Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Nashvillu by sa hodil Tomáš Tatar, tvrdí Middleton

Jozef Struhár  
13.07.2021

Tomáš Tatar má za sebou tretiu sezónu v Montreale, ktorú zakončil ako zdravý náhradník počas väčšiny play-off. Všetko nasvedčuje tomu, že to bola jeho posledná sezóna v kanadskom tíme.

Slovenský útočník bol v poslednom roku svojej zmluvy a 28. júla sa bude môcť stať neobmedzeným voľným hráčom. Momentálne nie sú žiadne indície, kde by mohol zakotviť, no podľa Jeffa Middletona by sa hodil tímu, ako je Nashville Predators, ktorý sa nedávno rozlúčil s Viktorom Arvidssonom.

Pre generálneho manažéra Davida Poileho je typické, že na trhu s voľnými hráčmi hľadá zručných hráčov, ktorým poklesla hodnota. A to by mohol byť aj prípad Tatara, ktorý nehral od piateho zápasu série prvého kola proti Torontu aj napriek tomu, že bol v predošlých dvoch sezónach jedným z najlepších hráčov tímu. To umocnilo šumy, že medzi ním a trénerom alebo vedením mohlo dôjsť ku konfliktu.

Tatar v 50 zápasoch základnej časti nazbieral 30 bodov, s čím by sa zaradil na tretie miesto v bodovaní Predators. Jeho body v prepočte na 60 minút hry by pritom boli druhé najvyššie spomedzi hráčov, ktorí odohrali aspoň 200 minút.

Článok pokračuje pod reklamou

Aj jeho pokročilé štatistiky sú kvalitné a vo viacerých patril k tomu najlepšiemu, čo Montreal mal. Poukazovali pritom aj na jeho na útočníka nadpriemernú schopnosť hry v defenzíve, čo je presne to, čo by Poile a tréner Predators John Hynes privítali.

„Dokáže hnať hru lepšie ako väčšina hráčov a jeho ofenzívne štatistiky by boli jedny z najlepších, ak nie najlepšie u Predators. Samozrejme, tímy hrajú rôzne systémy, no ak Tatar dokáže hrať v útoku s Filipom Forbergom a Ducheneom, útok tímu by mohol byť o trochu nebezpečnejší a každému hráčovi by sa zlepšili čísla,“ poznamenal Middleton.

Middleton poukazuje na to, že odhadovaná hodnota novej zmluvy Tatara je okolo 5,236 milióna dolárov ročne pri trojročnej zmluve. Neprekvapilo by ho, ak by mu pri kratšej zmluve ponúkol niekto 5,5 milióna dolárov. Obavou pre tímy by však mohli byť jeho výkony v play-off, kde v posledných 15 dueloch nazbieral len tri body.

Jeho hernému štýlu tiež chýba tvrdosť, akú Predators obľubujú. No, viac negatív s ním prakticky neprichádza. Za správnu cenu by tak pre tím z Nashvillu mohol byť cennou posilou.

„Rád by som videl mladíkov, ako je Philip Tomasino, že prídu a vyslúžia si miesto v zostave. Nebol by som však ani proti získaniu talentovaného a zručného hráča, akým je Tatar, ak by bola cena správna na takej úrovni, ako sa odhaduje. Má skúsenosti, aby pomohol mladíkom pri vzostupe a poľahky by si mohol rozvinúť chémiu s niekoľkými hráčmi v zostave. Hneď príde na um Mikael Granlund,“ skonštatoval Middleton.

„So zlacneným kontraktom a potrebou nahradiť Arvidssona, by Tatar stál za šancu. Dúfam, že vedenie tímu bude minimálne komunikovať s jeho táborom, keď príde trh s voľnými hráčmi. Aj ak by jeho cena bola príliš vysoká, mohlo by byť dobrým znamením, ak by manažment bol proaktívny a zvažoval by všetky možnosti. Zruční krídelníci, ktorí dokážu konštantne bodovať, sú to, čo Predators potrebujú. Bola by pekná zmena mať tu číslo 90 lietajúce na krídle v zlatom drese a tvoriace príležitostí, ktoré by Predators bez neho negenerovali.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár znepokojuje, expert vyzýva fanúšikov: Urobíte najlepšie, ak na toto zabudneteCelebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies