Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 3. tr.
EDM
4
LAK
4
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Správy z NHL

V druhom semifinále nás čaká súboj Dávida s Goliášom

V nedeľu odštartovalo semifinálové kolo v tohtoročnom play-off NHL súbojom, v ktorom nenasadený tím zdolal favorita série. V podobný výsledok bude dúfať aj Montreal, ktorý bude v sérii proti Vegas v pozícii Dávida, ktorí sa postaví Goliášovi.

Tímy sa z pochopiteľných príčin v tejto sezóne nestretli ani raz a aj v rámci play-off sa stretnú premiérovo. Pôjde o súboj elitného tímu, ktorý len chlp delil od Prezidentovej trofeje, a outsidera, ktorého takmer každý odpisoval v prvom i druhom kole po tom, čo do play-off postúpil s najmenším počtom bodov. Náboj sérii dodá Max Pacioretty, ktorý strávil v Montreale prvé roky svojej kariéry.

Jeho Vegas má za sebou náročnú cestu do tretieho kola, keď v prvom kole potrebovalo sedem zápasov na vyradenie Minnesoty a v druhom narazilo na najlepší tím základnej časti, Colorado. Vyradilo ho v šiestich dueloch a po tretíkrát za štyri roky existencie sa dostalo do finálnej štvorky.

Canadiens to tiež nemali ľahké, keď v prvom kole narazili na najlepší tím Severnej divízie a po štyroch zápasoch prehrávali s Torontom 1:3 na zápasy. Nakoniec však sériu otočili a momentálne ťahajú sedemzápasovú víťaznú sériu, keď si v druhom kole poradili s Winnipegom v štyroch stretnutiach.

Článok pokračuje pod reklamou

O tom, kto vyhrá prvý boj medzi americkým a kanadským tímom v sezóne majú bookmakeri jasno. Papierovým favoritom sú Golden Knights a ich súpera sa aj do tretice bude pokúšať vymaniť z pozície outsidera. Proti tímu z Nevady sa mu v minulých rokoch darilo, keď vyhral päť zo šiestich vzájomných duelov základnej časti.

Tímy by od seba nemohli byť vzdialenejšie. Vegas viedlo ligu s 40 výhrami a gólovým diferenciálom +67, pričom s 82 bodmi zdieľalo vedenie s Avalanche. Z tímov play-off získal Montreal najmenej výhier (24) i bodov (59) a mal aj najhorší gólový diferenciál (-9).

Oba tímy majú spoločné, že sa môžu oprieť o svojich brankárov. V sérii uvidíme súboj dvoch kanadských velikánov, Marc-Andre Fleuryho a Careyho Pricea, ktorí sa radia k adeptom na Conn Smythe Trophy.

Okrem silného bránkoviska sa tímu môžu rovnať aj svojou defenzívou. Kým Vegas s ňou bolo najlepšie v základnej časti, Montreal v play-off. Hoci ide o silnú stránku Canadiens, v porovnaní s Golden Knights nemožno povedať, že by v nej mali výhodu.

Ofenzíva je časť, v ktorej získavajú Golden Knights oproti svojmu rivalovi najviac. Oba tímy majú útoky, ktoré dokážu umlčať najlepších hráčov súpera a oba majú útok pomerne vybalansovaný, no favorizovaný tím ma väčší ofenzívny potenciál.

Na lavičke má tím z Nevady tiež výhodu, keďže Peter DeBoer je podstatne skúsenejší ako Dominique Ducharme, ktorý je stále v pozícii dočasného trénera. Vegas netrápia ani žiadne významné zranenia, kým Canadiens chýbajú Jeff Petry, Jon Merrill a Jake Evans. „Rytieri“ dokážu súperom narobiť problémy kombináciou tvrdosti a sily.

Ani jeden tím sa nemôže pochváliť údernými presilovkami, no Montreal má značnú výhodu vo svojich oslabeniach. Nie je len úspešní v bránení, ale dokáže v nich aj strieľať góly. Celkovo je však ťažké veriť, že Canadiens postúpia do finále po prvýkrát od roku 1993, keď proti nim stojí tím kalibru Golden Knights. Už dvakrát však „Habs“ ukázali, že v NHL nemožno odpisovať nikoho. Podarí sa im to do tretice?

Golden Knights vs. Canadiens
8-5
Bilancia v play-off
8-3
3,08
Priemer strelených gólov na zápas
2,55
2,38
Priemer inkasovaných gólov na zápas
2,33
14,3%
Úspešnosť presiloviek
18,8%
71,4%
Úspešnosť oslabení
90,3%
M-A Fleury
92,3% úsp.zákr.
GAA 1,91
Brankári
C. Price
93,5% úsp.zákr.
GAA 1,97
W. Karlsson
11 bodov
Najproduktívnejší hráč
T. Toffoli
10 bodov
J. Marchessault
6 gólov
Najlepší strelec
4 hráči
4 góly
A. Pietrangelo
W. Karlssonrn
7 asistencií
Najlepší nahrávač
E. Staal
T. Toffolirn
6 asistencií



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies