Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Haláka láka významná méta. Verí, že on i Chára majú stále čo ponúknuť

Slovenský brankár Jaroslav Halák nebol dlho neobmedzeným voľným hráčom. Hneď po otvorení trhu podpísal zmluvu s tímom Vancouver Canucks, v ktorom aj v pokročilom veku chce ukázať, že stále nie je dôvod, aby myslel na koniec kariéry.

„Cítim, že mám v sebe ešte veľa hokeja. Mám už tridsaťšesť, čo je na brankára stále vek v pohode. Od tejto sezóny sa odrazí moja ďalšia budúcnosť. Potom uvidím, koľko ešte budem chytať,“ povedal Halák pre denník Šport.

Bratislavský rodák potrebuje už len 19 víťazstiev, aby pokoril métu 300 výhier v NHL ako prvý Slovák. Doteraz ju dosiahlo len 10 Európanov. Jej dosiahnutie ho bude motivovať.

„Priznám sa, že tristo víťazstiev ma láka. Mám ich 281, pár mi ich ešte chýba. Verím, že sa dostanem čo najbližšie k vysnívanému číslu a pomôžem tímu,“ prezradil Halák.

Článok pokračuje pod reklamou

Už prvým zápasom v drese Canucks dosiahne jeden rekord. Stane sa prvým alebo druhým Slovákom, ktorý v NHL nastúpi v drese siedmich tímov. Závisieť to bude od toho, či skôr bude hrať on alebo Richard Pánik, ktorý to má na Long Islande tiež na dosah.

„Ježišmária, neviem, či je to dobrá štatistika (úsmev). Verím, že túto sezónu ostanem pri siedmich a odchytám vo Vancouvri celý ročník,“ poznamenal.

Halák ukončenie svojho pôsobenia v Bostone berie ako biznis, takže už príliš nerieši, ako sa situácia vyvinula. V prvých dvoch sezónach v ňom hrával aj so Zdenom Chárom, ktorý má tiež na dosah jeden významný míľnik. Môže sa stať obrancom s najvyššom počtom zápasov v NHL. Bude si to však vyžadovať rozhodnutie pokračovať v kariére.

„Ako poznám Zdena, láka ho to. Bude to však nielen na ňom, ale aj o tom, ako sa rozhodne rodina. Dosiahol neskutočné méty. Myslím si, že sa rozhodne správne. Prajem mu veľa šťastia. Ak by si predĺžil kariéru, stále má čo dať tímom,“ skonštatoval Halák.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies