Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Konečný preddraftový rebríček CSS zahŕňa aj 12 Slovákov

Centrálna skautingová agentúra (CSS) vo štvrtok zverejnila konečné rebríčky nádejí, ktoré budú tímom k dispozícii na tohtoročnom vstupnom drafte NHL. Nechýbajú medzi nimi aj slovenské mená.

Samuel Hlavaj zo Sherbrooke (QMJHL) bude tímom k dispozícii opäť, ale tentoraz nie je v rebríčku tak vysoko. Medzi brankármi zo Severnej Ameriky, ktorý vedie Sebastian Cossa z Edmontonu (WHL), mu patrí 17. miesto. Medzi brankármi z Európy zástupcu nemáme. Na čele je Jesper Wallstedt zo švédskej Luley.

Rebríčky (PDF): Brankári zo Sev. Ameriky | Brankári z Európy

Na prvých troch miestach rebríčka korčuliarov zo Severnej Ameriky nájdeme dvoch zástupcov Michiganskej univerzity – prvý je obranca Owen Power, tretí center Kent Johnson. Medzi nich sa vsunul center Mason McTavish z Peterborough (OHL).

Článok pokračuje pod reklamou

Medzi 224 hráčov slovenské meno nenájdeme, čo je vzhľadom na pandémiu a s ňou súvisiace opatrenia pochopiteľné. Na siedmom mieste je však obranca Brandt Clarke, ktorý v tomto ročníku hrával za Nové Zámky v najvyššej slovenskej lige.

V európskom rebríčku 150 najväčších nádejí, ktorý vedie švédsky krídelník William Eklund pred krajanom, obrancom Simonom Edvinssonom, je zvyšných 11 Slovákov. Najvyššiu pozíciu obsadil obranca výberu Slovenska do 18 rokov Šimon Groch, ktorý figuruje na 42. mieste.

Do prvej stovky sa dostali aj obranca výberu Slovenska do 18 rokov Šimon Bečár (59. miesto), útočník Karlových Varov Róbert Bačo (66.) a útočník slovenskej osemnástky Marek Šramaty (92.). Na ďalších miestach figurujú útočník Maroš Jedlička (123.), obranca Adrián Zubák (124.), útočník Jakub Demek (129.), útočník Dávid Hajnik (132.), obranca Samuel Socha (145.), obranca Šimon Miklovič (146.) a útočník Tim Danielčák (148.).

Rebríčky (PDF): Korčuliari zo Sev. Ameriky | Korčuliari z Európy

Vstupný draft sa tento rok uskutoční 23. a 24. júla.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies