Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Zmluva v NHL prináša so sebou aj zodpovednosť, tvrdí Kňažko

Nádejný slovenský obranca Samuel Kňažko sa v 18 rokoch predstavil na svojich prvých seniorských majstrovstvách sveta. Po nich sa dočkal podpisu trojročnej nováčikovskej zmluvy s tímom Columbus Blue Jackets. Tá ho potešila, no predstavuje pre neho aj novú výzvu.

„Prvé dni po podpise kontraktu s „modrokabátnikmi“ mi akoby nedochádzalo, čo sa vlastne stalo. Bojoval som o takú šancu a zrazu som mal kontrakt na stole. Stačilo už len podpísať… Keď sa mi to rozležalo v hlave, pochopil som, že je to aj zodpovednosť. Bude na mne viac očí a musím podávať aj lepšie výkony,“ skonštatoval Kňažko pre denník Šport.

Rodák z Trenčína si vlani splnil prvý cieľ, keď si ho tím z Ohia vybral v treťom kole draftu z celkového 78. miesta. Po podpise zmluvy bude bojovať o presadenie sa v najlepšej lige sveta. Rád by sa Blue Jackets ukázal v dobrom svetle už počas rozvojového kempu, pred ktorým ešte navštívi Fínsko, kde pôsobí v drese TPS Turku.

„Určite by som sa chcel dostať na rozvojový kemp do Columbusu, ktorý bude asi v septembri. Pokiaľ ma teda TPS pustí. Aj v Turku boli radi, že som podpísal nováčikovský kontrakt s klubom NHL,“ povedal Kňažko.

Šikovný mladík dúfa, že po vydarenej sezóne 2020/21 získal aj miesto v základnej zostave seniorského tímu TPS po tom, čo posledné tri sezóny strávil v tom juniorskom. Uvedomuje si však, že to nakoniec bude len na ňom, a preto už aj začína s prípravou na nový ročník. Vo Zvolene začne chodiť trikrát týždenne už aj na ľad. rn




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies