Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Černák bodoval, Tampa má majstrovský mečbal

Montrealu nepomohla ani zmena prostredia, ani návrat trénera. Tampa vyhrala na jeho ľade 6:3 aj s prispením jednej asistencie Erika Černáka a do víkendu vstupuje s majstrovským mečbalom.


Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
 Montreal Canadiens
1
1
1
3
••••
 Tampa Bay Lightning
2
2
2
6
•••
Podrobné štatistiky

Tyler Johnson strelil dva góly, vrátane víťazného, aby pomohol Tampe k výhre 6:3 v prvom zápase hranom v Montreale. Lightning tak vo finálovej sérii hranej na štyri víťazné zápasy vedú už 3:0 a v pondelok budú môcť získať Stanleyho pohár. Nikita Kučerov a Victor Hedman zaznamenali po góle a asistencii, Ondřej Palát zaregistroval dve asistencie. Do čierneho sa trafil aj Jan Rutta, do prázdnej brány Blake Coleman. Andreja Vasilevského prekonali z 35 striel Philip Danault, Nick Suzuki a Corey Perry. Carey Price kryl 24 z 29 striel. Raz ho ohrozil aj Erik Černák, ktorý raz aj asistoval. A trafil aj tyčku. Slovenský obranca si z duelu odniesol aj plusový bod a štyri bodyčeky. Na ľade strávil 23 minút a 6 sekúnd. Jeho krajan, Tomáš Tatar, opäť nedostal šancu v drese Canadiens. Na ich lavičku sa po dvojtýždňovej absencii vrátil tréner Dominique Ducharme. Hostia absolvovali druhý duel po sebe bez Alexa Killorna.

Tyler Johnson a jeho víťazný gól:

Tampe vyšiel vstup do zápasu. Ako prvý otestoval Pricea po minúte hry Rutta, no neuspel. O minútu neskôr sa však český obranca už do streleckej listiny zapísal, keď strelil prvý júlový gól v histórii NHL. Následne hrali Lightning presilovku a už v štvrtej minúte svietil na obrazovke stav 2:0, keď Hedman uspel strelou od modrej. Ducharme si následne zobral oddychový čas. V piatej minúte bolo horúco pred bránou Canadiens, no tretí puk v nej neskončil. V ôsmej minúte prišla prvá veľká šanca domácich, no zakončenie Caufielda skončilo na tyčke. Domáci sa rozbiehali a v 12. minúte sa tešili aj z gólu, keď na 1:2 znížil Danault. O dve minúty neskôr si musel Price poradiť s nepríjemným tečom Paláta, od 18. minúty hral jeho tím v presile. Vyrovnať sa mu nepodarilo.

Článok pokračuje pod reklamou


Aj úvod druhej tretiny vyšiel podstatne lepšie hosťom. V jej druhej minúte obnovil dvojgólové vedenie Kučerov, ktorý pri prečíslení dvoch na brankára zužitkoval prihrávku Paláta. Pochvalu si však zaslúžil aj Černák, bez ktorého pohotovej rozohrávky by sa akcia nestala realitou. Trvalo len necelé dve minúty a obhajca titulu viedol už o tri góly, keď Joseph zakončoval prečíslenie a Price puk vyrazil pred seba, kde si ho našiel Johnson. V 26. minúte mohol skórovať aj Černák, ale trafil len tyčku. Domáci sa nevedeli dostať do hry a v 32. minúte mohli po šanci Kučerova prehrávať o štyri góly. Montreal sa snažil útočiť, ale Tampa ho dlho k ničomu nepúšťala. V 39. minúte však dodal domácim nádej Suzuki, ktorého strela z pravej strany prekĺzla pod betón Vasilevského až do brány.

Černákovo skvelé rozohranie viedlo k dôležitému gólu:

Lightning mohli streliť rýchly gól aj v tretej dvadsaťminútovke, no Maroon trafil v 43. minúte len bránkovú konštrukciu. Tampa sa viac zamerala na defenzívu a robila tým domácim problémy. V 50. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Staal, ale nezakončil nebezpečne. V 53. minúte podržal Vasilevskij pri šanci ďalšieho veterána, Perryho. V 56. minúte už prišila rana na druhej strane, keď Johnson v obkolesení hráčov v červenom dokázal zvýšiť už na 5:2. Canadiens potrebovali na zníženie len 39 sekúnd, kedy Perry zamieril presne z ťažkej pozície. V 57. minúte mohol znížiť na 3:5 Chiarot, ale Vasilevskij bol proti. No a Coleman následne pridal gól do prázdnej brány, ktorým poistil triumf obhajcu titulu.

Carey Price
Andrej Vasilevskij
59:30 24/29 60:00 32/35
Jake Allen
Curtis McElhinney
- - - -

Montreal hral domáci zápas finále Stanleyho pohára len po druhý raz mimo ikonickej haly Montreal Forum. V roku 1924 hostil Calgary Tigers z WCHL v Mount Royal Aréne a pre problémy s prírodným ľadom aj v Ottawa Auditorium. ... Jan Rutta sa stal prvým hráčom v histórii NHL, ktorý strelil gól v júli. Teraz už sme videli gól v každom mesiaci roka. Prvý júnový gól pritom strelil jeho krajan Jaromír Jágr v roku 1992. ... Victor Hedman zaznamenal 20. viacbodový zápas play-off v kariére, s čím sa mu nemôže rovnať žiaden aktívny obranca. ... Lightning sú tretím tímom za posledných 30 rokov, ktorý strelil až 14 gólov v prvých troch zápasoch finálovej série. Napodobnili Detroit (14, 1997) a Colorado (14, 1996). V modernej ére, od ročníka 1943/44, ich viac strelili len tri kluby a štyri rôzne mužstvá: Islanders (15, 1982), Bruins (16, 1970), Canadiens (16, 1973) a opäť Islanders (19, 1981). ... Tímy, ktoré v sérii play-off vedú 3:0 na zápasy, vyhrajú celú sériu v 98 % prípadov (195-4).

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson, 2. N. Kučerov, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Tyler Johnson, útočník Lightning: „Viem, aké zábavné to bolo vlani, keď sme vyhrali, a tak to chcem zažiť znova. Neviete, koľko šancí dostanete a vždy, keď sa dostanete takto blízko, skutočne to cítite. Myslím si, že ten minuloročný titul spôsobil, že chcete vyhrať ešte viac. Myslím si, že to tak cíti každý a sme skutočne nadšení. No, stále pred nami veľa práce. Musíme vyhrať ešte jeden zápas. Vieme, že ten štvrtý sa vyhráva vždy najťažšie, a budeme musieť hrať skutočne dobre.“

Philip Danault, útočník Canadiens: „Celý rok sme boli podceňovaní. Čelíme dobrému tímu. Využíva naše chyby. Musíme byť opatrní. Potrebujeme brať veci zápas po zápase, striedanie po striedaní. Potrebujeme si vyhrnúť rukávy. Nikdy sme sa nevzdávali, keď sme v sérii proti Torontu prehrávali 1:3. Môžem vám garantovať, že sa nikto z nás nevzdá teraz.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies