Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
CGY
5
SJS
0
po 1. tr.
COL
4
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
po 2. tr.
CGY
5
SJS
0
po 1. tr.
COL
4
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Boj o Calderovu trofej je mimoriadne tesný: Kaprizovova ohrozuje Robertson

Menej ako tri týždne pred koncom základnej časti prebieha jeden zaujímavý boj – o to, kto sa tento rok stane držiteľom Calderovej trofeje. Ešte pred istým časom to vyzeralo tak, že najlepším nováčikom sezóny bude Kirill Kaprizov z Minnesoty. V ostatnom čase sa však o slovo prihlásil aj Jason Robertson z Dallasu.

Kaprizov je hviezdnejší z dvojice. Je dynamickejším hráčom a častejšie ho vidíme v highlightoch. Robertsonova hra je nedoceňovaná, no je nemenej vplyvným hráčom. Ide o komplexnejšieho hokejistu, ktorý je významným hnacím motorom úspechom Stars, ktorí v Centrálnej divízii bojujú o postup do play-off.

Ktorý z tejto dvojice by mohol mať navrch?

Kaprizov dodal iskru ofenzíve Wild po boku Victora Raska a Matsa Zuccarella. Vedie kľúčové štatistiky u nováčikov, ako sú počet gólov, bodov či presilovkových gólov. Je hrozbou vždy, keď naberie v strednom pásme rýchlosť. V súbojoch jeden na jedného máva navrch a kombinuje v sebe šikovnosť so silou. Ťažko sa od neho získava puk.

Článok pokračuje pod reklamou

V 24 rokoch má za sebou šesť sezón v KHL, no nie každá hviezda z tejto súťaže si dokázala na NHL zvyknúť tak hladko. Oceňuje sa jeho dravosť, húževnatosť a snaha pomôcť tímu k výhram, čo sa všetko môže zúročiť v play-off, ktoré už majú v Minnesote isté.

Robertson zažíva rovnako pozoruhodnú sezónu. Tá mu začala o 10 dní neskôr pre nákazu koronavírusom v Dallase. V úvode sa rozbiehal pomaly a po pár zápasoch bol preradený do taxi zostavy. Pravidelne začal nastupovať až od druhého februárového týždňa. Odvtedy je na neudržanie.

Len Connor McDavid z Edmontonu nazbieral od 1. marca viac bodov v hre piatich proti piatim a to už je čo povedať. V 21 rokoch má priemer 0,91 bodu na zápas, čo je lepšia hodnota, ako má skúsenejší Kaprizov. Jeho formácia s Joeom Pavelskim a Roopem Hintzom je na tom tiež výrazne lepšie pri podiele očakávaných gólov ako tá Kaprizovova.

Plusom u mladíka z texaského tímu je jeho defenzívna hra. Len sedem útočníkov s minimálne 500 odohranými minútami je na tom lepšie v počte očakávaných inkasovaných gólov na 20 minút. Ruský rival je v tejto štatistike až v polovici druhej stovky. Môže za to defenzívna hra tímu, ale aj to, že len Robertson málokedy zahrá puk ľahkovážne či nepremyslene.

Koho by ste za nováčika roka zvolili vy? Zrejme ani v jednom prípade nepôjde o zlú voľbu. A možno posledné týždne ešte karty premiešajú tak, že sa jeden z dvojice dostane do „trháku“...



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies