Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Pánik si ukončil suchoty prvým gólom po výmene. Vrána štvorgólový

V desiatich štvrtkových dueloch NHL sme videli štyroch Slovákov, z ktorých sa presadil ako jediná Richard Pánik. Zdeno Chára sa vrátil do akcie a postup do play-off si spečatil ďalší tím.


DET - DAL 7:3

Vrána štvorgólový, k výhre pomohol gólom aj Pánik

V Detroite na seba narazili dvaja Slováci a s lepšou náladou duel opúšťal domáci Richard Pánik, ktorý vďaka svojmu dôrazu strelil svoj štvrtý gól v sezóne, aby si 10,3 sekundy pred koncom prvej tretiny ukončil 12-zápasové suchoty a prvým bodom od výmeny pomohol svojmu tímu k triumfu 7:3 nad Dallasom. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohol najvýraznejšie Jakub Vrána, ktorý po prvýkrát v kariére strelil štyri góly. Luke Glendening sa tiež trafil do čierneho a Sam Gagner do prázdnej brány. Thomas Greiss predviedol 43 zákrokov, no Stars prišli o štvorzápasovú víťaznú a osemzápasovú bodovú sériu. Radek Faksa, Joe Pavelski a Denis Gurianov strelili ich góly. Anthon Chudobin inkasoval tri góly z deviatich striel, Jake Oettinger tri z 13. Pánik odohral 15 a pol minúty a spolu s Michaelom Rasmussenom viedli zápas so 6 bodyčekmi. Pripísal si aj plusový bod a dve strely. Obranca Andrej Sekera odohral 14 a pol minúty so ziskom „mínusky“, strely, bloku a bodyčeku.


Pánikov 4. gól v sezóne, prvý v drese Detroitu:

Hviezdy duelu: 1. J. Vrána, 2. F. Zadina, 3. T. Greiss (všetci DET)

Článok pokračuje pod reklamou

NYI - WSH 0:1 SN

Samsonov i Varlamov vychytali nuly, Capitals aj s Chárom v zostave vyhrali po nájazdoch

Iľja Samsonov predviedol 26 zákrokov a zneškodnil aj dva samostatné nájazdy, aby s druhým čistým kontom sezóny doviedol Washington k tesnej výhre 1:0 nad Islanders, po ktorej sa tím z hlavného mesta dostal do vedenie Východnej divízie s jednobodovým náskokom pred jeho štvrtkovým súperom. O piatej výhre z posledných siedmich duelov rozhodol Jevgenij Kuznecov. Semion Varlamov vychytal piate čisté konto v ročníku, keď zneškodnil 28 striel. Viac núl v sezóne nikto nedosiahol. Po jednozápasovej absencii sa do zostavy Capitals vrátil Zdeno Chára, ktorý odohral 18 minút s jedným streleckým pokusom.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. I. Samsonov (WSH), 2. S. Varlamov (NYI), 3. J. Kuznecov (WSH)

TBL - CBJ 3:1

Tampa predĺžila Columbusu sériu prehier

Curtis McElhinney urobil 24 zákrokov, Ondřej Palát prelomil v tretej tretine nerozhodný stav svojím prvým gólom od 25. marca a Tampa Bay vyhrala nad trápiacim sa Columbusom 3:1. Blake Coleman stav vyrovnal a neskôr pridal poistku do prázdnej brány. Blue Jackets viedli zásluhou presilovkového gólu Setha Jonesa, ale nakoniec prehrali ôsmy zápas po sebe a 11. z posledných 12. Elvis Merzlikins ho opustil s 25 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý na ľade strávil takmer 19 a pol minúty. Pripísal si aj plusový bod a prezentoval sa blokom a bodyčekom.

Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney, 2. O. Palát, 3. B. Coleman (všetci TBL)

NYR - PHI 2:3

Van Riemsdyk dvojgólový pri výhre nad Rangers

James van Riemsdyk strelil dva presilovkové góly, vrátane jedného, pri ktorom sa puk odrazil do brány od jeho tváre, aby pomohol Philadelphii k výhre 3:2 nad Rangers. Jakub Voráček bol autorom víťazného gólu, Ivan Provorov zaznamenal dve asistencie a Brian Elliott urobil 33 zákrokov. Prekonali ho Brendan Smith a Artemij Panarin, ktorí otvorili a uzavreli stav zápasu. Igor Šesťorkin ho opustil s 33 zákrokmi.

Strelenie gólu je niekedy bolestivé:

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott, 2. J. van Riemsdyk, 3. I. Provorov (všetci PHI)

WPG - TOR 3:5

Matthews, Marner trojbodový pri výhre nad Jets

Auston Matthews strelil svoj 34. gól v sezóne 27 sekúnd od otváracieho vhadzovania, Wayne Simmonds na neho nadviazal o 51 sekúnd neskôr, aby postavili základy víťazstva Toronta 5:3 nad Winnipegom. Matthews neskôr pridal aj dve asistencie. Nick Foligno pri svojom debute v drese Maple Leafs zaznamenal asistenciu, aby im pomohol ukončiť päťzápasovú sériu prehier. Mitchel Marner zaznamenal dva góly (druhý do prázdnej brány) a asistenciu, gól pridal aj Jason Spezza a Jack Campbell kryl 34 striel. Prekonali ho Mark Scheifele, Andrew Copp a Kyle Connor. Prví dvaja menovaní raz aj asistovali. Connor Hellebuyck inkasoval tri góly zo šiestich striel, Laurent Brossoit následne kryl 25 z 26 striel. Duel pre zranenie nedohral Adam Lowry.

Dva rýchle góly Leafs:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. A. Copp (WPG), 3. A. Matthews (TOR)

BUF - BOS 1:5

Bruins si natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov

Brad Marchand otvoril skóre v druhom zápase po sebe a k 12. aprílovému gólu pridal aj asistenciu, s rovnakou bilanciou skončil David Pastrňák a Boston vyhral nad Buffalom 5:1, aby vyhral šiesty zápas po sebe. Matt Grzelcyk obnovil vedenie Bruins, Nick Ritchie a David Krejčí sa tiež zapísali do streleckej listiny a Jeremy Swayman zneškodnil 29 striel. Ako jediný ho prekonal Arttu Ruotsalainen. Dustin Tokarski urobil 33 zákrokov a Sabres prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Bruins nad nimi vyhrali aj v utorok (2:0) a oba tímy sa znova stretnú v piatok.

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. B. Marchand, 3. P. Bergeron (všetci BOS)

FLA - CAR 2:4

Aho pomohol k výhre nad Panthers, Yandle vyrovnal Ungera

Sebastian Aho strelil dva góly v oslabení, aby pomohol Caroline k výhre 4:2 nad Floridou. Hurricanes si vo vzájomných zápasoch tejto sezóny vylepšili bilanciu na 6-0-1 a dostali sa do dvojbodového vedenia v Centrálnej divízii práve pred Panthers. Jordan Martinnok skóroval 14 sekúnd po začiatku druhej tretiny, aby vyrovnal stav na 1:1 a Nino Niederreiter následne poslal tím z Raleigh prvýkrát a definitívne do vedenia. Martin Nečas nazbieral tri asistencie a Alex Nedeljkovic pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich zápasov 32 zákrokmi. Recept na neho našiel len Aleksander Barkov, ktorý strelil oba góly Floridy, ktorá prišla o trojzápasovú víťaznú a päťzápasovú bodovú sériu. Barkov dosiahol svoju šiestu 20-gólovú sezónu, čím prekonal klubový rekord Olliho Jokinena a Nathana Hortona. Sergej Bobrovskij opustil duel s 25 zákrokmi. Keith Yandle odohral 914. zápas po sebe, čím vyrovnal na druhom mieste historického poradia „železných sérií“ Garryho Ungera. Na Douga Jarvisa stále stráca 50 zápasov.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter (CAR), 2. A. Barkov (FLA), 3. S. Aho (CAR)

PIT - NJD 5:1

Kapanen pomohol k výhre nad trápiacimi sa Devils

Kasperi Kapanen sa vrátil do akcie, aby s gólom a asistenciou pomohol Pittsburghu k výhre 5:1 nad New Jersey. „Mal som len jeden plný tréning, ale napriek tomu som sa cítil skutočne dobre,“ poznamenal. Sidney Crosby strelil svoj 13. gól v úvodnej minúte zápasu v kariére, aby tým vyrovnal ligový rekord Marka Messiera. Bryan Rust skóroval o 25 sekúnd skôr ako Kapanen, na streleckú listinu sa ešte pridal Teddy Blueger, ktorý sa presadil v oslabení. Z gólu sa tešil aj Cody Ceci a Tristan Jarry zaknihoval 30 zákrokov. Kým Penguins vyhrali tretí zápas zo štyroch, Devils si natiahli sériu prehier už na osem zápasov. Nebol pri tom Marián Studenič, ktorý bol pri návratoch Pavla Zachu a Jespera Bratta zaradený do taxi zostavy. Čestný úspech jeho tímu dosiahol Matt Tennyson. Aaron Dell inkasoval štyri góly z 15 striel, Scott Wedgewood jeden z ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. K. Kapanen, 2. T. Blueger, 3. B. Rust (všetci PIT)

STL - COL 2:4

Colorado si ako druhý tím sezóny zaistilo play-off

Andre Burakovsky strelil dva góly, Nathan MacKinnon nazbieral tri asistencie a Colorado zdolalo St. Louis 4:2, aby sa stalo druhým tímom sezóny s istotou play-off. MacKinnon bodoval po štvrtýkrát v kariére v 12. zápase po sebe. Viackrát to v histórii organizácie dokázali len Peter Šťastný (8) a Joe Sakic (5). K piatej výhre po sebe a desiatej z posledných jedenástich duelov pomohli gólmi aj Brandon Saad a Pierre-Edouard Bellemare, ktorý uzatvoril skóre gólom do prázdnej brány. Devan Dubnyk aj Jordan Binnington predviedli po 25 zákrokov. O oba góly Blues, ktorí prehrali tretí zápas po sebe, sa postaral Jaden Schwartz. Tímy sa znova stretnú v sobotu i pondelok.

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky (COL), 2. J. Schwartz (STL), 3. N. MacKinnon (COL)

VAN - OTT 0:3

Murray vychytal nulu, Senators prvýkrát v sezóne zdolali Canucks

Connor Brown pečatil víťazstvo Ottawy 3:0 nad Vancouverom gólom do prázdnej brány, ktorý bol jeho desiaty v apríli – prekonal tým klubový rekord Danyho Heatleyho z apríla 2006. Presilovky v prvej tretine využili Tim Stützle a Drake Batherson a svoje 13. čisté konto v kariére vychytal Matt Murray, ktorý pomohol k tretej výhre Senators v sérii 31 zákrokmi. Tharcher Demko kryl 22 striel a Canucks prehrali prvý zápas po návrate do akcie a prvý proti Ottawe v tomto ročníku – predtým mali vo vzájomných dueloch bilanciu 5-0-0.

Hviezdy duelu: 1. M. Murray (OTT), 2. T. Myers (VAN), 3. D. Batherson (OTT)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 17:50 0 0 0 0 0 1 0
R. Pánik (DET) 15:27 1 0 1 +1 0 2 6
E. Černák (TBL) 19:23 0 0 0 +1 0 1 1
A. Sekera (DAL) 14:25 0 0 0 -1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies