Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Americký veterán v službách Ducks zvažuje koniec kariéry

Skúsený útočník David Backes z tímu Anaheim Ducks v nedeľu prezradil, že zvažuje ukončenie hráčskej kariéry po skončení aktuálnej sezóny.

Backes bude mať 1. mája už 37 rokov a po sezóne sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Anaheim je posledným tímom Západnej divízie a on zaznamenal tri góly a asistenciu v 14 dueloch.

„Je to možné, ale skôr by som povedal, že je to pravdepodobné,“ povedal Backes. „Nie je to však istota. Je to len o tom, ako na tom práve teraz som. Hovorím to celý rok. Každý zápas, ktorý odohráte v tejto lige, je dar, každé striedanie je dar. Je veľkým požehnaním hrať v tejto lige.“

Backes bol vymenený do Anaheimu Bostonom 21. februára 2020. V kariére hrával aj za St. Louis, ktoré ho draftovalo zo 62. miesta v roku 2003. V 964 dueloch nazbieral 561 bodov (248+313) a v play-off pridal 39 bodov (17+22) v 82 stretnutiach.

„Z hráčov, ktorých som predtým zažil, viem, že tie emócie a drina sezóny komplikujú urobenie stopercentného rozhodnutia. Nič proti Brettovi Favremu, pretože mal skvelú kariéru, no ukončil ju šesť alebo osemkrát a vždy sa vrátil. Keď poviem, že mám toho dosť, tak by som bol rád, ak by toho bolo dosť a nemusel sa vracať sem a tam,“ povedal.

Ak by Backes zavesil korčule na klinec, rád by trávil viac času so svojou rodinou. Zvážil by však zotrvanie v NHL v určitej kapacite. Stále má vášeň k hokeju, a tak by nejakú inú pracovnú pozíciu nevylúčil.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies