Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Zavrel oči, vystrelil, skóroval: Nikdy som nič také necítil, priznal Studenič

Jozef Struhár  
19.04.2021

Nedeľa bola pre Mariána Studeniča výnimočná. Slovenský útočník nastúpil na svoj štvrtý zápas v NHL a dočkal sa prvého gólu. Prišiel síce pri prehre New Jersey 3:5 s Rangers, ale ani to nezmení nič na tom, že si s radosťou odškrtne ďalší zo svojich hokejových cieľov.

„Nikdy predtým som nič také necítil. Som šťastný, že som skóroval. Je to niečo špeciálne. Nemohol som tomu uveriť. Keď som skóroval, bol som zmyslov zbavený. Bolo to ako sen. Užil som si to. Určite si to budem pamätať celý môj život,“ priznal Studenič.

„Dostával som sa do rýchlosti, dostal som sa do stredu ľadu a potom mi puk prešiel nejako cez Maltsyho (Malcev) korčule. Objavil sa predo mnou, mal som rýchlosť, a tak som len išiel k bráne, zavrel oči a vystrelil.“

Článok pokračuje pod reklamou

Studenič, ktorý sa stal 68. Slovákom s gólom v NHL, znižoval stav na 2:3. New Jersey sa následne podarilo aj vyrovnať, aby zmazalo trojgólovú stratu. Recept na Rangers však nakoniec nenašli a prehrali šiesty zápas po sebe.

„Hrali sme dobre, bojovali sme. Začali sme hrať všade lepšie, viac sme korčuľovali a dostávali sa k bráne. Pracovali sme tvrdo a vyrovnali sme na 3:3,“ poznamenal Studenič, ktorý bol aj treťou hviezdou stretnutia.

Devils sa v posledných dvoch zápasoch vrátili do hry po tom, čo im ušiel začiatok zápasu. Mohlo by to byť frustrujúce, no na druhú stranu ide o mimoriadne mladé mužstvo, ktoré sa stále učí. A tak sa na to pozerá aj rodák z Holíča, podľa ktorého je teraz potrebné zamerať sa na začiatky zápasov.

„Máme skutočne mladý tím a každý sa všetko stále učí. V posledných zápasoch to bolo viac-menej rovnaké. Inkasovali sme nejaké góly na začiatku a potom sme sa to snažili dohnať. Je to ťažké, keď prehrávate od začiatku zápasu. Musíme si dávať na to pozor a v ďalšom zápase byť pripravení hrať od začiatku, pretože sa hrá ťažko, keď na začiatku inkasujete,“ dodal Studenič.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies