Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Ak bude Černák nechránený, Seattle by nemal zaváhať

Tím Seattle Kraken bude už budúci týždeň čakať expanzný draft. Pre ostatné tímy to môže byť aj príležitosť zbaviť sa hráčov, ktorých už nechcú. Príkladom je aj Tyler Johnson z Tampy. Adam Kierszenblat však tvrdí, že nový tím NHL by si mal z tímu Lightning vybrať niekoho iného.

Johnson pochádza zo Spokane, ktoré leží v rovnakom štáte ako Seattle. Napriek tomu by však nebol pre Kraken rozumnou voľbou vzhľadom na jeho klesajúcu produkciu a päťmiliónový ročný plat.

Z útočníkov Lightning by podľa Kierszenblata bol lepšou alternatívou Mathieu Joseph, no vidí ešte troch obrancov, ktorí by dávali zmysel – Ryana McDonagha, Callana Footeho a Erik Černáka. Práve slovenský hokejista by mal byť podľa neho jednoznačnou voľbou, ak bude na expanznom drafte dostupný.

„Je nejasné, koho si Tampa bude chrániť s jej posledným miestom pre obrancu. Ak si vyberie McDonagha pred Černákom, potom by si Seattle mal uchmatnúť 24-ročného obrancu. Zmluvu má ešte na dva roky s platom 2,95 milióna dolárov, čo je krádež vzhľadom na jeho výkony. On a McDonagh tvoria defenzívny pár, ktorý je jedným z najlepších v lige. Vybrať si Černáka, ak bude dostupný, je celkom jasná vec,“ poznamenal zámorský žurnalista.

Kierszenblat pripomenul rýchlo vzostup Slováka ako fyzicky hrajúceho obrancu a označil ho za životne dôležitú súčasť tímu, ktorý získal dva Stanleyho poháre po sebe. Perfektnú voľbu pre Seattle z neho robia jeho vek, kontakt a zručnosti. Práve táto kombinácia však naznačuje, že by si ho mali „Bolts“ nakoniec chrániť.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies