Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Super sobota v NHL: 15 duelov, 6 Slovákov, ďalší istý postup

V sobotu sa v NHL odohral maximálny možný počet zápasov. V akcii sme videli aj šesť Slovákov. Videli sme aj hetrik, prvý gól či čisté kontá. A istotu play-off má ďalší tím.


DET - TBL 1:0 SN

Greiss vychytal nulu, Gagner v nájazdoch rozhodol o výhre nad Tampou

Thomas Greiss urobil 33 zákrokov, aby vychytal druhé čisté konto po sebe a pomohol Detroitu k futbalovej výhre 1:0 nad Tampou Bay, ktorou si ukončil sériu troch prehier. Nemec neinkasoval už 136 minút a 31 sekúnd. O výhre sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch, kde ten rozhodujúci premenil v ôsmej sérii Sam Gagner. Curtis McElhinney urobil 15 zákrokov v bráne „Bleskov“, ktorí vyhrali predošlé štyri duely po sebe. V zápase sa proti sebe postavili dvaja Slováci. Richard Pánik odohral 14 a pol minúty s jednou strelou, bodyčekom a blokom. Erik Černák odohral o sedem minút viac a zaznamenal dve strely, bodyček a blok.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss (DET), 2. S. Gagner (DET), 3. C. McElhinney (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - PIT 0:3

Jarry vynuloval Capitals, Penguins vedú divíziu

Tristan Jarry zneškodnil všetkých 24 striel, aby s druhým čistým kontom v sezóne doviedol Pittsburgh k výhre 3:0 nad Washingtonom, ktorému stále chýba Alex Ovečkin. Bryan Rust strelil dva góly, vrátane 100. v kariére, a jeden pridal Jeff Carter, aby Penguins vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich a viedli Východnú divíziu s dvojbodovým náskokom pred Capitals. Iľja Samsonov urobil 23 zákrokov a Zdeno Chára predviedol tri bodyčeky a štyri bloky počas 21 minút a 26 sekúnd strávených v akcii. Bol najvyťažovanejším hráčom tímu. Duel nedohral obranca Penguins Mike Matheson.

Hviezdy duelu: 1. T. Jarry, 2. B. Rust, 3. J. Carter (všetci PIT)

NSH - DAL 1:0 PP

Haula, Saros doviedli Predators k dôležitej výhre nad Stars

Erik Haula ukončil bezgólový stav v štvrtej minúte predĺženia a Juuse Saros zneškodnil všetkých 28 striel, aby Nashville zdolal Dallas futbalovo 1:0 v mimoriadne dôležitom zápase o postup do play-off v Centrálnej divízii. Pre Sarosa išlo o tretie čisté konto v sezóne a Predators tretiu výhru z posledných štyroch stretnutí, vďaka čomu si zvýšili náskok na štvrtom mieste v divízii pred Stars na tri body. Anton Chudobin urobil 33 zákrokov a texaský tím prehral tretí zápas po sebe. Zranil sa mu aj Jason Dickinson. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 20 minút. Na bránu vyslal dve strely a tri strely aj zblokoval.

Hviezdy duelu: 1. E. Haula (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. A. Chudobin (DAL)

COL - SJS 4:3

Avalanche opäť zdolali Sharks

Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon zaznamenali po góle a asistencii, aby pomohli Coloradu zdolať San Jose 4:3. Skórovali aj Andre Burakovsky a Patrik Nemeth, zatiaľ čo Devan Dubnyk urobil 22 zákrokov vo svojom prvom zápase proti Sharks, ktorí ho 10. apríla vymenili do denverského tímu. Gól a asistenciu zaznamenali aj Tomáš Hertl a Alexander Barabanov z kalifornského tímu. Logan Couture sa presadil v oslabení a Josef Kořenár kryl 40 striel. V akcii bol opäť aj Christián Jaroš. Slovenský obranca odohral 11 a pol minúty, pričom sa prezentoval jedným bodyčekom a dvoma blokmi. Colorado hralo bez obrancovi Ryana Gravesa a Samuela Girarda, ktorý nedohrali piatkový vzájomný duel. V ňom „Avs“ vyhrali 3:0.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. M. Rantanen, 3. C. Timmins (všetci COL)

ARI - VGK 2:3 PP

Vegas prišlo o vedenie, no Marchessault potom skóroval v predĺžení

Vegas prišlo v tretej tretine o dvojgólové vedenie, ktoré vybudovali William Karlsson a Mark Stone, no Jonathan Marchessault využil v predĺžení presilovku a dve minúty pred jeho koncom rozhodol o triumfe 3:2 nad Arizonou. V normálnom hracom čase si pripísal aj asistenciu. K 11. výhre z posledných 12 zápasov pomohol aj Marc-Andre Fleury s 19 zákrokmi. Bol to jeho 489. triumf kariéry, čím sa na treťom mieste historického poradia vyrovnal Robertovi Luongovi. Z výhry sa tešil aj Tomáš Jurčo, ktorý odohral päť a štvrť minúty (najnižší ice-time noci) s jedným mínusovým bodom. Skoro strelil svoj prvý gól v drese Vegas. Christian Fischer a Christian Dvotak strelili góly Coyotes, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Darcy Kuemper ho opustil s 31 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. M. Stone (VGK), 3. C. Fischer (ARI)

BOS – BUF 6:2

Smith doviedol s hetrikom Bruins k výhre nad Sabres

Craig Smith vsietil hetrik, Patrice Bergeron víťazný a Boston porazil Buffalo 6:2, aby si pripísal tretiu výhru po sebe. Z gólov sa tešili aj Sean Kuraly a Nick Ritchie, ktorý pridal aj asistenciu. Tri ich nazbieral David Krejčí a Jeremy Swayman predviedol 16 zákrokov. Prekonali ho Riley Sheahan a Arttu Ruotsalainen. Pri oboch góloch asistoval Casey Mittelstadt. Ukko-Pekka Luukkonen zastavil 26 striel z 29 predtým, ako ho v tretej tretine po zranení nahradil Dustin Tokarski. Ten predviedol 11 zákrokov. Sabres prehrali štvrtý zápas v sérii.


Zranenie Luukkonena:

Hviezdy duelu: 1. C. Smith, 2. D. Krejčí, 3. S. Kuraly (všetci BOS)

MIN - STL 4:3 PP

Fiala rozhodol v predĺžení o výhre nad Blues

Kevin Fiala skóroval v tretej minúte predĺženia a Minnesota zdolala St. Louis 4:3 po tom, čo dokázala v tretej tretine zmazať dvojgólovú stratu. Postarali sa o to Nico Sturm a Jonas Brodin, ktorí nadviazali na gól Mats Zuccarella z druhej dvadsaťminútovky. Wild vyhrali prvý duel z posledných troch aj vďaka 28 zákrokom Kaapa Kahkonena, ktorého v prvej tretine prekonali Jordan Kyrou a Sammy Blais, v druhej David Perron. Blues prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu. Jordan Binnington opustil duel s 34 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala (MIN), 2. J. Brodin (MIN), 3. D. Perron (STL)

NYI - NYR 3:0

Varlamov opäť vynuloval Rangers, Islanders sú v play-off

Islanders si zaistili miestenku v play-off, keď v newyorskom derby zdolali Rangers 3:0. Svoje tretie čisté konto po sebe vychytal Semion Varlamov, ktorý zlikvidoval 28 striel. Anthony Beauvillier strelil dva góly, Mathew Barzal jeden. Josh Bailey nazbieral tri asistencie. Varlamov neinkasoval už 213 minút a 56 sekúnd, s čím prekonal klubový rekord Chica Rescha (178:26). NHL vedie v tejto sezóne so siedmimi nulami. Jeho náprotivok, Alexandar Georgiev, opustil duel s 22 zákrokmi. Rangers majú v tejto sezóne bilanciu proti Islanders 2-5-1.

Barzalov gól z úniku:

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. J. Bailey, 3. A. Beauvillier (všetci NYI)

PHI - NJD 1:4

Blackwood doviedol Devils k výhre nad Flyers

Mackenzie Blackwood urobil 31 zákrokov, aby pomohol New Jersey k výhre 4:1 nad Philadelphiou, ktorou si tím z Newarku natiahol víťaznú sériu na tri zápasy a bodovú na štyri. O čisté konto ho pripravil v 59. minúte Joel Farabee. Pred ním skórovali len hráči Devils, menovite Jesper Bratt, Janne Kuokkanen, Nico Hischier a Jegor Šarangovič, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Dve nazbieral Jack Hughes. Brian Elliott čelil 21 strelám a Flyers prehrali tretí zápas po sebe. Dvoj 500. zápas v kariére odohral Kevin Hayes, ktorý sa spolu so Shayneom Gostisbeherem vrátil do zostavy pennsylvánskeho tímu.

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood, 2. J. Bratt, 3. J. Šarangovič (všetci NJD)

CAR - CBJ 2:1 PP

Hamilton rozhodol o výhre, bodová séria Hurricanes je už dvojciferná

Dougie Hamilton sa presadil strelecky 53 sekúnd pred koncom nadstaveného času, aby Carolina predĺžila svoju bodovú sériu na 10 zápasov (7-0-3) víťazstvom 2:1 nad Columbusom. K tretej výhre v sérii viedol aj gól Teuva Teräväinena, ktorý v prvej tretine odpovedal na presný zásah Maxa Domiho. Alex Nedeljkovič zneškodnil 31 striel a pripísal si aj asistenciu pri víťaznom góle. Jeho náprotivok, Elvis Merzlikins, predviedol 31 zákrokov a Blue Jackets prehrali 10. zápas z posledných 11. Zároveň bodovali v treťom zápase po sebe. V zápase im chýbal Patrik Laine pre nešpecifikované zranenie.

Nedeljkovic prihrával na víťazný gól Hamiltona:

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton, 2. A. Nedeljkovic, 3. T. Teravainen (všetci CAR)

CHI - FLA 4:5

Duclair doviedol Panthers k výhre nad Blackhawks

Anthony Duclair zaznamenal dva góly a asistenciu, aby Florida zdolala Chicago 5:4 a predĺžila obom tímom série – vyhrala tretí zápas po sebe, kým súper prehral štvrtý zápas v sérii. Aleksander Barkov zaznamenal gól a asistenciu, Gustav Forsling a Sam Bennett po dve asistencie. Z gólu sa tešili aj Nikita Gusev a Owen Tippett, zatiaľ čo Sergeja Bobrovksého z 35 striel prekonali Connor Murphy, Alex Debrincat, Kirby Dach a Dominik Kubalík. Kevin Lankinen urobil 37 zákrokov. Tri góly pritom inkasoval za 66 sekúnd – Floride chýbali k vyrovnaniu klubového rekordu s najrýchlejšie strelenými troma gólmi len štyri sekundy.

Hviezdy duelu: 1. A. Duclair (FLA), 2. A. Gaudette (CHI), 3. A. Barkov (FLA)

MTL - OTT 3:2 PP

Caufield strelil svoj prvý gól v predĺžení, Canadiens zdolali Senators

Cole Caufield strelil svoj prvý gól v NHL v strede predĺženia, aby si Montreal posilnil svoju pozíciu na štvrtom mieste Severnej divízie víťazstvom 3:2 nad Ottawou. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov viedli aj góly Jeffa Petryho a Tylera Toffoliho, ktorí v tretej tretine zmazali dvojgólovú stratu. Cayden Primeau urobil 21 zákrokov a prekonali ho Tim Stützle a Thomas Chabot. Senators síce prehrali len druhý zápas z posledných siedmich, ale už prišli o matematickú šancu postúpiť do play-off. Filip Gustavsson opustil duel s 36 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (MTL), 2. T. Chabot (OTT), 3. C. Caufield (MTL)

TOR - VAN 5:1

Matthews s dvoma gólmi pomohol Torontu predĺžiť sériu výhier

Auston Matthews strelil dva góly, aby ho už len dva delili od 40-gólovej méty, a Toronto zdolalo Vancouver 5:1, aby oslávilo výhru už v piatom zápase po sebe. Mitch Marner zaznamenal dve asistencie a Jack Campbell urobil 26 zákrokov. Z gólov sa tešili aj Adam Brooks, Alex Galchenyuk a Joe Thornton, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány a bodoval už v piatom zápase po sebe. Canucks, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe, viedli zásluhou Tannera Pearsona. Na jeho gól však odpovedal Matthews, ktorý sám otočil zápas. Thatcher Demko inkasoval štyri góly z 29 striel. Duel nedohral Justin Holl, ktorého v tretej tretine trafil do tváre puk.

Nepríjemný moment pre Rasmusa Sandina:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. M. Marner, 3. J. Campbell (všetci TOR)

EDM - CGY 4:1

McDavid trojbodový pri výhre nad Flames

Connor McDavid vo svojom 400. zápase kariéry zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol Edmontonu k výhre 4:1 nad Calgary, ktorým Flames neudržali tempo s Montrealom v boju o postupové miesto v Severnej divízii. Hviezdny útočník má na konte už 87 bodov a nábeh na 99 bodov v tejto sezóne. Ethan Bear sa trafil tiež do čierneho, Josh Archibald a Darnell Nurse do prázdnej brány. Leon Draisaitl nazbieral štyri asistencie a Mike Smith pomohol k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 29 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Johnny Gaudreau. Jacob Markström kryl 25 z 27 striel a Flames prehrali druhý zápas z posledných troch.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (EDM), 2. J. Markstrom (CGY), 3. C. McDavid (EDM)

ANA - LAK 6:2

Miller vychytal v poslednom domácom zápase kariéry výhru

Ryan Miller odchytal svoj posledný domáci zápas v kariére. Americký veterán, ktorý po sezóne zavesí lapačku na klinec, urobil 23 zákrokov, aby doviedol Anaheim k výhre 6:2 nad Los Angeles a stal sa všetkými troma hviezdami zápasu. Danton Heinen a Jacob Larsson zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, Trevor Zegras a Max Comtois po góle a asistencii, Max Jones strelil zvyšný gól. Kým Ducks vyhrali druhý zápas z posledných troch, Kings druhý zápas z troch prehrali. Svoj prvý gól v NHL strelil Tobias Bjornfot, skóroval aj Brendan Lemieux a Cal petersen urobil 27 zákrokov.


Domáca rozlúčka Ryana Millera:

Hviezdy duelu: 1. R. Miller, 2. R. Miller, 3. R. Miller (ANA)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 21:26 0 0 0 0 0 0 3
R. Pánik (DET) 14:27 0 0 0 0 0 1 1
T. Jurčo (VGK) 05:12 0 0 0 -1 0 0 0
E. Černák (TBL) 21:25 0 0 0 0 0 2 1
A. Sekera (DAL) 20:02 0 0 0 0 0 2 0
Ch. Jaroš (SJS) 11:26 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies