Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Top 10 draftových nádejí z Hlinka-Gretzky Cupu. Sú tam aj 4 Slováci

Draft v NHL v budúcom roku bude plný talentu a nedávny Hlinka-Gretzky Cup na Slovensku a v Českej republike to plne ukázal. Steven Ellis z The Hockey News sa pokúsil vybrať z účastníkov najlepších 10 hráčov, ktorí môžu byť v roku 2022 draftovaní.

Čo je potešujúce, do výberu sa dostali aj štyria Slováci. A to ďalší, útočník Peter Repčík, sa dostal medzi sedem hráčov, ktorí stáli za zmienku. Spoločnosť mu tam robili aj Iľja Rogovskij (RUS), Jiří Kulich (CZE), Cole Knuble (USA), Sergej Ivanov (RUS), Filip Bystedt (SWE) a Jonathan Lekkerimäki (SWE).

Poďme však už k 10 najväčším nádejam z Hlinka-Gretzky Cupu pre draft 2022:

Šimon Nemec, O, Slovensko„V tomto bode je už takmer isté, že Nemec bude draftovaný v NHL v prvej päťke a jeho výkony na Hlinka-Getzky Cupe ukázali opäť viac, prečo tomu tak bude. Nikdy nemal voľný deň napriek náročnému rozpisu turnaja. V bodovaní obrancov skončil druhý so šiestimi bodmi, pričom často viedol tímovú presilovku alebo posielal útočníkov do únikov. Chladnokrvný, pokojný a pripravený, Nemec podal konzistentné výkony a bol veľkým dôvodom, prečo Slovensko získalo historické striebro,“ skonštatoval Ellis.

Článok pokračuje pod reklamou

Juraj Slafkovský, Ú, Slovensko„Dvorský určite získal najviac pozornosti za svoje pozoruhodné čísla, ale Slafkovský bol rovnako dobrý v nabudenom slovenskom tíme. Občas mal tendenciu vzdialiť sa bráneniu, ale stále je tu reč o celkovej top nádeji. S troma gólmi a deviatimi bodmi skončil druhý v bodovaní útočníkov, ktorí budú dostupní na drafte, pričom bol tiež hnacou silou slovenského top útoku. Vysoký Slafkovský podal znamenitý výkon za Slovensko na juniorských MS v Alberte a bude dôležitým členom tímu so štvrťfinálovými ambíciami aj v tomto roku,“ uviedol Ellis.

Ivan Mirošničenko, Ú, Rusko – po vydarenom svetovom šampionáte do 18 rokov sa pomohol Rusku k zlatu na turnaji deviatimi bodmi, ktoré nazbieral v piatich dueloch. Ide o jedného z najnebezpečnejších strelcov svojej draftovej triedy.

Rastislav Eliáš, B, Slovensko„Okrem finálového zápasu proti tímu, od ktorého sa zlato čakalo najviac, bol Eliáš oporou Slovenska. Takmer dosiahol čisté konto v semifinále proti Fínsku a podal výborné výkony proti USA a Švédsku. A to ako jediný brankár na turnaji odchytal všetky zápasy. Eliáš, ktorý by mal pricestovať do Spojených štátov, aby hral za Green Bay Gamblers z USHL, je jedným z lepších brankárov draftovej triedy 2022, hoci je stále skoro. Pri jeho dobrej postave má Eliáš v sebe to, čo potrebuje kvalitný brankár, a jeho príchod do Štátov by mu mal významne pomôcť v rozvoji,“ myslí si Ellis.

Mattias Hävelid, O, Švédsko – v každom zápase patril medzi najlepších hráčov Švédska a dokonca viedol obrancov dostupných na budúcoročnom drafte s dvoma gólmi a ôsmimi bodmi. Je to ohromný korčuliar so silnými ofenzívnymi inštinktmi. Dokáže režírovať presilovky.

Ruslan Gazizov, Ú, Rusko – ako tvorca hry vyprodukoval sedem asistencií a 10 bodov, aby bol najproduktívnejším hráčom z tých, ktorí budú dostupní na drafte 2022. Vkladajú sa do neho veľké nádeje a mohol by skončiť v prvej desiatke draftu.

Liam Öhgren, Ú, Švédsko – turnaj skončil so štyrmi gólmi a siedmimi bodmi. Bol hnacím motorom svojej formácie a vytvoril niekoľko únikov. Keď sa ešte zlepší v defenzíve, bude to meno, ktoré treba sledovať.

Joakim Kemell, Ú, Fínsko – bol svetlým bodom mužstva, ktoré na turnaji skončilo štvrté. Zaujala jeho strela, vďaka ktorej päť z jeho šiestich bodov tvorili góly. Je to skutočný strelec, no dokáže svojím dôrazom donútiť súpera aj k chybám.

Filip Mešár, Ú, Slovensko„Mešár vždy v slovenskom drese podával dobré výkony a ani teraz tomu nebolo inak, keď dosiahol osem bodov za dva góly a šesť asistencií. Svoju hodnotu v slovenskom mužstve plnom talentu ukázal ako tvorca hry, pričom pomáhal najmä Slafkovskému generovať škody pred súperovou bránou. Ako šestnásťročný hral proti mužom v najvyššej slovenskej lige a dokonca odohral aj dva zápasy na juniorských MS – túto zimu tam zohrá významnejšiu úlohu,“ poznamenal Ellis.

Kasper Kulonummi, O, Fínsko – nepatrí k žiarivým hráčom, no jeho vplyv na Fínsko bol nepopierateľný. Medzi obrancami dostupnými na drafte skončil tretí v bodovaní a dve asistencie si pripísal aj v zápase o bronz. Je to dobrý obranca schopný tvoriť hru.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies