Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Černák vs. Sekera, ďalší Slovák má isté play-off

Bohatý štvrtkový program nám priniesol aj štyroch Slovákov v akcii, no ani jeden z nich nebodoval. Z postupu do play-off sa tešil Zdeno Chára, ktorý inak nazbieral až tri „mínusky“. Postup má vo vrecku aj Pittsburgh.


TBL - DAL 3:0

Vasilevskij asistoval a vynuloval Stars

V Tampe na seba narazili dvaja slovenskí obrancovia. Ani jeden nebodoval, no lepšiu náladu mal Erik Černák, ktorého tím zdolal Dallas pomerom 3:0 a natiahol si sériu výhier na štyri duely. Ondřej Palát otvoril skóre, aby bodoval už v siedmom zápase po sebe – len jeden duel mu chýba k osobnému maximu. Z trestného strieľania neskôr uspel Blake Coleman a poistku do prázdnej brány pridal Brayden Point. Pri jeho góle asistoval Andrej Vasilevskij, ktorý s 20 zákrokmi „docválal“ k piatej nule v sezóne a 30. výhre – len ako siedmy brankár histórie NHL ju dosiahol pred 40. zápasom. Jeho náprotivok, Jake Oettinger, urobil 25 zákrokov. Černák odohral 22 minút s blokom, dvoma plusovými bodmi, štyrmi strelami a štyrmi bodyčekmi. Andrej Sekera strávil na ľade 15 minút a 38 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. O. Palát, 3. B. Coleman (všetci TBL)

WSH - PIT 4:5 PP

Pittsburgh zdolal Washington po predlžení, oba tímy si zaistili play-off

Jake Guentzel skóroval v tretej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Pittsburghu 5:4 nad Washingtonom, ktorý prišiel o trojzápasovú víťaznú šnúru. Jeho rival vyhral piaty zápas z posledných šiestich. Oba tímy si zaistili play-off – Capitals v siedmej sezóne po sebe, Penguins už v pätnástej – dlhšiu sériu neťahá nikto ani v MLB, NFL či NBA. Frederick Gaudreau, Zach Aston-Reese a dvakrát Kasperi Kapanen sa zapísali do streleckej listiny z hráčov Pittsburghu, kým Tristan Jarry urobil 33 zákrokov. Prekonali ho T.J. Oshie, Dmitrij Orlov, Daniel Sprong a Tom Wilson, ktorý svojmu tímu zaistil postupový bod 15 sekúnd pred koncom tretej tretine. Spring skóroval v treťom zápase po sebe a Vítek Vaněček opustil duel s 30 zákrokmi. Slovenský obranca Zdeno Chára nazbieral tri mínusové body počas necelých 16 minút v akcii. Prezentoval sa aj strelou a bodyčekom. Na drese mal „áčko“, pretože Capitals hrali bez Johna Carlsona. Penguins sa stále nevrátil Jevgenij Malkin. Navyše, zranil sa im Evan Rodrigues.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (PIT), 2. K. Kapanen (PIT), 3. D. Orlov (WSH)

CAR - DET 3:1

Hurricanes zdolali Red Wings a vrátili sa do čela ligy

Teuvo Teräväinen vo svojom druhom zápase po zranení zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohol Caroline zdolať Detroit 3:1. Warren Foegele strelil víťazný gól, aby Hurricanes bodovali v deviatom zápase po sebe a vrátili sa do čela tabuľky NHL s 33. výhrou v sezóne – viac ich v prvých 50 dueloch zaznamenali len v ročníku 2005/06 (35). Skóroval aj Brady Skjei, kým Jamesa Reimera zo 17 striel prekonal len Jakub Vrána. Jonathan Bernier urobil 29 zákrokov a Red Wings prehrali tretí zápas po sebe. Slovenský útočník Richard Pánik v ňom odohral 14 a štvrť minúty. Predviedol tri bodyčeky a na bránu vyslal jednu strelu.

Vrána strelil pekný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen, 2. S. Aho, 3. B. Skjei (všetci CAR)

MIN - STL 4:5 PP

O’Reilly skóroval v predĺžení, Blues vyhrali štvrtý duel po sebe

Ryan O’Reilly strelil svoj druhý gól v zápase v štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre St. Louis 5:4 nad Minnesotou. Ville Husso urobil 26 zákrokov a k predĺženiu víťaznej série na štyri zápasy pomohli gólmi aj Sammy Blais, Tyler Bozak a Marco Scandella, ktorí vybudovali vedenie 3:0. To postupne zmazali Joel Eriksson Ek, Kevin Fiala, Victor Rask a Kirill Kaprizov, ktorý strelil v apríli svoj 11. gól – len štyria nováčikovia v histórii NHL strelili v jednom mesiaci viac gólov. Rask pridal aj asistenciu, Fiala dve. Cam Talbot opustil duel so 16 zákrokmi.

O’Reillyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. O'Reilly (STL), 2. K. Fiala (MIN), 3. T. Krug (STL)

BOS - BUF 5:2

Coyle rozhodol o výhre Bruins nad Sabres

Charlie Coyle prelomil nerozhodný stav v tretej tretine svojím prvým gólom za ostatných 29 zápasov, aby si Boston upevnil svoje postavenie na štvrtom mieste Východnej divízie víťazstvom 5:2 nad Buffalom. Do čierneho sa trafili aj David Pastrňák, David Krejčí a Taylor Hall, do prázdnej brány Brad Marchand. Krejčí a Marchand pridali aj po asistencii, Tuukka Rask urobil 29 zákrokov. Prekonali ho Casey Mittelstadt a Sam Reinhart, ktorých Sabres prehrali tretí zápas po sebe. Ukko-Pekka Luukkonen v ňom kryl 35 striel.

Hall mal po tejto skvelej prihrávke Krejčího ľahkú robotu:

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí, 2. C. Coyle, 3. T. Rask (všetci BOS)

NJD - PHI 5:3

Devils vyhrali druhý zápas po sebe, Flyers do play-off nepostúpia

Jegor Šarangovič strelil v prvej tretine dva presilovkové góly, aby postavil základy víťazstva New Jersey 5:3 nad Philadelphiou, ktorá tak už nemá ani teoretickú šancu na postup do play-off. Devils vyhrali dva zápasy po sebe po prvýkrát od 23. marca aj vďaka 21 zákrokom Mackenzieho Blackwooda a dvom bodom Pavla Zachu, ktorý raz skóroval a raz asistoval. Do čierneho sa trafil aj Jesper Boqvist, do prázdnej brány Jesper Bratt. Scott Laughton v oslabení, Sean Couturier pri plnom počte hráčov a Travis Konecny v presilovke strelili góly Flyers, ktorí prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Jakub Voráček zaznamenal dve asistencie, Alex Lyon 14 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. J. Šarangovič, 2. D. Severson, 3. J. Boqvist (všetci NJD)

NYR - NYI 0:4

Varlamov vynuloval Rangers, ktorých postupové nádeje sa oslabili

Semion Varlamov urobil 25 zákrokov, aby so svojím šiestym čistým kontom v sezóne doviedol Islanders k výhre 4:0 nad Rangers, ktorých jeho tím vynuloval v tejto sezóne už po tretí raz. Ruský gólman vedie NHL v počte núl a dosiahol ich toľko ako prvý v ére po expanzii (1967/69) v základnej časti, ktorá má 56 alebo menej zápasov. Leo Komarov, Oliver Wahlstrom a Anthony Beauvillier prekonali Igora Šesťorkina predtým ako Mathew Barzal skóroval do prázdnej brány. Šesťorkin kryl 23 z 26 striel. Kým Islanders si ukončili trojzápasovú sériu prehier, Rangers prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. „Jazdci“ aktuálne strácajú na štvrtý Boston vo Východnej divízii šesť bodov a odohrali o dva zápasy viac. Duel nedohral ich obranca Ryan Lindgren.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. B. Nelson, 3. L. Komarov (všetci NYI)

CHI - FLA 3:4 PP

Knight opäť vyhral, Bennett skóroval v predĺžení

Spencer Knight sa stal vo veku 20 rokov a 10 dní druhým najmladším brankárom histórie NHL, ktorý vychytal výhru vo svojich prvých troch štartoch kariéry. Len Bill Ranford v ročníku 1985/86 bol mladší (19 rokov, 110 dní). Florida aj vďaka jeho 24 zákrokom zdolala Chicago 4:3. Kľúčovým hráčom bol aj Sam Bennett, ktorý potvrdil formu gólom v predĺžení. V normálnom hracom čase skórovali Alex Wennberg, Anthony Duclair a Brandon Montour. Alex DeBrincat vynútil nadstavený čas 18 sekúnd pred koncom tretej tretiny a o góly Blackhawks sa postarali aj Adam Gaudette a Vinnie Hinostroza. Kevin Lankinen opustil duel s 35 zákrokmi. Panthers vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Chicago prehralo tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg (FLA), 2. S. Bennett (FLA), 3. A. DeBrincat (CHI)

EDM - CGY 1:3

Lindholm pomohol k dôležitej výhre Flames

Elias Lindholm strelil dva góly, vrátane víťazného, aby pomohol Calgary k výhre 3:1 nad Edmontonom. Z gólu sa tešil aj Dillon Dube a k tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Jacob Markström s 30 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal James Neal, ktorý v prvej tretine vyrovnával na 1:1. Connor McDavid, ktorý vedie NHL s 84 bodmi, nebodoval po prvýkrát za ostatných šesť zápasov. Mike Smith opustil stretnutie s 27 zákrokmi. Flames stiahli stratu na štvrtý Montreal v Severnej divízii na štyri body, ale odohrali o zápas viac.

Smith obral Lindholma o hetrik:

Hviezdy duelu: 1. J. Markstrom, 2. E. Lindholm, 3. R. Andersson (všetci CGY)

TOR - VAN 4:1

Matthews strelil 36. gól pri výhre nad Canucks

Auston Matthews strelil svoj 11. víťazný gól v sezóne, aby vyrovnal Toda Sloana v historickom poradí tímu a zaostával už len za Charliem Conacherom, ktorý ich v jednej sezóne strelil 13. Dosiahol aj na 60-bodovú métu v piatej sezóne po sebe, pričom na to potreboval najmenej zápasov – 46. Toronto aj vďaka nemu zdolalo Vancouver 4:1 a natiahlo si víťaznú sériu na štyri zápasy. A to hralo bez Nicka Foligna, Morgana Riellyho, Jakea Muzzina a Jacka Campbella, ktorí dostali voľno. William Nylander, Pierre Engvall a Mitchell Marner strelili zvyšné góly, David Rittich zastavil 15 striel. Je to jeho prvá výhra od výmeny. Ako jediný ho prekonal J.T. Miller, Braden Holtby urobil 20 zákrokov. Canucks prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich.

Matthewsov gól z prvej:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner, 2. A. Matthews, 3. W. Nylander (všetci TOR)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 15:48 0 0 0 -3 0 1 1
R. Pánik (DET) 14:18 0 0 0 0 0 1 3
E. Černák (TBL) 22:07 0 0 0 +2 0 4 4
A. Sekera (DAL) 15:38 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies