Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Čoho sa v budúce sezóne dočkajú Capitals od Fehérváryho?

Jozef Struhár  
09.08.2021

Po tom, čo vymenili Brendena Dillona a pri neistej budúcnosti Zdena Cháru, majú Capitals voľné miesto na ľavej strane obrany. Hlavným kandidátom na jeho zaplnenie je slovenský mladík Martin Fehérváry.

Generálny manažér Brian MacLellan sa na konci sezóny nechal počuť, že Fehérváry pravdepodobne v budúcej sezóne bude hrať už v NHL. Za sebou má vydarený ročník v drese Hershey z nižšej AHL, počas ktorého urobil ďalší veľký pokrok vo svojom rozvoji.

V priemere získaval 0,71 bodu na zápas, čím viedol obrancov Bears, ktorí odohrali minimálne 13 zápasov. V počte asistencií skončil v klubovom rebríčku obrancov na druhom mieste.

Ako upozorňuje aj Sammi Silberová z Washington Hockey Now, najviac zaujali Fehérváryho pokroky v defenzívnej hre. Stal sa platným hráčom do oslabení, do svojej hry pridal viac sily, nebál sa rozdávať bodyčeky, obetovať svoje telo pri blokovaní striel a dokonca zhodil aj rukavice, aby si chránil spoluhráča.

Článok pokračuje pod reklamou

Žiaden hráč nemá pred sezónou miesto isté a aj Fehérváry bude musieť očakávania naplniť. Podľa Silberovej nebude v tréningovom kempe bez konkurencie. Vydarený ročník v KHL má totiž za sebou aj ďalší mladík, Alex Alexejev.

„Ak chce získať miesto v zostave, Fehérváry bude musieť ukázať rovnaké schopnosti ako na úrovni AHL a ešte trochu lepšie. Nie je mu cudzia rýchlosť NHL. Odohral v nej šesť zápasov za Capitals v sezóne 2019/20. Fehérváry má aj bohaté skúsenosti z medzinárodnej scény, takže v 21 rokoch dokáže hrať proti starším hráčom,“ poznamenala zámorská novinárka.

„Celkovo je Fehérváry silným obrancom, ktorý sa dokáže vyhýbať chybám, narúša akcie súpera a hrá agresívny, fyzický hokej. Môžeme od neho očakávať, že pod Peterom Lavioletteom ešte zlepší svoju schopnosť práce s pukom. Už teraz je však pozoruhodným korčuliarom a nahrávačom, takže by to pre slovenského obrancu mal byť vítaný prechod.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies