Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Černák skóroval a bol hviezdou prvého finálového duelu

V pondelok začalo v kanadsko-americkej NHL finále Stanleyho pohára. Lepšie doň vstúpil favorit z Tampy, ktorému k výhre 5:1 nad Montrealom pomohol aj slovenský obranca Erik Černák.


Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 1
1
2
3
Stav série
 Tampa Bay Lightning
1
1
3
5
•••
 Montreal Canadiens
0
1
0
1
••••
Podrobné štatistiky

Nikita Kučerov strelil dva góly a pridal asistenciu, Brayden Point nazbieral tri asistencie a Tampa Bay zdolala Montreal 5:1 v otváracom zápase finále Stanleyho pohára. Skóre stretnutia otvoril Erik Černák, ktorý strelil svoj prvý gól v play-off v kariére. Po ňom sa do čierneho trafili aj Yanni Gourde a Steven Stamkos. Andrej Vasilevskij čelil len 19 strelám, z ktorých ho prekonal len Ben Chiarot – po strele, ktorá sa do brány odrazila od domáceho obrancu. Carey Price opustil zápas s 21 zákrokmi. Černák ho dokopy ohrozil trikrát. Slovenský obranca odohral 19 minút a 3 sekundy, počas ktorých zaznamenal aj jeden blok, dva plusové body a tri bodyčeky. Odsedel si aj dve minúty na trestnej lavici za tvrdosť. Jeho tím bude hostiť aj druhý zápas finále, ktorý sa odohrá v stredu. Tomáš Tatar za hostí nenastúpil. Nehral ani Joel Armia, ktorý letel do Tampy pred zápasom súkromným lietadlom. V zostave ho nahradil Jake Evans, pre ktorého to bol prvý duel od otrasu mozgu. Duel nedohral domáci Alex Killorn, ktorý v tretej tretine absolvoval len jedno striedanie.

Yanni Gourde a jeho víťazný gól:

Úvod zápas priniesol rýchly hokej a oba tímy sa dostali k ohrozeniu brány. V siedmej minúte sme sa dočkali aj prvého gólu. Po rýchlom útoku poslal Palát puk pred bránu, kde si nakorčuľoval Černák a puk len pekne usmernil za chrbát Pricea. Domáci po góle pokračovali v aktivite, no hostia sa im postupne snažili vyrovnať. Cez domácu obranu sa im však presadzovalo ťažko a nakoniec sa znovu viac k hre dostávali hráči v modrom. Tých spomalilo vylúčenie Goodrowa v 16. minúte, ktoré Canadiens nevyužili ani na aspoň jednu strelu na bránu. Presilovku si vyskúšali aj Lightning, ktorý mali možnosť hrať ju na prelome tretín po krosčeku Chiarota.

Článok pokračuje pod reklamou

Černákov prvý gól v play-off:

Presilovka zostala tiež nevyužitá a ani v druhej tretine sa Canadiens nedarilo nájsť odpoveď na domácu obranu. Stamkos pritom už v 24. minúte mohol zvýšiť na 2:0, no jeho šancu eliminovala lapačka Pricea. O dve minúty neskôr však už bol stav 2:0 realitou, keď zakončenie Colemana z rýchleho protiútoku tečoval pred bránou stojací Gourde. Z hostí krátko na to pohrozil Gallagher, ale Tampa mala stále viac z hry. V 38. minúte však napriek tomu inkasovala, ale smolne. Chiarot vypálil puk k bráne , ten sa odrazil od Cirelliho k McDonaghovi a od jeho korčule za chrbát Vasilevského.

Prvá tretina nám priniesla jeden gól, druhá dva, tretia tri. Už po dvoch minútach od jej začiatku obnovil dvojgólové vedenie Kučerov, ktorému tentoraz pomohol domáci Chiarot. Ten sa snažil nahodený puk dostať do bezpečia, no namiesto toho skončil za Priceom. V 47. minúte došlo k šarvátke, po ktorej boli vylúčený Černák a Staal. Hra štyroch proti štyrom nepriniesla žiadnu veľkú šancu. V 52. minúte vyhral Point vhadzovania a Kučerov strelou spoza kruhov zvýšil už na 4:1. V 54. minúte bol vylúčený Coleman za hrubosť, no Canadiens presilovku nevyužili a krátko po jej skončení museli hrať v oslabení po faule Kotkaniemiho. Domáci po hrubosti Edmundsona následne hrali krátko aj piati proti trom. Nakoniec využili len štandardnú presilovku, keď sa v 59. minúte presadil strelou z prvej po prihrávke Kučerova kapitán Stamkos.

Andrej Vasilevskij
Carey Price
60:00 18/19 60:00 22/27
Curtis McElhinney
Jake Allen
- - - -

Tampa vyhrala doma štvrtý zápas po sebe. ... Point bodoval v šiestich finálových zápasoch po sebe. Z aktívnych hráčov to dokázali aj Jevgenij Malkin a Ryan O’Reilly. Polsednú sedemzápasovú sériu ťahal Sergej Fiodorov (1998-2002). ... Kotkaniemi asistoval a stal sa tak šiestym hráčom v histórii Canadiens, ktorý bodoval vo finále vo veku 20 alebo menej rokov. ... Gourde je druhým rodákom z Quebecu, ktorý skóroval vo finále gól Montrealu za posledných 41 rokov. Tým druhým je Luc Robitaille. ... Tímy, ktoré vo finále vyhrajú prvý zápas, získajú Stanleyho pohár v 75,3 % prípadov. Poslední traja šampióni však otvárací zápas prehrali.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. B. Point, 3. E. Černák (všetci TBL)

Jon Cooper, tréner Lightning: „Séria má ešte ďaleko od konca. Určite je tu miesto pre zlepšenie, pretože si myslím, že toho máme v sebe viac. Tím, ktorý prehrá prvý zápas, na vás určite zatlačí a my musíme byť lepší, ako sme boli dnes večer.“

Jeff Petry, obranca Canadiens: „Je to jeden zápas sedemzápasovej série, takže musíme urobiť to, čo sme urobili vo Vegas a odraziť sa. Pozrieme si nejaké videá, aby sme vedeli, čo môžeme robiť lepšie. Myslím si, že každý vie, že naša snaha tam bola, ale že stále môžeme priniesť toho o trochu viac. To sme urobili aj vo Vegas a to budeme chcieť urobiť v druhom zápase.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies