluhráčov a víťazenie. To sú tie najdôležitejšie veci,“ poznamenal Marleau.

Marleau debutoval v lige 1. októbra 1997 vo veku 18 rokov a 16 dní, čím sa stal najmladším hráčom NHL od roku 1945, keď mal Lee Wharton 17 rokov a 81 dní. Ako nováčik strelil 13 gólov a v ďalšej zažil svoju prvú z 15 sezón s 20 a viac gólmi.

A hoci do šesťdesiatky hrať nebude, nie je pripravený zavesiť korčule ani po tejto sezóne. Má podobné zmýšľanie ako Howe, ktorý ukončil kariéru vo veku 52 rokov. Ten odohral aj 419 zápasov v konkurenčnej WHA, ktoré sa do rekordu nezapočítavajú.

„Rekordy sú na to, aby sa prekonávali. Toto je jeden z tých, o ktorých som si myslel, že bude skutočne, skutočne náročné prekonať ich, no Patrick to konečne dokáže,“ povedal Howeov syn Mark.

Howe a Marleau majú spoločný pôvod. Obaja sú so Saskatchewanu. Mark tak zažartoval, že by dôvodom ich vytrvalosti mohla byť kaša z miestneho ovsu. Vie však, že skutočným dôvodom je lásky k hokeju.

„Nemôžete to dokázať bez toho, aby ste milovali to, čo robíte. Ak radi každý deň chodíte na štadión a zabávate sa tam, je to skvelé zamestnanie. Keď sa z toho stane práca, potom ste skončili. Je celkom zrejmé, že on miluje to, čo robí,“ dodal Mark Howe, ktorého otec zomrel pred piatimi rokmi. Ak by žil, na Marleaua by bol hrdý.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies