Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Správy z NHL

Preview Západnej konferencie pred štartom sezóny 2021/22

Po prvýkrát v histórii môžeme skonštatovať, že sa pozeráme na dve šestnásťčlenné konferencie. Po predsezónnom preview Východnej konferencie sa poďme pozrieť na tú Západnú, ktorej súčasťou bude aj nový tím na mape NHL.


Pacifická divízia

Vegas už nebude najmladším tímom Pacifickej divízie, no stále bude jej top favoritom. Zaujímavé bude sledovať, ako sa bude dariť nováčikovi zo Seattlu, ktorý si v lete nevyskladal najhoršie mužstvo. Stále však bude patriť do skupiny tímom, od ktorých sa veľké úspechy pri súhre okolností nečakajú. Podobne je na tom Calgary. Vancouver bude čiernym koňom divízie a kalifornské tímy sa pravdepodobne pobijú o poslednú pozíciu, hoci najmä u Kings vidieť zmenu trajektórie k lepšiemu. Nezabudli sme na niekoho? Edmonton bude chcieť získať divízny titul, ale bude mať na Golden Knights, ktorí svoje úspechy nestavajú na pár hráčoch? Divízia sa na papieri javí ako relatívne najslabšia.

ANAHEIM DUCKS

Základná časť 2020/21: 17-30-9 (8. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: G. Pateryn
Kľúčové odchody: R. Miller, D. Backes, D. Heinen, C. Rowney
Slováci v tíme: -

Článok pokračuje pod reklamou

Vlani bol tím najhorší v strieľaní gólov. V tomto smere musia zabrať najmä mladíci. Veľké očakávania sú u Trevora Zegrasa. Vplyv na výsledky tímu bude mať tempo pokroku, ktorý bude robiť mladé jadro, a to, či John Gibson bude Johnom Gibsonom. S play-off to bude veľmi ťažké a opäť sa od kalifornského tímu očakávajú skôr nižšie pozície. Ducks sa jednoducho teraz zameriavajú skôr na budúcnosť.

CALGARY FLAMES

Základná časť 2020/21: 26-27-3 (5. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: B. Coleman, N. Zadorov, T. Lewis, E. Gudbranson, B. Richardson, D. Vladař
Kľúčové odchody: M. Giordano, J. Leivo, D. Simon, D. Ryan, D. Rittich
Slováci v tíme: -

Mnoho ľudí sa pýta, kam smeruje tento tím. Nezdá sa, že by sa tím významne zlepšil a vyzerá to tak, ako by generálny manažér dúfal, že sa veci vyriešia samé. Cieľom tímu bude návrat do play-off a cestičky by tam byť mohla. Ak by si však tím neudržal nádeje do prestupovej uzávierky, mohlo by prísť napríklad k výmene Johnnyho Gaudreua alebo iných členov jadra?

EDMONTON OILERS

Základná časť 2020/21: 35-19-2 (2. miesto v divízii)
Play-off 2021: 1. kolo
Kľúčové príchody: Z. Hyman, D. Keith, W. Foegele, C. Ceci, D. Ryan
Kľúčové odchody: A. Larsson, E. Bear, C. Jones, J. Neal, D. Kulikov, J. Khaira
Slováci v tíme: -

Holland sa snažil nájsť pomoc pre McDavida a Draisaitla, a tak prišiel Zach Hyman. Majstrovské skúsenosti zase so sebou priniesol Duncan Keith. Tím chce konečne uspieť aj v play-off. Očakávať môžeme dominantnú základnú časť útočného super dua, no úspech klubu bude záležať aj na defenzíve a na tom, či veterán Mike Smith zažije ďalší vydarený ročník. Play-off by malo byť v Pacifickej divízii istotou, ak Smith nesklame a tím nepostihnú zranenia. Aké dlhé však bude, to je vo hviezdach.

LOS ANGELES KINGS

Základná časť 2020/21: 21-28-7 (6. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: P. Danault, V. Arvidsson, A. Edler
Kľúčové odchody: K. MacDermid, M. Luff
Slováci v tíme: -

Tím so starnúcim jadrom získal Phillipa Danaulta, Alexa Edlera a Victora Arvidssona, aby podávali výkony v najbližších rokoch, kým sa nerozvinú mladíci. Tých má tím dosť. Zaujímavé bude sledovať Quintona Byfielda, niekdajšiu dvojku draftu. Prelom môžu zažiť aj iní mladíci, ako Vilardi či Kaliyev. Táto sezóna bude o raste, no tím by mohol trápiť protivníkov a v Pacifickej divízii by preň mohla existovať cesta za príjemným prekvapením. Zabrať však musia aj veteráni.

SAN JOSE SHARKS

Základná časť 2020/21: 21-28-7 (7. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: A. Hill, J. Reimer, A. Cogliano, N. Bonino
Kľúčové odchody: M. Jones, R. Donato, D. Dubnyk
Slováci v tíme: -

Leto prinieslo ďalšie kontroverzia ohľadom Evandera Kanea, ktoré by mohlo vplývať na kabínu, v ktorej ho spoluhráči nechcú a kým je pod vyšetrovaním, k tímu sa nepripojí. Tím ma päť hráčov platom nad 7 miliónov dolárov sa vekom nad 30 rokov. Ak veteráni objavia fontánu mladosti, mohli by Sharks v slabej divízii pomýšľať na play-off. Reálne sa to však neočakáva. Zaujímavé bude sledovať, ako dopadne nové bránkovisko a aká bude budúcnosť Tomáša Hertla.

SEATTLE KRAKEN

Základná časť 2020/21: -
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: celé mužstvo
Kľúčové odchody: -
Slováci v tíme: -

Jeden nováčik už v inauguračnej sezóne prekvapil. Seattle však nevyzerá, že by mohol pomýšľať na úspech, ktorý zažilo Vegas. Nevyzerá to však ani na tragédiu. Tímy by proti Kraken mohli mať problém so strieľaním gólov. Rovnaký problém by však mohol mať aj samotný Seattle. Ak brankári tím podržia a obrana potvrdí očakávania, v slabej divízii by to mohlo byť koketovanie s play-off. Stále má dosť miesta pod stropom, no otázne je, či sa Ron Francis bude usilovať o okamžitý úspech alebo dlhodobú perspektívu.

VANCOUVER CANUCKS

Základná časť 2020/21: 23-29-4 (7. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: O. Ekman-Larsson, C. Garland, J. Halák, J. Dickinson, L. Schenn
Kľúčové odchody: B. Holtby, N. Schmidt, A. Edler, A. Roussel, L. Eriksson
Slováci v tíme: Jaroslav Halák

Jaroslav Halák posilnil brankársky tandem Canucks, no zmien bolo v tíme ešte viac. Vancouver si potreboval posilniť obranu a Alexa Edlera nahradil Oliver Ekman-Larsson. Očakávania sú vysoké aj u ďalšej akvizície z Arizony, u Connora Garlanda. Tím má na play-off, čo ukázal v roku 2020. Ak ho podrží Thatcher Demko, Ekman-Larsson sa vráti na svoju úroveň z najlepších rokov a Eliasa Petterssona nezradí zdravie, mohla by to byť dlhšia púť. Jim Benning a Travis Green potrebujú lepší ročník, ako ten posledný.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS
Základná časť 2020/21: 40-14-2 (2. miesto v divízii)
Play-off 2021: 3. kolo
Kľúčové príchody: J. Dadonov, N. Patrick, B. Howden
Kľúčové odchody: M.A. Fleury, N. Holden, R. Reaves
Slováci v tíme: -

Bude Rytierom lepšie bez Marc-Andre Fleuryho? Robinovi Lehnerovi, ktorí sa netají bipolárnou poruchou, bude kryť chrbát Laurent Brossoit. Ak sa Lehner zraní alebo nebude podávať vyrovnané výkony, mohlo by to tím poškodiť. Je tu však výborná defenzíva a ak oživia svoje kariéry aj Jevgenij Dadonov či Nolan Patrick, formu potvrdia Mark Stone a Max Pacioretty, mohlo by Vegas bojovať o Stanleyho pohár.

Centrálna divízia

Colorado obhajuje Prezidentovu trofej a v tomto roku by chcelo zažiť aj úspech v play-off. Na štartovej čiare je veľkým favoritom Centrálnej divízie. Na opačnom konci je Arizona, ktorá síce mnohých potešila návratom k pôvodnému logu, no na veľkú radosť na ľade to nevyzerá. Ostatné tímy sú medzi nimi. Zaujímavé je, že mnohí veľmi nepočítajú s Nashvillom a Chicagom, no oba tímy majú potenciál prekvapiť. Minnesota, Dallas a St. Louis sú považovaní za druhú vlnu favoritov divízie, Winnipeg si nenápadne okupuje pozíciu v úzadí s možno nepríliš oceňovaným mužstvom.

ARIZONA COYOTES

Základná časť 2020/21: 24-26-6 (5. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: R. Dzingel, C. Hutton, D. Jaškin, C. Timmins, A. Stralman, A. Roussel, A. Galchenyuk, L. Eriksson, S. Gostisbehere, T. Boyd, J. Beagle
Kľúčové odchody: D. Kuemper, Ch. Dvorak, O. Ekman-Larsson, C. Garland, A. Raanta, A. Hill, A. Goligoski
Slováci v tíme: -

Coyotes sa pustili do prestavby a za etablovaných hráčov získavali nádeje, draftové voľby a nevýhodné kontrakty. Aj preto nie je play-off realistickým cieľom, pričom tím sa sťahuje do ťažšej divízie. Zaujímavé bude tiež sledovať, kedy a kam bude vymenený ďalší skúsený hráč, Phil Kessel. rn

CHICAGO BLACKHAWKS

Základná časť 2020/21: 24-25-7 (6. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: S. Jones, C. Jones, M.A. Fleury, T. Johnson, J. McCabe
Kľúčové odchody: D. Keith, A. Boqvist, P. Suter, N. Zadorov, J. Quenneville
Slováci v tíme: -

Mnoho ľudí Blackhawks neverí, no oni chcú ukázať, že sa mýlia. A podariť sa im to môže. Späť je motivovaný Jonathan Toews a hoci odišiel Duncan Keith, obranu posilnil Seth Jones. Prišli aj Tyler Johnson či Marc-Andre Fleury, vďaka čomu bude mať Chicago jedno z top bránkovísk v lige. Zlomový ročník sa čaká od Kirbyho Dacha. Play-off je skutočne dosiahnuteľné. V sezóne bude tím aj pod tieňom vyšetrovania údajného sexuálneho obťažovania.

COLORADO AVALANCHE

Základná časť 2020/21: 39-13-4 (Prezidentova trofej)
Play-off 2021: 2. kolo
Kľúčové príchody: D. Kuemper, D. Helm, R. Murray, K. MacDermid
Kľúčové odchody: P. Grubauer, B. Saad, J. Donskoi, R. Graves, C. Timmins, P. Nemeth, P.-E. Bellemare
Slováci v tíme: -

Ofenzíva bude hnacím motorom a dôležité bude, aby obstálo brankárske duo Kuemper-Francouz. Druhý menovaný pritom začne ročník opäť na maródke. Pozornosť sa bude venovať Bowemovi Byramovi. Optimisti očakávajú dominantnú sezónu a aj pesimista asi len ťažko verí, že tím vynechá play-off. To by tím musela trápiť aj smola. Avalanche sú jedným z adeptov na Stanleyho pohár a ak by v play-off zažili sklamanie, mohla by to byť posledná sezóna Jareda Bednara na lavičke.

DALLAS STARS

Základná časť 2020/21: 23-19-14 (5. miesto v divízii)
Play-off 2021: -
Kľúčové príchody: R. Suter, L. Glendening, M. Raffl, B. Holtby
Kľúčové odchody: J. Dickinson, J. Oleksiak
Slováci v tíme: Andrej Sekera

Tyler Seguin a Alex Radulov budú zdraví. Pomôžu k návratu do play-off? Tím má preplnené bránkovisko, čo by mohlo ešte vyústiť vo výmenu. Sú tam Chudobin, Oettinger, Bishop a Holtby. Na optimizmus v Texase dôvody sú aj napriek vlaňajšiemu sklamaniu. Ide o starší tím, ktorý nemá veľa priestoru na chyby, no v play-off by pri správnych okolnostiach mohol zájsť ďaleko.

MINNESOTA WILD

Základná časť 2020/21: 35-16-5 (3. miesto v divízii)
Play-off 2021: 1. kolo
Kľúčové príchody: A. Goligoski, Jo. Benn, D. Kulikov, J. Merrill, F. Gaudreau
Kľúčové odchody: Z. Parise, R. Suter, C. Soucy, N. Bonino, B. Hunt
Slováci v tíme: -

Vlani veľa ľudí nečakalo od Wild takú dobrú sezónu. V tejto budú dokazovať, že nešlo o náhodu. Rozlúčili sa s Ryanom Suterom a Zachom Parisem, po dlhých naťahovaniach sa dohodli na novej zmluve s Kirillom Kaprizovom. Tím má ostrú obranu, slušné bránkovisko a už aj ofenzívnu hrozbu. Nebudú však chýbať skúsenosti Sutera s Parisem? Nesklamú brankári? Ak je odpoveď na obe otázky „nie“, s tímom sa viac-menej dá počítať do play-off. Vzhľadom na konkurenciu však neprekvapí ani jeho absencia.

NASHVILLE PREDATORS

Základná časť 2020/21: 31-23-2 (4. miesto v divízii)
Play-off 2021: 1. kolo
Kľúčové príchody: P. Myers, C. Glass, D. Rittich
Kľúčové odchody: P. Rinne, R. Ellis, C. Jarnkrok, E. Haula, V. Arvidson
Slováci v tíme: -

V Predators robili v lete kroky, ktoré nenaznačujú majstrovské ambície. V strede minulej sezóny sa zdalo, že sú súci na prestavbu, ale k nej sa ešte neodhodlali. Ak Juuse Saros napodobní druhú polovicu minulej sezóny a pokroky urobia hráči ako Cody Glass a Eeli Tolvanen, play-off je reálne. Stropom by však mohli byť prvé kolá. Sú v ťažkej divízii a posledné dve sezóny mali problém so špeciálnymi formáciami.

ST. LOUIS BLUES

Základná časť 2020/21: 27-20-9 (4. miesto v divízii)
Play-off 2021: 1. kolo
Kľúčové príchody: B. Saad, P. Bučnevič, L. Brown
Kľúčové odchody: V. Dunn, J. Schwartz, Z. Sanford, M. Hoffman
Slováci v tíme: -

Zaujímavé bude sledovať situáciu Vladimira Tarasenka. Blues už odišiel Vince Dunn a stále plnohodnotne nenahradili Alexa Pietrangela. V minulej sezóne zažili pokles, no stále veľmi dobrý tím, ktorý by mal mať na účasť v play-off. Defenzíva je stále slušná, ofenzíva sa posilnila. Rozdielové budú výkony Jordana Binningtona.

WINNIPEG JETS

Základná časť 2020/21: 30-23-3 (3. miesto v divízii)
Play-off 2021: 2. kolo
Kľúčové príchody: N. Schmidt, B. Dillon, R. Nash
Kľúčové odchody: L. Brossoit, M. Perreault, M. Appleton, T. Lewis, N. Thompson
Slováci v tíme: -

Jets vlani tak trochu sklamali a človek nevie očakávať, či budú v danom trende pokračovať alebo sa opäť pozdvihnú. Connor Hellebuyck a defenzíva sú silnými stránkami. Ak nesklamú, s dostatočne hlbokou ofenzívou vedenou Wheelerom a Scheifelem by nemali mať s postupom do play-off problém. Vracajú sa však do ťažkej divízie, v ktorej je možné všetko. Ak nebudú každý deň disciplinovane pracovať, mohli by mať s bojom o play-off problém. Na to je tam však Paul Maurice. Otázne tiež je, čo by sa stalo s bránkoviskom, ak by sa zranil Hellebuyck.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies