Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Pánik opäť bodoval, Sekeru v play-off neuvidíme, McDavid stobodový

Sobota nám v NHL priniesla poriadnu porciu zápasov. V 14 sme videli aj štyroch Slovákov, z ktorých opäť ako jediný bodoval len Richard Pánik. Postup do play-off si zaistil Nashville, divízne tituly Toronto a Pittsburgh. Videli sme aj 100. bod McDavida.


CBJ - DET 5:4 PP

Domi skóroval v predĺžení, no Detroit skončí v tabuľke pred Columbusom

Max Domi skóroval 21 sekúnd pred koncom predĺženia, aby Columbus zdolal Detroit 5:4, ale nepreskočil ho v poradí Centrálnej divízie, v ktorej skončí na poslednom mieste. Red Wings stačil bod, ktorý prišiel vďaka gólu Valtteriho Filppulu, ktorý v 57. minúte vyrovnal na 4:4. Jednu asistenciu si z duelu odniesol aj Richard Pánik, ktorý asistoval pri góle Jakuba Vránu. Danny DeKeyser a Sam Gagner strelili zvyšné dva góly Detroitu. Calvina Pickarda z 36 striel prekonali okrem Domiho aj Cam Atkinson, Oliver Bjorkstrand, Eric Robinson a Jack Roslovic. Seth Jones nazbieral tri asistencie a Matiss Kivlenieks kryl 33 striel. Pánik ho ohrozil trikrát, pričom odohral 17 minút a 44 sekúnd, počas ktorých aj zblokoval jednu strelu. John Tortorella vyhral svoj 673. zápas, čím sa osamostatnil na 12. mieste historického poradia pred Mikeom Keenanom. Fanúšikovia v záverečných minútach skandovali jeho meno.

Domiho rozhodujúci gól v poslednom zápase sezóny:

Hviezdy duelu: 1. E. Robinson, 2. M. Domi, 3. S. Jones (všetci CBJ)

Článok pokračuje pod reklamou

TOR - MTL 3:2

Toronto si výhrou nad Montrealom zaistilo divízny titul

Toronto si po prvýkrát za 21 rokov zaistilo divízny titul a znemožnilo Montrealu zaistiť si definitívnu účasť v play-off víťazstvom 3:2. Canadiens pritom po góloch Bretta Kulaka a Nicka Suzukiho viedli o dva góly. Pierre Engvall a William Nylander však v druhej tretine stratu zamazali a ešte pred druhou prestávkou strelil víťazný gól Mitchell Marner. Maple Leafs bodovali v ôsmom zápase po sebe a vyhrali siedmy zápas z ôsmich aj vďaka 21 zákrokom Jacka Campbella. Jeho náprotivok, Jake Allen, kryl 23 striel. „Habs“ prehrali tretí zápas po sebe. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 16 minút a 11 sekúnd so ziskom mínusového bodu, dvoch striel a jedného bodyčeku.

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. P. Engvall (TOR), 3. N. Suzuki (MTL)

WSH - PHI 2:1 PP

Sheary zavŕšil obrat v predĺžení, Capitals skončia v divízii druhí

Conor Sheary skóroval minútu pred koncom nadstaveného času, aby si Washington zaistil druhé miesto vo Východnej divízii víťazstvom 2:1 nad Philadelphiou. Lars Eller vynútil predĺženie len 40 sekúnd pred koncom tretej tretiny a Craig Anderson predviedol 28 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Scott Laughton, ktorý otvoril skóre zápas v úvode tretej tretiny. Alex Lyon zastavil 38 striel. Kým Capitals vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Flyers prehrali piaty z posledných siedmich. V akcii nechýbal ani Zdeno Chára. Odohral 18 a štvrť minúty so ziskom mínusového bodu. Prezentoval sa aj bodyčekom, troma blokmi a štyrmi strelami. Duel, v ktorom okrem Alexa Ovečkina nehrali ani John Carlson a Nicklas Bäckström, nedohral T.J. Oshie.


Hviezdy duelu: 1. C. Sheary (WSH), 2. C. Anderson (WSH), 3. A. Lyon (PHI)

FLA - TBL 5:1

Wennberg vsietil hetrik vo floridskom derby

Florida sa presunula pred Tampu na druhé miesto v Centrálnej divízii, keď svojho súpera v prvom kole play-off porazila 5:1. Alex Wennberg strelil gól v každej tretine a natiahnuť víťaznú sériu na päť zápasov pomohli gólmi aj Sam Bennett a Jonathan Huberdeau. Sergej Bobrovskij čelil 29 strelám, z ktorých ho pokoril len Luke Schenn. Andrej Vasilevskij urobil 30 zákrokov. Tímy nakombinovali 31 trestov, 19 v tretej tretine, a nazbierali 154 trestných minút. Dve trestné minúty za sekanie si pripísal aj Erik Černák. Slovenský obranca bol s časom 23:40 druhým najvyťažovanejším hráčom tímu a pripísal si aj dva mínusové body a urobil dva bodyčeky.


Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg, 2. S. Bennett, 3. S. Bobrovskij (všetci FLA)

EDM - VAN 4:3

McDavid dosiahol 100. bod sezóny, Draisaitl 500. bod kariéry

Edmonton zdolal Vancouver 4:3, aby vyhral štvrtý zápas z posledných piatich. Connor McDavid vstupoval do zápasu s 96 bodmi. A opúšťal ho zo 100. Jeden gól strelil, pri troch asistoval a na vzácny míľnik dosiahol už v 53. zápase, čo sa nikomu nepodarilo od ročníka 1995/96, v ktorom to dokázali Mario Lemieux (38 zápasov) a Jaromír Jágr (52 zápasov). V celej histórii to dokázal ako deviaty hráč. Leon Draisaitl strelil dva góly, pričom dosiahol aj na métu 500 bodov v kariére. Do čierneho sa trafil aj Jesse Puljujärvi, kým Mike Smith kryl 22 striel. Puk vyťahoval z brány po góloch J.T. Millera, Travisa Boyda a Tylera Graovaca. Thatcher Demko urobil 30 zákrokov a Canucks prehrali siedmy zápas z posledných ôsmich.


Draisaitlov 500. bod v kariére:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. L. Draisaitl, 3. D. Nurse (všetci EDM)

BOS - NYR 4:5

Rangers uzavreli ročník víťazne, Zibanejad a Pastrňák strelili 200. góly

Mika Zibanejad strelil dva góly, vrátane svojho 200. v NHL, a Pavel Bučnevič nazbieral tri asistencie, aby Rangers vyhrali svoj posledný zápas sezóny po tom, čo prehrali predošlých päť po sebe. K výhre 5:4 nad Bostonom pomohli gólmi aj K’Andre Miller, Alexis Lafreniere a Vitalij Kravcov. Keith Kinkaid kryl 28 z 30 striel a v 49. minúte utrpel zranenie. Igor Šeťorkin následne kryl sedem striel z deviatich. Svoj 200. gól v kariére strelil aj David Pastrňák. Okrem neho skórovali aj Nick Ritchie, Brad Marchand a Patrice Bergeron, kým Tuukka Rask inkasoval päť gólov z 23 striel. Bruins prišli o šesťzápasovú bodovú sériu a Islanders sa podarilo stiahnuť ich náskok na treťom mieste divízie na jeden bod. „Medvede“ však majú zápas k dobru.

Pekný bekhend v podaní Lafrenierea:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad, 2. P. Bučnevič, 3. A. Fox (všetci NYR)

NYI - NJD 5:1

Islanders sa udržali v hre o tretie miesto v divízii

Brock Nelson strelil dva góly a Islanders porazili new Jersey 5:1, aby si udržali nádeje na obsadenie tretieho miesta vo Východnej divízii. Mathew Barzal zaznamenal gól a asistenciu, Kyle Palmieri si ukončil 12-zápasovú sériu bez gólu a skóroval aj Jordan Eberle, aby si newyorský tím ukončil trojzápasovú sériu prehier. Pomohol k tomu aj Iľja Sorokin, ktorého z 24 striel prekonal len Andreas Johnsson. Mackenzie Blackwood urobil 22 zákrokov a Devils prišli o šancu vyhrať tretí zápas po sebe. Pre Islanders išlo o posledný zápas základnej časti v Nassau Coliseum. V budúcej sezóne bude ich domovom nová USB Arena.

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson, 2. L. Komarov, 3. M. Barzal (všetci NYI)

PIT - BUF 1:0

Lagace vychytal nulu, Penguins si zaistili divízny titul

Pittsburgh si futbalovým víťazstvom nad Buffalom zaistil prvé miesto vo Východnej divízii pred Washingtonom. Maxim Lagace vo svojom prvom zápase v NHL od 1. februára 2019 zneškodnil všetkých 29 striel, aby vychytal svoju prvú nulu v kariére. O výhre 1:0 rozhodol Jeff Carter, ktorý ako jediný našiel recept na Michaela Housera. Ten inak urobil 22 zákrokov. Penguins vyhrali tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Lagace (PIT), 2. J. Carter (PIT), 3. M. Houser (BUF)

NSH - CAR 3:1

Nashville si zaistil play-off na úkor Dallasu

Nashville mal v tejto sezóne proti Caroline bilanciu 0-5-1. Teraz mu však išlo aj o play-off. Po víťazstve 3:1 ho ma isté na úkor Dallasu a aj v prvom kole narazí na Hurricanes. Tých v sobotu zdolal aj vďaka dvom gólom Lukea Kunina a 21 zákrokom Juuseho Sarosa. Mikael Granlund zaznamenal dve asistencie a Erik Haula uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Jediný gól Hurricanes vsietil Morgan Geeke, kým Alex Nedeljkovic kryl 27 z 29 striel. Carolina prišla o 13-zápasovú bodovú sériu. Oba tímy sa pred sériou v play-off stretnú ešte raz v základnej časti. Hurricanes by mohol chýbať Jaccob Slavin, ktorý sobotný duel nedohral pre zranenie dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. L. Kunin, 2. J. Saros, 3. M. Granlund (všetci NSH)

WPG - OTT 2:4

Stützle doviedol s hetrikom Senators k výhre nad Jets

Tim Stützle strelil svoj prvý hetrik v NHL, aby doviedol Ottawu k výhre 4:2 nad trápiacim sa Winnipegom, ktorý prehral ôsmy zápas z posledných deviatich. Connor Brown otvoril skóre zápasu a pridal dve asistencie, Filip Gustavsson predviedol 27 zákrokov a Senators vyhrali piaty zápas z posledných šiestich, v ktorých zakaždým bodovali. Connor Hellebuyck kryl 19 striel z 22, zatiaľ čo Mason Appleton a Mark Scheifele strelili góly Jets. Scheifele, ktorý pridal aj asistenciu, dosiahol svoj 200. gól v NHL.

Hviezdy duelu: 1. T. Stuetzle (OTT), 2. F. Gustavsson (OTT), 3. M. Scheifele (WPG)

MIN - ANA 4:3 PP

Rask rozhodol o výhre nad Ducks v poslednom zápase Millera

Victor Rask skóroval v tretej minúte predĺženia, aby Minnesota zdolala Anaheim 4:3 a posunula sa na druhé miesto Západnej divízie. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov viedli aj góly Jareda Spurgeona, Ryana Hartmana a Nicka Bonina z normálneho hracieho času, ako aj 19 zákrokov Cama Talbota a dve asistencie Kirilla Kaprizova. Minnesota bodovala v šiestom zápase po sebe, kalifornský tím v treťom. Bod mu zaistil 26 sekúnd pred koncom tretej tretiny Max Comtois, ktorý nadviazal na góly Rickarda Rakella a Trevora Zegrasa. Ryan Miller urobil 21 zákrokov a dočkal sa ovácií v stoji. Bol to jeho posledný zápas kariéry.

Ovácie pre Ryana Millera:

Hviezdy duelu: 1. V. Rask (MIN), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. R. Miller (ANA)

VGK - STL 4:1

Smith doviedol s hetrikom Vegas k výhre nad Blues

Reilly Smith strelou do prázdnej brány spečatil nie len výhru Vegas 4:1 nad St. Louis, ale aj svoj prvý hetrik v NHL. Gól v oslabení strelil Chandler Stephenson a Marc-Andre Fleury kryl 20 striel, aby Golden Knights vyhrali tretí zápas po sebe. Jediný gól Blues vsietil Colton Parayko, kým Ville Husso kryl 25 z 28 striel. St. Louis prehralo tretí zápas po sebe a prišlo aj o svoju osemzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. Ch. Stephenson, 3. A. Martinez (všetci VGK)

LAK - COL 2:3

Toews dvojgólový pri výhre Avalanche nad Kings

Devon Toews strelil dva góly a Colorado zdolalo Los Angeles pomerom 3:2, aby vyhralo piaty zápas z posledných šiestich. Cale Makar tiež skóroval a pridal asistenciu, Andre Burkovsky zaznamenal dve asistencie, aby bodoval v piatom zápase po sebe, a Jonas Johansson urobil 16 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Sean Walker a Rasmus Kupari, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Calvin Petersen opustil duel s 27 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. D. Toews (COL), 2. C. Makar (COL), 3. R. Kupari (LAK)

SJS - ARI 4:5 PP

Kessel rozhodol o úspešnom uzavretí sezóny

Phil Kessel vo svojom 900. odohranom zápase bez prestávky skóroval v presnom strede nadstaveného času, aby rozhodol o výhre Arizony 5:4 nad San Jose. V normálnom hracom čase ešte nazbieral dve asistencie. Coyotes ukončili sezónu dvoma výhrami po sebe aj vďaka dvom gólom Christiana Dvoraka, presným zásahom Jana Jeníka a Conora Garlanda i 44 zákrokom Adina Hilla. Toho prekonali Rudolfs Balcers, Kevin Labanc, Timo Meier a 49 sekúnd pred koncom tretej tretine Alexander Barabanov. Alexej Melničuk urobil pri svojom prvom štarte v NHL 27 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (ARI), 2. Ch. Dvorak (ARI), 3. K. Labanc (SJS)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 18:17 0 0 0 -1 0 4 1
R. Pánik (DET) 17:44 0 1 1 0 0 3 0
T. Tatar (MTL) 16:11 0 0 0 -1 0 2 1
E. Černák (TBL) 23:40 0 0 0 -2 2 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies