Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Hviezda Seattlu priznala: Mám za sebou najťažší rok môjho života

Útočník Jaden Schwartz sa na začiatku minulej sezóny ocitol na križovatke po nečakanej smrti jeho otca. Tá ho nakoniec ovplyvnila aj na ľade.

„Ani som nevedel, či sa vrátim,“ povedal Schwartz pre The Athletic. „Tento uplynulý rok bol celkom ťažký pre mňa i moju rodinu. Nemal som tak veľa motivácie na hranie a skutočne som nemal čas na trénovanie.“

Okrem smrti otca sa musel rodák zo Saskatchewanu doma vyrovnávať aj s karanténou.

„Bolo toho na mňa veľa. Nebol som na veľmi dobrom mieste. Je ťažké opustiť vašu rodinu a priateľov, nebyť tam pre nich a nemať ich ani okolo seba,“ priznal.

Článok pokračuje pod reklamou

Hoci Schwartz vlani nastúpil za St. Louis Blues, takmer sa rozhodol, že ročník vynechá a príde o 4 milióny amerických dolárov. Nakoniec však chcel pomôcť svojím spoluhráčom.

„Chcel som tam byť pre mojich spoluhráčov. Vedel som, že moja mama a rodiny si užíva sledovanie toho, ako hrám hokej, a môj otec by odo mňa chcel, aby som sa vrátil a hral. Z väčšej miery som to urobil pre nich, ale nebolo to ľahké. Myslím si, že spoluhráči vedeli, že som nebol v 100% stave,“ povedal.

Schwartz nakoniec ukončil svoju poslednú sezónu v St. Louis so ziskom ôsmich gólov a 21 bodov v 40 stretnutiach. Trápilo ho aj zranenie brušného svalstva a v play-off nebodoval.

„Snažil som sa urobiť, čo som mohol, ale mentálne a fyzicky som nebol na tom tak, ako som potreboval byť. Bol to najťažší rok môjho života. Viem, že u Blues som nekončil dobre a trápi ma to, no mentálne som vôbec nebol pripravený na tú sezónu,“ poznamenal.

Po tom, čo prvých desať sezón strávil v St. Louis, je dvadsaťdeväťročný hokejista pripravený na novú kapitolu v Seattli, s ktorým podpísal päťročnú zmluvu za 27,5 milióna amerických dolárov.

„Teraz sa mi darí omnoho lepšie. Mentálne som na lepšom mieste a bol som schopný trénovať. Cítim sa znovu sviežo. Seattle je také dobré mesto, že je dosť špeciálne byť súčasťou ich expanzného tímu,“ dodal Schwartz.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies