Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Černák nezažil ideálny vstup do sezóny, Seattle debutoval

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali prvá dva zápasy sezóny 2021/22. Svoj historický prvý súťažný zápas odohral aj tím Seattle Kraken. V akcii bol aj Erik Černák.

TBL - PIT 2:6

Penguins pokazili šampiónovi domácu premiéru

Obhajca titulu začal ročník v domácom prostredí, v ktorom privítal Pittsburgh. Tampa vyhrala každý z predošlých siedmich domácich otváracích zápasov, no tentoraz to nebola ideálna premiéra. Už po 12 sekundách prehrávala a to sa napokon nezmenilo až do konca duelu. Penguins zvíťazili 6:2 aj s prispením prvého gólu za 14 mesiacov z hokejky Briana Boylea, ktorý v hrací deň podpísal s tímom kontrakt. Skóre otvoril Danton Heinen a na streleckej listine ich doplnili aj Dominik Simon, Teddy Blueger, Evan Rodrigues a Bryan Rust. Poslední traja menovaní skórovali do prázdnej brány. Tristan Jarry kryl 26 striel, kým Andrej Vasilevskij urobil 29 zákrokov. Antony Cirelli zaznamenal gól a asistenciu, Alex Killorn strelil gól a Steven Stamkos dvakrát asistoval. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák, ktorý si pripísal dva mínusové body a dva bloky. So štyrmi strelami na bránu viedol svoj tím. Odohral takmer 20 a pol minúty. „Porazili nás u každého puku, pracovali tvrdšie ako my a boli lepší v každom ohľade hry,“ zhodnotil tréner Lightning Jon Cooper. „Ak by nebolo nášho brankára, pravdepodobne by to bolo ešte horšie. Oni sem prišli vyhrať. My sme sem prišli a sledovali sme vyvesenie baneru. Potom sme sledovalo, ako súper vyhral zápas. Dnes sme toho sledovali veľa.“

Gól Briana Boylea:


Tampa vyvesila majstrovský baner:

Hviezdy duelu: 1. J. Carter, 2. D. Heinen, 3. D. Simon (všetci PIT)

VGK - SEA 4:3

Seattle sa postaral o drámu, ale prvý zápas prehral

T-Mobile Aréna privítala súboj dvoch najnovších tímov na mape NHL. Domáce Vegas hostilo Seattle, pre ktorý to bol historicky prvý súťažný duel. herne to s nováčikom nevyzeralo zle, ale už v 27. minúte prehrával 0:3. Stratu napokon dokázal zmazať, no na domácich nevyzrel. Dvojbodový Chandler Stephenson skóroval svojou korčuľou v 49. minúte, aby rozhodol o výhre Golden Knights 4:3. Dva góly a asistenciu zaznamenal Max Pacioretty, Jonathan Marchessault strelil pekný gól a Mark Stone nazbieral tri asistencie. Historicky prvý gól Kraken strelil v 32. minúte Ryan Donato a Robina Lehnera z 30 striel prekonali aj Jared McCann a Morgan Geekie. Philipp Grubauer opustil duel s 26 zákrokmi.

Článok pokračuje pod reklamou


Marchessaultov krásny gól:

Víťazný gól Stephensona:

Hviezdy duelu: 1. M. Stone, 2. Ch. Stephenson, 3. M. Pacioretty (všetci VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 20:22 0 0 0 -2 0 4 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies